Ett hjärta - En förening
lördag, juli 20, 2024

Bajenkvällen - Reflektioner och kommentarer

stangkorvspris_100226.png
Stånkorvspriset 2009/2010

Då var det klart, vi är seriesegrare i div 3 södra och klara för trean 2010/2011. Säsongsavslutningen Bajenkvällen blev återigen en klar succé. Det finns så många hjältar vid ett arrangemang av denna kaliber. Först och främst alla som kommer till Hovet för att tacka av laget och fröjdas med andra Bajare. Sen har vi Hammarby Ultras tifo, hur vackert var inte det? 77 och Johan Johansson som ställer upp och spelar. De deltagande Hammarbyföreningingarna och supportergrupperingarna som gör Hovets korridorer till en levande plats (där till och med Gröna Linan, Norrlandsbajarna, hade ett eget bord). Organisationen under Jabbes ledning där Gabriel Isoz håller reda på körschemat och Robin Lundberg som håller i evenemangsservicen.

jack_topdog_100226_320x.png
Motorerna i BF IF.

Vidare har vi våra egna, Jack och TopDog, som gör ett hästjobb säsongen igenom för att få laget att fungera. Tobbe, Martin, Lasse Carla mfl som sköter sekretariatet. Turbo och Patrick som videofilmar Bajenkvällen. Barnen från hockeyskolan som visade upp sina färdigheter på isen (vilken South Park-feeling det var på barnen!). Carina, som tillsammans med Monica skötte BF IF's souvenirförsäljning. Bruno Ohlzon som ordnade det för sponsorer uppe på hyllan.  Fredrik Berling som ställer upp som konferencier. Och så har vi laget och tränarna som går igenom serien obesegrade - hur ska man kunna värdera något sådant?

Bamsingarnas egna bord med försäljning av souvenirer och medlemskap under Jennys ledning, med hjälp av Thomas Delehag och Hellvis, gick strålande. Det såldes slut på mössor (det finns en vit kvar) samt en hoper halsdukar. Tio stycken pröjsade medlemskapet i Bamsingarna vilket får betecknas som en jättesuccé!
Kenta fick äran att överräcka priset i Stångkorvsligan till Benny Rönnelöw. Efter matchen inhämtade jag kommentarer från Bajenkvällens begivenheter från spelare och ledare samtidigt som kenta plåtade för fullt. Här följer ett axplock:

Putte Köhler, tränare
Om motståndet:
- Västerhaninge är ju det lag vi haft lite svårt med under säsongen, borta på Hanveden låg vi under med 2-1 men redde upp det till slut, så det var skönt att få in några puckar tidigt i matchen. De försvarar sig bra. Älta, Tyresö, Katrineholm och Västerhaninge har varit ganska jämbördiga och lag man inte vinner mot med bara en skridsko.

#20 Freddie Ferm
Om Bajenkvällen:
-Att komma hit till Hovet är inte som vilken match som helst, helt klart är det lite pirrigt före match. Får beteckna det egna insatsen som godkänd. Schysst inramning på evenemanget, uppslutningen av supportrar är mycket viktig och alla ska ha ett stort tack.
Stannar du i BF IF?
-Ja, det lutar mot en fortsättning.

j_lindberg_100226x320.png

#24 Janne Lindberg, som fick spelarnas eget pris; en flådig buckla.
- Vilken match och en manifestation. Division tre och det kommer över 4.800 personer, wow!
Du har ju en del rutin och är meste målskytt i den grönvita tröjan och efter juluppehållet har du spottat in baljor:
-Jag har spelat runt 40 säsonger i Hammarby (och Bajen) sedan pojklagsår till Bajen Fans Hockey. I år har jag bl.a. gjort två Hat trick. Att spela med BF IF så här på Hovet är ju som matcherna -84/85, lite flashbackkänsla...

