Ett hjärta - En förening
söndag, juni 23, 2024

Vad var det som hände

166409311_451340605974894_119725033512418947_n.jpg

Ja vad var det som hände egentligen. Jo, Hockeyettan hände.
Att Hammarby med åtta jäkla SM-Guld inte ens klarar sig kvar i Hockeyettan och att vi blir nedflyttade från riksserierna kan må hända vara vårt eget fel – ja visst. Men samtligt så hänger vi inte med i utvecklingen.

 

Hockeyettan med Glysing i spetsen har bestämt sig att höja statusen på ligan och helt enkelt få in mer spets. Därför skulle serien bantas i år. Oavsett om det är corona eller inte. Att man överhuvudtaget gör det i år är för mig ett hån mot alla lag – men det är ingenting vi ska skylla på. Vi klarade oss kvar förra året och skulle förmodligen åkt ur nästa år i stället.

 

Många vill kritisera spelarna över denna säsong, men det är verkligen inte deras fel. Visst, jag har också stått och skällt ut dom, jag har också kritiserat vissa beslut och jag har också förmodligen slängt ur mig klumpiga kommentarer. Men med lite perspektiv – vad skulle de ha gjort då?

 

När HE skickar signaler till alla föreningar att vi ska banta serien denna säsong – no matter what – så öppnar alla klubbar sina plånböcker och köper in bra spelare för att detta inte ska ske just i deras klubb. Plånböcker Bajen inte har. Vi fick in 100.000 på en supportersamling inför säsongen vilket gav oss fyra spelare. Fyra av 25. I de flesta lag är minst hälften avlönade, och det är till mycket bättre pris än våra.

 

Så vad ska vi göra nu då?

 

Ja antingen får vi in bra spelare som tar oss upp igen, eller så fortsätter vi med konceptet vi påbörjat med att utbilda spelare. I min värld är detta lag vi tillfogar just nu för bra för Hockeytvåan och skulle med bravur ta sig upp igen. Nu vet jag ju att detta inte kommer att ske – utan det kommer bli rockad igen.  

 

Säsongen är inte riktigt över en och det finns en mikroskopisk chans att klara sig kvar, även om den är mindre än att vi skulle kunna spela inför fullsatta läktare på fredag.

 

Redan nu är det dags att börja tänka på nästa säsong. Är du med eller inte?

 

Henric Wauge
Ordf. Bamsingarna

 

AV SUPPORTRAR – FÖR SUPPORTRAR!
K.F.I.B Bamsingarna Hockeysupport

Taggar: Inget

Om skribenten

Hence

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024