Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024
Skribent Victor  Bamsingstuff  0  1,489
Stahl.jpg
01 apr. 2021
 Inget

Skribent Hence  Bamsingstuff  0  1,103
166409311_451340605974894_119725033512418947_n.jpg
28 mars 2021
Ja vad var det som hände egentligen.

Ja vad var det som hände egentligen. Jo, Hockeyettan hände.
Att Hammarby med åtta jäkla SM-Guld inte ens klarar sig kvar i Hockeyettan och att vi blir nedflyttade från riksserierna kan må hända vara vårt eget fel – ja visst. Men samtligt så hänger vi inte med i utvecklingen.

 

Hockeyettan med Glysing i spetsen har bestämt sig att höja statusen på ligan och helt enkelt få in mer spets. Därför skulle serien bantas i år. Oavsett om det är corona eller inte. Att man överhuvudtaget gör det i år är för mig ett hån mot alla lag – men det är ingenting vi ska skylla på. Vi klarade oss kvar förra året och skulle förmodligen åkt ur nästa år i stället.

 

Många vill kritisera spelarna över denna säsong, men det är verkligen inte deras fel. Visst, jag har också stått och skällt ut dom, jag har också kritiserat vissa beslut och jag har också förmodligen slängt ur mig klumpiga kommentarer. Men med lite perspektiv – vad skulle de ha gjort då?

 

När HE skickar signaler till alla föreningar att vi ska banta serien denna säsong – no matter what – så öppnar alla klubbar sina plånböcker och köper in bra spelare för att detta inte ska ske just i deras klubb. Plånböcker Bajen inte har. Vi fick in 100.000 på en supportersamling inför säsongen vilket gav oss fyra spelare. Fyra av 25. I de flesta lag är minst hälften avlönade, och det är till mycket bättre pris än våra.

 

Så vad ska vi göra nu då?

 

Ja antingen får vi in bra spelare som tar oss upp igen, eller så fortsätter vi med konceptet vi påbörjat med att utbilda spelare. I min värld är detta lag vi tillfogar just nu för bra för Hockeytvåan och skulle med bravur ta sig upp igen. Nu vet jag ju att detta inte kommer att ske – utan det kommer bli rockad igen.  

 

Säsongen är inte riktigt över en och det finns en mikroskopisk chans att klara sig kvar, även om den är mindre än att vi skulle kunna spela inför fullsatta läktare på fredag.

 

Redan nu är det dags att börja tänka på nästa säsong. Är du med eller inte?

 

Henric Wauge
Ordf. Bamsingarna

 

AV SUPPORTRAR – FÖR SUPPORTRAR!
K.F.I.B Bamsingarna Hockeysupport

 Inget

Skribent Hence  Bamsingstuff  0  1,610
HEW_5068.jpg
20 mars 2021
Hammarby Hockey har åtta sm-guld, smaka på den, åtta!

Hammarby Hockey har åtta sm-guld, smaka på den, åtta!!
Lägg till att det är precis lika många silver. Det gör Hammarby till en av landets mest framgångsrika föreningar. Hela fyrtio (40) gånger på 100 år, har man vunnit serien man deltagit i. Nu kanske ni reflekterar i hur respekterat vårat lag och våra färger borde vara.

 

Tyvärr fick Hammarby Hockey börja om 2008, detta efter föreningen, eller den dåvarande styrelsen helt enkelt gav upp (på både gott och ont) och ansökte om konkurs. Detta var ingenting som vissa supportrar accepterade och startade därmed, direkt efter, om från början. På fem år tog man sig, från den absoluta botten av serien, till den plats man är i dag, och skulle varit i dag om det inte blivit konkurs. Hockeyettan.

 

I 100 år har föreningen, eller rättare sagt Hammarby Hockey funnits (en del av åren som Bajen Fans ishockeyförening) och spelat i seriesystem samtliga av dessa. Endast två gånger, på de senaste 50 åren har man degraderats från en serie. Båda gångerna var det från dåvarande Elitserien.  

