Ett hjärta - En förening
söndag, juni 23, 2024
Skribent Annica  Matchreferat  0  735
14 okt. 2012
"Smell the glove".
linden-bfif_2012-10-14_pj.png
"Smell the glove". Foto: Peter Jonsson.

Lite matchrapport och stångkorvsutdelning från bortasegern mot Linden Hockey.
 Inget

Skribent Annica  Matchreferat  0  778
10 okt. 2012
Kvällens poängkung Hagge.
hageman_2012-10-09_320x.png
Kvällens poängkung Hagge. Foto: Peter Jonsson.

Bajen krigade ner MB och främst bland våra iskrigare stod kapten Robin Jalkerud och Patrik Hageman som satte hemmalagets fyra baljor.
Första perioden, som jag till stor del missade, var enligt kollegorna Turbo och Kenta inte mycket att komma ihåg.
I mittperioden satte Bajen från början rätt hårt tryck mot MB:s kasse men det blev ändå motståndet som satte 0-1 bakom Johan Johansson dryga tre minuter in i perioden. Mindre än minuten senare replikerar Jalkis framspelad av Hageman och 17# Philip Baczek. De våra fortsätter att gnugga på och MB drar på sig ett par utvisningar, under den andra gör Jalkis sitt och Bajens andra mål för kvällen fiffigt framspelad av Hagge och 6# Ala-Juoni. MB är snabba i omställningarna och skapar en hel del farligt men Johansson värjer sin kasse med Bravur.
Tredje perioden går i samma anda som den andra, möjligtvis har MB lite mer puck än tidigare men de lyckas inte kvittera utan det blir Hageman som gör 3-1 (ass 9 Dahling/ 18 Schirmer). Nu jagar MB och fyra minuter kvar åker Dennis Schirmer på en hakning. MB tar time out och trycker därefter på ännu mer men Bajen värjer sig bra. Till slut tar MB ut målisen Elvfengren och då passar kvällens poängmaskin Hageman på att sätta pucken i tom kasse och fastställer slutresultatet 4-1.

En grymt skön seger som ankrar fast Bajen i tabellens toppskikt (Haninge som dunkade dit Gnesta på bortais leder serien men med en omgång mer spelad.) .

Stångkorvar:
Nisse S. har varit bedömt våra gubbar och delat ut stångisar enligt följande:
3 korvar till 26# Robin Jalkerud
2 korvar till 22# Patrik Hageman
1 körv till 12# Johan Chang

Detta för upp Jalkis i topp i ligan.
Se aktuell ställning i forumet: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8145.0

Nästa match spelas i Eskilstuna mot Linden Hockey på söndag kl 17.00. Vännerna i Bajen Fans anordnar bussresa: http://www.bajenfans.se/blog/2012/10/05/dubbla-hockeyresor-eskilstuna-och-gotland/

Länkar:
Hammarby Foto, Facebook: Bajen Fans Hockey - MB Hockey 4-1 / Foto : Henric Wauge
http://stats.swehockey.se: Matchfakta
En utförligare matchrapport publiceras inom kort på BF IF:s hemsida: http://bajenfanshockey.se/

Nu ångar vi vidare!
/Sverre

 Inget

Skribent Annica  Matchreferat  0  733
06 okt. 2012
Bajen Fans Hockey är numera i topp av tabellen efter två omgångar och en klar seger mot gutarna från Sudret (Gnesta har dock bara bara spelat en match).
Bajen Fans Hockey är numera i topp av tabellen efter två omgångar och en klar seger mot gutarna från Sudret (Gnesta har dock bara bara spelat en match). Det visade sig att matchen i stort sett var avgjord efter en bra genomförd första period från Bajens sida. Halvägs in i perioden inledde 27# Fredrik Bertilsson målskyttet  och han gjorde sedemera också 3-0, däremmelan satte 22# Patrik Hageman 2-0. Sudret reducerade sedan innan 3# Henrik Pettersson kanonsköt in 4-1 med knappa två minuter kvar av perioden.

I andra perioden spelades det en hel del Hawaii med ett visst övertag för Bajen i målchanser. Tredje var ungefär likadan som mittperioden men med varsitt mål för lagen. 8# Eddie Erixson satte 5-1, hans första och kapten Jalkis snappade upp pucken ur Sudrets kasse och gav den till målskytten. Sudret fick förmånen att spela med två man mer på isen en god stund i matchens slutskede och kunde göra 5-2 bakom Anton Söderqvist, som dessförinnan gjort några riktiga fantomräddningar.