#9 Benny Rönnelöw
Om matchen:
- Det var en väntad seger, det är stor is på Hovet och då kan Västerhaninge inte krympa ihop laget som på Zinken t.ex., de får längre att åka och de är inte lika vältränade som oss. Jag fick ju sätta två Baljor själv så det är jag nöjd med.
Du vann Bamsingarnas stångkorvsliga:
- Det är kul, en uppskattning man tar med sig från säsongen.
Du var borta några matcher efter jul?
- Jag opererade tänderna eftersom jag hade en infektion i tandköttet och valde då att stå över.
Du kom tillbaka till matchen mot Vendelsö men lyckades inte något vidare då.
- Ja, det var rätt värdelöst, jag ställer hårda krav på mig själv att lyckas.
Serien i stort, hur bedömer du lagets insats?
- Vi går obesegrade genom serien och har en målskillnad på över 200 mål, det är fantastiskt och helt sjukt, kan inte finnas något lag som gjort det förut.

mankans_strumpor_100226_320x.png

#8 Magnus Helander iförd ett par flashiga strumpor med Union Jack-motiv:
- Jag skadade mig i första perioden men ville inte kliva av eftersom det var just Bajenkvällen som var lika kul som förra året. Det är en match man inte vill missa.
Stannar du en säsong till?
- Jajamän!

#15 Peter Nilsson
- Det här var riktigt kul med en häftig inramning, med små resurser skapas en stor fest där alla är delaktiga, spelare och publik.
Du har varit borta länge under säsongen?
- Ja, jag skadade knät men har nu ett skydd som fungerar bra. Det blev bara fem matcher denna säsong p.g.a. skadan.
Om en fortsättning:
- Har jag tiden och kroppen fungerar så självklart!

tommy_b_100226x320.png

Tränare Tommy Boustedt som kom direkt från flyget hem från OS.
Du hann hit?
- Ja, planet landade vid sjutiden och klockan åtta var jag här vilket kändes roligt.
Kvartfinalen med Tre Kronor gick inte Sveriges väg?
- Fruktansvärt jobbigt, vi hade ett bra lag. Men besvikelsen suddades ut när jag klev in på Hovet.
Hur beskriver du säsongen 2009/2010?
- En perfekt säsong, i snitt vinner vi matcherna med 10-2, trots de svåra förutsättningar vi har med bl.a. Zinken som hemmaarena, dåliga omklädningsrum, knappa utrymmen och kylan. Mest synd är det om killarna i laget samt Monica och Jack. Vi kommer att vara ett topplag i nya trean, under träningsmatchandet slog vi både FoC Farsta (vinare av säsongens divison 3A) och SDE Hockey så nästa säsong ska gå bra.
Och kvällens arrangemang?
- I och med att killarna t.ex. betalar sina klubbor själva är Bajenkvällen är tillsammans med uterinksmatchen på Kärrtorp och fokusmatcherna på bortaplan de viktigaste morötterna under säsongen.

jenny_a_olsson_100226_320x.png
Jenny och Andreas olsson

#5 Andreas Olsson
Hur var din insats idag?
- Fick inte så mycket speltid utan spelade bara fem byten i slutet av matchen men det är okay.  Men inramningen runt Bajenkvällen gör en helt paff.
Hur summerar du din säsong?
- Jag började säsongen bra men sen har det varit lite upp och ner.
Får vi se dig på Norra stå under fotbollssäsongen?
Självklart!

r_stenberg_100226_320x.png
MVP Robin.

# 18 Robin Stenberg
Du blev utsedd till bästa spelare i BF IF ikväll, kommentera din insats:
- Det var helt ok. Klart det var pirrigt i början med alla supportrar på läktaren och så men det släppte ganska snart. Gjorde ju ett mål också. Säsongen har gått bra och jag tycker att jag har utvecklats.
Blir det en säsong till?
- Ja!
Hur är det att vara en del av Bajen Fans Hockey?
- Det är det bästa jag varit med om, underbara fans och ett skönt lag.

anton_100226_320x.png

#30 Anton Söderquist
Du vaktade målet idag, hur betygsätter du dig själv?
- Tycker jag gjorde en bra insats. Västerhaninge fick ju in två lite turliga puckar i andra perioden men jag spelar upp mig betydligt i tredje.
Om Bajenkvällen:
- Det var grymt! Det roligaste jag varit med om i hockeyväg! Jag är ju Bajare och att få vad med om något som det här...
Du har haft lite skadeproblem innan du kom till BF IF, hur känns det nu efter säsongsavslutningen?
- Bra, knäna har fungerat hela säsongen, inga skador.
-Jag vill passa på att tacka alla för Bajenkvällen, något jag aldrig kommer att glömma!