 

Vi har inga planer på att delegeras i år heller. I morgon söndag startar kvalserien för att stanna kvar i Hockeyettan 2021/2022. Motståndarna heter Wings, Sollentuna och Segeltorp. Det är alltså inte några speciellt stora motståndare. Skrapar man ihop hela dess motståndares historia kan man kanske komma upp i en tiondel av Hammarbys kaliber. Därför vill vi, eller rättare sagt jag, även om jag har flera personer bakom mig, att samtliga spelare i Hammarby Hockey anno 2020/21 ser sig själva i spegeln inför morgondagen och undrar:

- vad kan jag göra för att vinna min match.

 

När man tar på sig en Hammarbytröja, oavsett sport eller sammanhang, ska man ge minst 100% i varenda jävla sekund man är på planen. Att ens få chansen att ta på sig en Hammarbytröja är ett privilegium som ska bäras med stolthet och hjärta. Det finns inga utrymmen för att svika dess historia.

 

Tänk på när ni tar era skär ut på isen nu i kvalserien. Vad vill jag bli ihågkommen för. Att vara med och rädda Hammarby Hockey. Eller vill jag leva med att vara en del av laget som gjorde någonting vi endast gjort två gånger på femtio år?

 

Nu är det dags att börja prestera.

AV SUPPORTRAR – FÖR SUPPORTRAR!
K.F.I.B Bamsingarna Hockeysupport

 Inget

Skribent Hence  Bamsingstuff  0  893
P03_9847.jpg
09 mars 2021
Bamsingarnas årsmöte för 2020 är till handlingarna och nu siktar vi på nya utmaningar. 

Bamsingarnas årsmöte för 2020 är till handlingarna och nu siktar vi på nya utmaningar. 
Mötet hölls digitalt för nio medlemmar vilket är ca 10% av medlemsantalet. 

Årsmötet röstade fram den sittande styrelsen till ett nytt år. Den består av: 

Henric Wauge ordf. 
Victor Nyström, Kenneth Larsson, Annica Svensson, Frida Svensson och Håkan Blomstrand. 

Vi vill passa på att tacka alla medlemmar för den gångna året och väl mött i framtiden. 

// Styrelsen 

 Inget

Skribent Hence  Bamsingstuff  0  1,466
134162550_248557923277122_6992194608101448725_n.jpg
31 dec. 2020
I januari kör HockeyEttan Östras fortsättningsserie igång för vårt herrlag.

I januari kör HockeyEttan Östras fortsättningsserie igång för vårt herrlag. Vi hoppas att serien blir en målfest framåt och att våra målisar kommer att agera väggar på ett fullkomligt lysande vis! Var med och stötta Hammarby Hockeys A-lag på ett lättsamt sätt! Skriv upp dig för att betala ett valfritt antal kronor per mål som grabbarna i hockeylaget gör i vårserien och delta samtidigt i en liten tävling. 

 

Kassar för Kassan är ett nano/microsponsorskap som Bamsingarna tog initiativ att köra under fortsättningsserien HockeyEttan Östras fortsättningsserie säsongen 2015/2016. Där åtogs man att efter seriens avlutning betala ett valfritt belopp per mål Hammarby Hockey gjorde. Intäkterna gick oavkortat till Hammarby Hockey. Efter detta har det varit återkommande år efter år och vi fortsätter självklart på det vinnande konceptet. På grund av det rådande läget då damserien är pausad tills vidare väljer vi att inte räkna med denna serie i år frown 

Hur går det till 

Man väljer helt enkelt att skänka ex antal kronor Hammarby Hockey gör under fortsättningsserien. Under förra säsongen gjorde grabbarna 52 mål på 18 matcher och damerna 20, viket betydde totalt sätt 72 mål. Hade du då skänkt en krona per mål skulle summan blivit 72 kronor. Förra årets insamling gav Hammarby Hockey sammanlagt 6 840 kronor, hoppas vi kan slå detta i år.  

