Ett hjärta - En förening
torsdag, oktober 19, 2017
Skribent Victor  Krönikor  4  31
06 aug 2008
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det har jag hört...
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det har jag hört...
Äntligen kommer min krönika om Hammarby Hockey mm från säsongen 07/08.
Många vet varför den dröjt.
Ni andra kan fortsätta undra...
 Inget

Skribent e107  Krönikor  3  27
spelarfans_mindre.jpg
24 apr 2008
Efter att ha läst BHC-bloggens rubriklösa artikel om oenighet mellan ledning och fans inom Hammarby Hockey och de samtal jag hade med författaren började jag att fundera på vart vi  som människor med ett gemensamt intresse är på väg och om mitt eget handlande har varit till Bajen Hockeys fromma.
Efter att ha läst BHC-bloggens rubriklösa artikel om oenighet mellan ledning och fans inom Hammarby Hockey och de samtal jag hade med författaren började jag att fundera på vart vi  som människor med ett gemensamt intresse är på väg och om mitt eget handlande har varit till Bajen Hockeys fromma. Denna krönika speglar mina åsikter som medlem i Bamsingarna och HockeyBajare.

Hammarby Hockeys färd över floden Styx har fört med sig exempel på splittring, uppgivenhet, likgiltighet och dispyter bland oss Bamsingar. Även förhållandet mellan Hammarby Hockey och Bamsingarna har satts på hårda prov. Att svåra tider för med sig osäkerhet, vilket i sin tur kan leda till hårda ord är i sig inget konstigt. Den debatt som Hammarby Hockeys överlevnad har skapat har fört med sig att vänner har ställts mot varandra p.g.a. meningsskiljaktigheter och det är också något naturligt i en demokratisk sammanslutning.
 Inget

Skribent e107  Krönikor  3  27
gransten.jpg
18 apr 2008
En liknade ramsa användes förr när en regent dog och nästa tog över.
En liknade ramsa användes förr när en regent dog och nästa tog över.

De senaste säsongerna och framförallt den senaste, så har alla inom Hammarby IF Ishockeyförening kämpat i uppförsbacke. Det gäller alla från styrelseledamöter, ledare, tränare, funktionärer, föräldrar och kanske mesta av alla spelarna i alla åldrar.Att leta orsaker till varför det slutade som det gjorde känns inte så väldigt nödvändigt, däremot känns det viktigt att inte ta med sig misstagen in i framtiden. Något borde vi alla ha lärt oss av misstagen.
 Inget

Skribent e107  Krönikor  3  27
nybro_hif.jpg
31 okt 2007
Tänk er ett fullt hovet en tisdag kväll 2007, en utopi kan man tycka men det har hänt, Djurgården mot Brynäs.
Tänk er ett fullt hovet en tisdag kväll 2007, en utopi kan man tycka men det har hänt, Djurgården mot Brynäs. 3-4000 biljetter var säkerligen på något sätt fribiljetter  men ändå, Djurgårds (kvinnligt könsord) har lyckats fylla hovet mot Brynäs som egentligen inte är mer intressant lag än Björklöven, jag undrar hur Boork fan kände sig när han tittade ut på hovet och såg tillbaks på när han nästan ensam sänkte Bajens drömmar om elitserien. Hur kan detta vara möjligt? Ja du, siffror, allt handlar om siffror. När en av de få tappra(vilket man kan tycka är respekt eller idioti), i mina ögon en hjälte, åkte ner till Ängelholm för ännu en förlust med en banderoll som sa: "håll siffrorna nere" var det inte bara tragik/komiskt utan även en av dom bästa banderoller som någonsin gjorts och borde få något pris men också en sanning för Hammarby och alla andra lag i Allsvenskan, allt handlar om siffror.
280 åskådare = massa siffror i minus kolumnen,plånboken, banken kalla det vad fan du vill, 1-4 mot Malmö= minus i poäng siffror och siffertapp upp till strecket enklare/svårare än så är det inte för tillfället.
 Inget

Skribent e107  Krönikor  2  23
thumb_marre.jpg
05 okt 2007
Redaktionen har fått en krönika av en av Hammarby Hockeys sponsorer vilken vi med glädje publicerar:
Redaktionen har fått en krönika av en av Hammarby Hockeys sponsorer vilken vi med glädje publicerar:

Det är lätt att förklara sitt förhållande till Hammarby Hockey för oss Hammarby supportrar. Som bäst hann vi med någon säsong i elitserien eller derbyt mot gnaget med Mariuscz Cherkawski i kvalserien 93, åren från 1986 till dags datum har bestått mer av ett par spontanbesök per år på hovet än den digra besökslista vi haft på söderstadion. Självklart finns det undantag i vissa hängivna fans som kan ses år ut och år in på hovet oavsett resultat men i grunden är seriespelet inte lika tilltalande som en rak 26 matchers serie i fotbollen.
 Inget

Skribent e107  Krönikor  0  32
nina_alkis.jpg
04 okt 2007
Ingen har väl missat att kronkalle i sin
Ingen har väl missat att kronkalle i sin
indrivningsiver lämnat in en konkursansökan på
Hammarby Hockey.
Vill bara poängtera att Hammarby under ett halvår haft
en ständig dialog gällande den löpande skuld
detta avser och även betalat av en större del av
densamme.
För att lugna alla som satsar både biljettpengar och
sponsorpengar på att rädda klubben och alla våra sköna
hockeylirare, det finns ett ljus i tunneln.
 Inget

Skribent e107  Krönikor  1  25
boras-hif_070926_01_small.jpg
28 sep 2007
Avfärden från Gullmars (via Sköndal för en Hellvisupplockning) gick smidigt.
Avfärden från Gullmars (via Sköndal för en Hellvisupplockning) gick smidigt. TopDog rattade sin kärra synnerligen väl och vi fyra småväxta killar (Hellvis, Mattias, Mangan och undertecknad) som var hennes res-sällis satt bekvämt, ja rena limo-känslan faktiskt.
 Inget

Skribent e107  Krönikor  0  24
lindgren_attityd.jpg
24 sep 2007
Måndag morgon.
Måndag morgon. Dagen efter. Dagen efter förlusten. För vissa såg dagen före ut som dagen efter. Aggressiviteten, attityden eller jävlar anammat saknades i vissa huvuden på isen igår. Vi är kanske inte bäst tekniskt sett. Vi kanske väger lite lätt. Det är okay. Det som inte är okay är att lämna själen kvar i sängen hemma en matchdag.
 Inget

Skribent e107  Krönikor  2  20
pj-klar_1.jpg
14 sep 2007
Förra säsongen klarade vi kontraktet med ett halvt nödrop.
Förra säsongen klarade vi kontraktet med ett halvt nödrop.
Vi var tippade att åka ur av många sk "hockeyexperter".
Vi klarade oss kvar i AS!
Visst var det på gränsen.
Att Arboga som levde över sina resurser gjorde det enklare för oss ska vi inte glömma.
Dock ÄR jag säker på att killarna i laget hade fixat kontraktet ändå!
Utan Arbogas "hjälp".
 Inget

Skribent e107  Krönikor  8  25
ange_lag_fans.jpg
11 sep 2007
Ånge (st) resan Årets resa?
Ånge (st) resan Årets resa? Troligen. Årets händelse i Ånge? Garanterat! Om inte lär det märkas om 9 månader! 

Så inleds DonT's rapport från Bamsingarnas Ånge(st) Tour 2007 till SJ Challenge Cup. Och vad har egentligen Roland Cedermark med Bamsingarna att göra? Läs och begrunda...
 Inget

VälkommenLösen:
[ ]