Sudret gjorde ett helt okay intryck på mig. Risken är väl ändå stor att de åker på däng imorgon, söndag, mot Haninge.

Svante E. delade ut Stångkorvar med motivationer enligt följande:
3 st till 23# Magnus Toftgård - Stabil bakåt & mål framåt, vad kan man mer begära? (Nu var ju inte Toftgård målskytt, det var speakerbåset som lurade oss med att ge 1-0 målet till denne, vilket senare korrigerades.)
2 st till 1# Anton Söderqvist - Inte mycket att göra i början men stabil i slutet vid alla utvisningar.
1 st till 22# Patrik Hageman - Eh... Tyckte bara att han var bra smile

Se ställningen i Stångkorvsligan: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8145.0

Publikt var hemmapremiären en liten besvikelse, bara 256 betalande + säsongskortare, totalt ca 350 pers enligt mäster Dippe.

Bamsingarnas styrelse stod för souvenirförsäljning i MB Hallen och enligt rapporter så gick det mycket bra, vilket torde innebära att nya snyggsaker behöver införskaffas. Har du några förslag?

Länkar:
För matchfakta se: http://stats.swehockey.se/Game/Events/111356
Tabellen: http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/2897
En utförligare matchrapport kommer vad det lider på BF IF:s hemsida: http://bajenfanshockey.se/

Nu väntar hallderby 1.0 för säsongen, Bajen - MB Hockey, på tisdag, 19.30.

Hurra för Bajen!
/Sverre
 Inget

Skribent Annica  Matchreferat  0  783
04 okt. 2012
Domare Ekholm gillar Tvåan.
haninge-bfif_2012-10-04_pj.png
Domare Ekholm gillar Tvåan. Foto: Peter Jonsson.

I Bajens premiärmatch i Div 2 södra borta mot Haninge HF blev det en välförtjänt 3-2 seger för di våra på övertid. Haninge (vi tar 80 pix i inträde) HF tog ledningen två gånger men Bajen som var bättre laget, både spelmässigt och vad det gällde konditionen, redde ut det hela.


Övervägande Bajare på läktarna sjöng fram laget. Kul att se så många Bajen Fans Hockey-legender bland publiken. Turbo och Kenta refererade och rapporterade matchen via webbradion samt sociala medier med bravur.

Benny J med assistans av hövding Slätt har delat ut stångkorvar enligt följande:

3 stångkorvar till Johan Chang som slog in det första seriemålet säsongen 2012/2013.
2 stångkorvar till Robin Jalkis Jalkerud som avgjorde 2.29 in förlängningen, finurligt framspelad av Hageman.
1 stångkorv delades ut till två spelare premiärmatchen till ära, de lyckliga? äro backarna Magnus Toftgård unt 2-2-skytten Jonas Bergman.

Följ stångkorvsligan i forumet: http://www.bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8145

För en mer detaljerad matchrapport hänvisar vi till Bajen Fans Hockeys hemida: http://bajenfanshockey.se/

Kolla även in händelserna i matchen på: http://stats.swehockey.se/Game/Events/111360

Nu väntar hemmapremiär mot Sudret i MB Hallen på lördag, 6 okt, kl 15.00. Det lär bli en trevlig match i en fullsatt lada.

/Sverre
 Inget

Skribent e107  Matchreferat  0  699
bamsing_innebandy_001.png
22 apr. 2012
Det har vart lite saker under veckan så här är en liten försenad rapport från innebandylaget i Bamsingarna som förra söndagen spelade sista omgången i korpen 3 manna i Liljeholmen.
Det har vart lite saker under veckan så här är en liten försenad rapport från innebandylaget i Bamsingarna som förra söndagen spelade sista omgången i korpen 3 manna i Liljeholmen.
 Inget

Skribent Annica  Matchreferat  0  762
05 mars 2012
Bajen inledde div 1-kvalet borta i Gustavsberg mot Värmdö HC med att spela oavgjort (2-2) efter full tid och fem minuters förlängning.
bfifhockey_100x.jpg

Bajen inledde div 1-kvalet borta i Gustavsberg mot Värmdö HC med att spela oavgjort (2-2) efter full tid och fem minuters förlängning. I den efterföljande straffläggningen drog hemmalaget det längsta strået och tog extrapinnen. Bajens spel såg helt okay ut. Backarna Toftgård och Ala-Juoni stod för målen under ordinarie tid, bägge fabricerades under numerärt överläge. De våra var det dominerande laget i både tredje perioden och förlängningen. Tyvärr är straffslag inte Bajens bästa disciplin och Alex Schöld var den enda i laget som satte sin straff.
 Inget

