Ett hjärta - En förening
torsdag, februari 29, 2024

Inga poäng i Nyköping

nh-hh_2013-10-20_klacken_mj.png
Klacken i Nyköping. Lite #kfib. Foto: Marie Jönsson.

Hammarby Hockey förlorade borta mot Nyköpings Hockey med klara 4-1 och det är väl inte så mycket att säga något om då hemmalaget var en klass bättre. Klacken bestående av BF Nyköping och Bamsingarna utgjorde en färgklick gentemot den grå hemmapubliken.
1:a perioden
Hemmalaget har bra fart redan från början och Bajen åker snart på en utvisning för en holding som till synes är lite hårt utdömd av domare McCarthy, precis som flertalet utvisningar denna eftermiddag. Skymd får Anton Söderqvist se sig besegrad då ett hårt backskott går in under det numerära underläget. Våra iskrigare åker på ett par utvisningar till som klaras av. Anfallsmässigt blir det inte så händelserikt för de våra, det är mest kontringssituationer där NH:s keeper Marcus Dahlbom agerar säkert och håller tätt. Med 15 sekunder kvar av perioden gör NH så 2-0 i en lite tilltrasslad situation framför Bajens kasse, målet kommer återigen under ett numerärt underläge.

2:a perioden
Det blir jämnare och lite slarvigare spel under mittperioden, lagen byter chanser med varandra. Nyköping får efter åtta minuters spel ett tre mot ett-läge som de utnyttjar skoningslöst, Anton är helt chanslös i kassen och 3-0 kommer upp på tavlan. Förutom lite duttande med pucken i egen zon och några katastrofbyten där i princip alla utespelare åker samtidigt till båset är detta den minst dåliga andra period som Bajen gjort på ett tag (såg visserligen inte Arlandamatchen i onsdags).

3:e perioden
Pigg start från de våra men när Nyköping åker på en utvisning hinner inte pucken knappt släppas före Hammarby åker på en egen utvisning. I spelet 4 mot 4 kommer Oscar Liljeroth fri med Dahlbom men blir nedmejad och straff utdöms. McCarthy tillåter dock inte att Hammarby byter straffskytt trots att Liljeroth inte känner sig riktigt fit for fight och straffslaget blir därefter. I sin besvikelse över det hela reagerar den gode Oscar negativt, åker ut på en tia samtidigt som Bajen åker på en tvåa i lagstraff och plötsligt spelar NH i numerärt överläge, som det kan bli...
Utvisningarna klaras av med ackuratess och Bajen får strax chansen att själva spela i ett par numerära överlägen men PP-spelet stämmer inte alls samtidigt som NH:s box gör det jäkligt bra med skridskostark press mot våra gossar. Under det andra numerära överläget går det riktigt illa då NH vänder spelet snabbt, skaffar sig ett 2 mot 1-läge och gör 4-0. Oscar Liljeroth kan med ett par minuter kvar €revanschera€ sig efter straffmissen då han lägger in 4-1 över en liggande NH-keeper. Bajen pressar en smula under de sista två minuterna men 4-1 står sig matchtiden ut.

Egna utvisningar och ett inte fungerande powerplay är det som fäller avgörandet denna dag. Visserligen är Nyköping bättre än oss i de flesta spelmoment, de har bra fart på skridskorna och hittar varandra bra i uppspelen men vi står upp bra i spelet fem mot fem. Nyköping ser dock ut som ett Allettanlag och det gör inte vi, tyvärr.
Det jag mest saknar i vårt lag är spelare faktiskt, vi behöver absolut ha uppemot fyra femmor med oss till matcherna. Tröttheten periodvis lyser igenom tycker jag och till nästa säsong behöver vi se till att Hammarby har det ekonomiska utrymmet att ha ett antal €extra€ spelare i truppen så att skador och sjukdomar inte märks på det sätt som man skönjer nu.

Publik: 769 personer varav ett fyrtio-femtiotal sjungande Bajare håller igång matchen igenom - kanoninsats! Lite läskigt med bättre stöd borta än hemma i LW Hallen... Stora Hallen på Rosvalla är jäkligt fin och det byggs anläggningar för FOLKET för fullt på hela sportområdet. Den gamla stålburen som spärrade in oss i supporten förr i tiden är nu ett minne blott. Trevligt bemötande i hallen - tack för det.

Stångkorvar
Victor bestämmer att det skall gå
3 st till 7# Kevin Göransson vars första period var grym.
2 st till 47# Jesper Kokkonen som är den som skapar mest och bäst.
1 st till 1# Anton Söderqvist som tar 37 av 41 skott.
Hemsidan ger en extra stångis till 24# Oscar Liljeroth.
Domare McCarthy får -1 rand i Zebraligan - lite missnöjda är vi allt.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8245

Länkar:
Matchfakta
Hammarby Hockey: Hammarby föll tungt
SvenskaFans.com: Hammarby föll mot Nyköping och missade straffen
Lokalsporten.se:  NH vann enkelt mot Hammarby (video)
BajenHockeyTV: Intervjuer efter matchen (video)


Nu väntar Gnesta hemma i LW Hallen på onsdag och Hammarby Hockey bjuder på inträdet. Några undanflykter finns således inte att undvika läktaren. Vi skall sjunga!!!

Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024