Ordförande Jakob Uddeholt

Hur tycker du att arrangemanget gick ikväll?
- Jag är väldigt nöjd, det gick helt utan problem, det bara flöt på från insläpp till stängning. Jag är extremt nöjd med publikvärdarna, att de här unga killarna fixar det så grymt bra!
Publiksiffran 4895 pers?
Den är bra, visserligen hade jag hoppats på över 5000... Nästa år blir arrangemanget ännu bättre och publiken ännu fler.
Hur trött är du?
- Vet inte hur jag ska beskriva det - Zombieakigt?
Den sportsliga delen då?
- Jag är skitnöjd med det laget presterat. Det är en bedrift att match efter match prestera trots motstånd i vissa matcher av bristande kvalitet.
Stannar du kvar som ordförande i föreningen nästa år?
- Får jag förtroendet så mer än gärna!

#21 Marcus Köhler
Vad säger du om säsongen?
- 24 matcher - 24 vinster, +206 i målskillnad så det finns inte så mycket att säga mer än att det har varit en perfekt säsong... För egen del är jag nöjd, jag är ju ingen målskytt, det är inte min roll men visst är det kul att göra mål men som defensiv back är det ju nästan så att jag sätter in en riktig tackling hellre än att hänga en kasse - men bara nästan smile
Är du pigg för  på en  fortsättning i laget?
- Absolut om det stämmer med det privata, jag vet inte riktigt hur det kommer att se ut, ska kanske börja plugga. Det har ju varit ett slags nytändning för mig att spela i Bajen, var trött på hockeyn när jag flyttade från Nynäshamn och lade av men när Mangan ringde och frågade om jag ville vara med var det inget att tveka över, det var bara att snöra på sig grillorna.
Och Bajenkvällen?
Det är ett kanonarrangemang - vilket annat lag skulle kunna göra något liknande?

sverre_alex_100226_320x.png

#20 Alexander Schöld

Din insats för kvällen?
- Helt ok, gjorde 2 mål och 2 assist. Mål eller assist spelar ingen roll, det är poängen som är de viktiga. Benny och Ludde är ju outstanding så det är bara att försöka att hänga på dem i fabrikationen framåt. Förra säsongen så spelade jag mycket med Nisse (Peter Nilsson) men eftersom han varit skadad har det bara blivit tre matcher med honom denna sässe. Istället har jag flyttat runt i olika linor. Arrangemanget var grymt underbart.
Fortsätter du i BF IF?
Absolut, det är jättekul. Laget är ett underbart kompisgäng, ingen man tycker illa om utan jag gillar alla.

tomas_l_100226x320.png

#19 Tomas Lindgren
Hur gick det med ditt hat trick?
- Åt fanders, men jag satte ett mål i all fall.
Vad tyckte du om upplägget?
- De andra hade berättat om hur det var förra året men det var ännu häftigare än vad jag föreställt mig. Det var helt sagolikt. Jag har ju spelat derbyn mot AIK men det här slår allt. Hur toppar man det här?
Säsongen?
Har missat träningar och matcher men tycker att det har varit helt ok, jag har snittat 2-3 poäng per match. Sen bidrar jag med lite fart och fläkt wink Jag har ju haft äran och glädjen att spela i samma lina som Janne Lindberg, det är stort, han är en idol. Hans attityd är förstklassig och att få spela fram pass till honom är stort!
Nästa säsong?
- Jag vill fortsätta om det passar med jobbet, Bajen Fans Hockey är ju det ultimata laget. Jag är så tacksam över supportrarnas stöd.
Du fick ju pris också?
- Ja, jag vann omröstningen om säsongens bästa spelare och fick en Finlux-TV. Fick även en resa till Rhodos av Bruno Ohlzon för min attityd. Jäkligt kul!Själv är jag lite ledsen över tiden inte räckte till för att se Johan Johansson spela och det inte fanns tid att "hänga" med vännerna på Hovet, träffade t.ex. bara Blue i ett par sekunder. Till nästa år borde Bamsingarna försöka ha biljetter till samma läktare så vi får vara tillsammans. Jag tycker även att det skulle vara kul om Hammarbyföreningarna hade mer aktiviteter i Hovets korridorer, i år var det mest tröjförsäljning.

Läs även
: Matchrapporten.

Nu, så här dagen efter känns det lite tomt efter gårdagens urladdning. Ett stort tack till er alla! Och till sist, än en gång ett tack till Husmans Deli som försåg oss med priset i Stångkorvsligan.

sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024