Skribent Diktatorn  Matchreferat  0  749
15 feb. 2012
Aldrig har det varit att så kul att se hockey som i går i IVT-hallen i spånga.
Aldrig har det varit att så kul att se hockey som i går i IVT-hallen i spånga. Spelarna bjöd på en urladdning så det stod härliga till. Man spelade aggressivt och med fart och trots en del duttande och felpass i en och en halv period så var det en riktig kämpainsats vi fick se av de grönvita krigarna. Vår radiosändning lyste med sin frånvaro i första perioden. Jag och Kenta pratade på som vanligt och det var inte förrän vi gick till första periodpausen som vi upptäckte att vi hade blivit utloggade. Synd, eftersom jag och Kenta aldrig har refererat så bra som första perioden. wink
Men andra och tredje perioden hoppas vi att ni hörde. Nu är det match på Kärrtorp på fredag och hockeylaget ska visa mälarö hur en winter classic ser ut.
Stångkorvar delas ut enligt följande.

1 stångkorv till Niklas Ala-Jouni
2 stångkorvar till Tomas Lindgren
3 stångkorvar delas mellan Jalkerud, Skåning och Linus.

Fast egentligen ska hela laget få en drös med stångkorvar för sin insats. Nu är vi med i striden om kvalplats igen och jag hoppas att laget har samma tändning och inställning i den kommande matchen. Vi ses på fredag. Bamsingmössa på så klarar vi kylan.
 Inget

Skribent Annica  Matchreferat  0  899
11 feb. 2012
Alex efter 1-0.
alex_bfif-vasby_2012-02-10_pj.png
Alex efter 1-0. Foto: Peter Jonsson.

Nu är det riktigt jobbigt. Fastän Bajen är i ledning två gånger under matchen mot Väsby blir det ännu en torsk. Vi släpper in motståndarna alldeles för lättvindligt på vår egen kasse. Två av Väsbys tre baljor kommer på grund av att vi inte fredar området runt Johan Johansson. Framåt anfaller vi med fart men det sista avgörande momentet, att få pucken i mål, försvinner i intet.
Dessutom:
Att domaren inte ser att Hageman gör ett mål i sista perioden är för tråkigt.
Att domaren ger Lindgren matchstraff på grund av filmning från motståndarna är för dåligt.
 Inget

Skribent Annica  Matchreferat  0  768
08 feb. 2012
Det blev torsk mot Botkyrka igår med 5-4.
bfifhockey_100x.jpg

Det blev torsk mot Botkyrka igår med 5-4. Det som ställer till det för oss är att försvarsspelet går i ide under stundom och motståndarna givetvis utnyttjar det. Anton Söderquist (välkommen tillbaka, Anton!) stod i mål och det var absolut inte hans fel att det gick som det gick, tvärtom såg han jäkligt bra ut i kassen. Framåt var det ett lyft för Bajen och Alex Schöld gjorde två baljor. Faktum är att jag blev glatt överraskad av Bajens spel, hade förväntat mig en större torsk efter de senaste matchernas riktigt dåliga spel. Vi anföll glatt och frejdigt vilket gav resultat. Jag tror benhårt på vinst på fredag hemma i MB Hallen mot "Lill-Gnaget".

Jesper delade ut följande körv-betyg:
1. 26# Robin Jalkerud.
2. 17# Johan Molin.
3. 10# Alexander Schöld.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8098.0

Överraskad själv över hur lugnt jag tog denna förlust. Inte alls den djupa pendeltågsdepp man kunnat förvänta sig. Faktum är att jag ser fram mot resterande matcher, det är för första gången i Bajen Fans Hockeys historia som vi har en riktig uppförsbacke att jobba oss upp för och det är riktigt spännande nu.
Nu fyller vi MB Hallen på fredag, det kan bli en kalasfest!

BF IF söker publikvärdar till fredagens match, ställ upp för Bajen!

Egen ishall nu!
/Sverre
 Inget

Skribent Annica  Matchreferat  0  827
04 feb. 2012
Foto: Peter Jonsson.
bajenkvallen_2012-02-03_tifo_pj_320x.png
Foto: Peter Jonsson.

Först och främst ett stort tack till alla som var på Hovet i går kväll och gjorde inramningen till Bajenkvällen till det fantastikum (fanns inte ordet innan så finns det nu) det är. Att vi, supportrarna, själva kan anordna ett sådant spektakel är en jättebedrift utan motstycke. Att Bajenkvällen förekommer på text-tv, löpsedlar och i artiklar samt i övriga medium är ett bevis för detta. Detta är vinsten.
 Inget

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024