  

Tävling
Du kan även ställa upp i tävligen. För att få ett spänningsmoment under Kassar för Kassan kommer vi ha en liten tävling där man i samband med anmälan gissar hur många mål som Bajens A-lag gör under våren samt antal insläppta kassar. I första hand tittar vi på den som gissat närmast antal gjorda mål och i andra hand antal insläppta. Den som gissat bäst efter avslutad serie vinner ett pris. Naturligtvis behöver du inte delta i tävlingsmomentet om du inte vill. Observera att du bara får en gissning, oavsett hur många kronor du pröjsar per mål. 

  

Hur?
Anmäl dig till Kassar för Kassan via mejl till MEJL
I mejlet uppger du namn, e-postadress samt hur mycket du vill stötta med per mål. För att delta i tävlingen måste du vara anmäld senast 10 januari. Efter detta datum så kan du inte vara med i tävlingen, men du kan naturligtvis skänka pengar till kassan för kassan ändå. 

Bamsingarna hoppas nu att det är många som vill vara med så att hockeyn får en slant extra i kassan och att lagen gör en jäkla massa kassar! 

  

//Bamsingarnas styrelse 

 Inget

Skribent Sverre  Bamsingstuff  0  1,541
BK_08_09_Moinca_Bruno_BT.jpg
29 dec. 2020
Vi har nåtts av ett tråkigt besked om att Bajens Fans Hockeys motor och Bamsingarnas ”TopDog”, Monica Willberg har lämnat detta jordeliv.

Vi har nåtts av ett tråkigt besked om att Bajens Fans Hockeys motor och Bamsingarnas ”TopDog”, Monica Willberg har lämnat detta jordeliv.

 Inget

Skribent Hence  Bamsingstuff  0  1,022
9178592.jpg
04 nov. 2020
Se hit Bamsingar.

Se hit Bamsingar. Hammarby Hockeys Team 12 behöver din hjälp. Här finns morgondagens stjärnor, som kan komma att skörda framgångar för Bajens hockeylag. 

 Inget

Skribent Sverre  Bamsingstuff  0  1,279
huvud_bamsingarna.png
03 okt. 2020
4/6 av Bamsingarnas styrelse har svarat på hemsideredaktionens frågor om höstserien.

4/6 av Bamsingarnas styrelse har svarat på hemsideredaktionens frågor om höstserien. Läs vidare om ni vill veta varför ledamöterna är så säkra på Segeltorp och Kapten Okerblad. Eftersom denna undersökning är så vetenskapligt utformad finns det ju egentligen ingen anledning att spela HockeyEttans grundserie men för saken skull får vi väl låta lagen göra upp.

 Inget

Skribent Sverre  Bamsingstuff  0  1,279
hh-huddinge_leijon_mal_hw_2020-09-02.jpg
03 sep. 2020
Efter en mycket tveksamt utförd första period spelade Bajen upp sig i mittperioden för att till slut få soppatorsk i den avslutande.

Efter en mycket tveksamt utförd första period spelade Bajen upp sig i mittperioden för att till slut få soppatorsk i den avslutande. Bra motstånd indikerade vilken nivå a-laget måste upp i för att kunna fajtas om trepoängarna mot samtliga lag i HockeyEttan Östra.

 Inget

Skribent Sverre  Bamsingstuff  0  1,207
Stanley-Kubb_2020-08-01_segrare_Frida.jpg
02 aug. 2020
Årets upplaga av Stanley Kubb är avgjord.

Årets upplaga av Stanley Kubb är avgjord. I strålande solsken gjorde 16 lag upp om att få sina namn förevigade på pokalen och till slut var det tre förstagångsdeltagare som drog det längsta stråt.

 Inget

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024