Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

En tid för försoning

spelarfans_mindre.jpg
Efter att ha läst BHC-bloggens rubriklösa artikel om oenighet mellan ledning och fans inom Hammarby Hockey och de samtal jag hade med författaren började jag att fundera på vart vi  som människor med ett gemensamt intresse är på väg och om mitt eget handlande har varit till Bajen Hockeys fromma. Denna krönika speglar mina åsikter som medlem i Bamsingarna och HockeyBajare.

Hammarby Hockeys färd över floden Styx har fört med sig exempel på splittring, uppgivenhet, likgiltighet och dispyter bland oss Bamsingar. Även förhållandet mellan Hammarby Hockey och Bamsingarna har satts på hårda prov. Att svåra tider för med sig osäkerhet, vilket i sin tur kan leda till hårda ord är i sig inget konstigt. Den debatt som Hammarby Hockeys överlevnad har skapat har fört med sig att vänner har ställts mot varandra p.g.a. meningsskiljaktigheter och det är också något naturligt i en demokratisk sammanslutning.
Hur det än går på Nackas årsmöte den 5 maj så anser jag att det är viktigt att Bamsingarna gör allt för att samlas under en fana och eventuella problem medlemmar emellan reds ut på ett för alla parter godtagbart sätt. Vi är en alldeles för liten förening för att klara av splittring och avhopp. Om vi inte anstränger oss är jag rädd att Bamsingarna om några få år kommer att bestå av tre medlemmar i slitna matchtröjor med en sunkig banderoll på Östra Stå. Under mitt hittills tre år långa medlemskap har jag funnit en gemenskap och en samling individer som jag idag betraktar som vänner. Denna gemenskap och vänskap är alldeles för dyrbar för att bara kastas bort på grund av vi inte tillsammans strävar framåt i stället för att gräva ner oss i det som varit.

Den försoning och enighet jag förespråkar inom Bamsingarna gäller även med de som jobbat inom Hammarby Hockeys ledning det sista året. Helt visst har Jim, Nina m.fl., som oförtrutet arbetat för Hammarby Hockeys överlevnad, ett starkt Hammarbyhjärta och endast vill Bajen Hockey väl. Att tillsammans sträva mot ett gemensamt mål är enda vägen till överlevnad.

lycka och paradis
är Bajen på is


Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024