Ett hjärta - En förening
torsdag, februari 22, 2024

Riktig kämpaseger mot Väsby

hh-vasby_2013-10-06_anton_pj.png
Storspel av Anton. Foto: Peter Jonsson.

Med kort om folk kom Hammarby till spel mot Väsby IK i LW Hallen under söndagseftermiddagen, bland annat fanns bara fyra ordinarie backar på plats. Ändå gör de våra en riktigt bra och i det närmaste en taktiskt fulländad match, Väsby får inget utrymme för att få igång något etablerat spel under längre tidsrymder. Jesper Kokkonen producerar återigen. Anton Söderqvist, som bevisligen är i högform, motar 38 av 39 skott och är bäst på banan.
hh-vasby_2013-10-06_ekman_pj.png
Ludwig Ekman - en stilstudie.

1:a perioden
De första 20 minuterna blir en jämn historia. Lagen åker på två utvisningar var men det blir ingen utdelning. I numerärt underläge ser Bajens spel bra ut med mycket uppoffrande spel. Härvidlag måste jag nämna Niklas Ekbergs otroliga energi i boxen som är så skön att skåda. Tyvärr skadas Niclas Sörensson och kan ej fortsätta spela.

hh-vasby_2013-10-06_ekberg_pj.png
Niklas Ekberg gör 1-0.

2:a perioden
Spelet ser inledningsvis ut ungefär i första perioden men Hammarbys anfallsspel tar sig allt mer och trycket runt Joel Bäckman i Väsbys kasse ökar. När Väsby gör ett mindre bra byte passar Niclas Ekberg, som kommer fri med målvakten efter en fin framspelning av Pontus Okerblad, på att göra 1-0. Detta efter 5.07. Därefter åker Bajen på en utvisning men då visar de våra upp ett fullkomligt lysande spel och laget är snart fulltaligt igen. I ett två-mot-ett-läge halvvägs in i mittperioden skjuter Oscar Liljeroth ett skott i stolpen. Väsby spelar senare ånyo i numerärt överläge, denna gång skapar de mer tryck i Hammarbys zon men utan att det känns riktigt farligt. En bra period av Bajen med fint passningsspel samt några riktigt fina tacklingar och ledningen känns rättvis.

hh-vasby_2013-10-06_kokkonen_pj.png
Jesper Kokkonen - tvåmålsskytt.

3:e perioden
Bra spel i inledningen och utdelningen kommer då Jesper Kokkonen gör 2-0 efter 2.50. Två minuter senare håller sig Kokkonen framme igen och gör 3-0 på en passning av Ludwig Ekman. Väsby tar timeout i samband med målet. En stund senare får Väsby chansen att spela med 4 utespelare mot 3 Hammarbyspelare. Bajen klarar skivan, mycket bra spel av Henrik Karlsson som spelar med riktig kyla. Precis när de våra blir fulltaliga åker nästa Bajare ut men det är fortsatt spel bra spel i boxplay och Väsby drar på sig en egen utvisning. Bajen visar upp riktigt skönlir med mycket snygga passningar, visserligen utan målmässig utdelning men man får tiden att gå vilket behövs då det trots fina anfall börjar bli väldigt tunga ben på spelarna. Väsby åker på en utvisning till och det blir ett tvåmansöverläge för Bajen i 26 sekunder. Väsby blir snabbt fyra utespelare på isen, de gör ett par kontringar och lyckas reducera till 3-1 i numerärt underläge. Med dryga två minuter kvar blir det Hammarby som skall spela med en man mindre på isen och Väsby lyfter sin målvakt för att få in en extra utespelare. Bajen jobbar förtjänstfullt och är nära att göra mål i tom bur. Väsby drar på sig en utvisning och strax är segern vunnen!

hh-vasby_2013-10-06_h_karlsson_pj.png
Henrik Karlsson skriker bort pucken.

Vilken laginsats av Hammarby! Med ett flertal forwards och backar borta gör alla närvarande ett kanonjobb. Tränarna Ferm och Santesson lyckas att få spelarna att dra ner tempot på Väsby och göra dem ganska ofarliga. Tyvärr får inte fenomenala Anton Söderqvist hålla nollan. Jesper Kokkonen visar återigen att han är en målskytt av rang med sina två baljor. Lite oroande är det med skadesituationen på backsidan, förhoppningsvis är Jonas Bergman och Kevin Göransson tillbaka på onsdag i bortamatchen mot Vallentuna. Tredje segern på raken, ett av mittenlagen besegrade och nu ser spelprogrammet riktigt roligt ut i fortsättningen. Vallentuna borta, Visby och Wings hemma och sedan Nyköping borta.

Publik: 320 personer. Det såg faktiskt ut att vara fler på plats men sången uteblev i hög grad. Torsksviten är bruten gott folk, kom och se ett lag på uppgång!

Stångkorvsligan
Turbo delar, helt riktigt, ut flera extra korvar efter denna mycket viktiga vinst.
3 st till 1# Anton Söderqvist - storspel!
2 st var till farliga och hårt jobbande anfallarna 9# Hampus Harlestam, 39# Niklas Ekberg och 47# Jesper Kokkonen.
1 st var till samtliga närvarande backar 5# Sebastian Johansson, 23# Magnus Toftgård, 27# Tim Erlandsson och 29# Henrik Karlsson.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8245
Huvuddomare Mikko Taskinen tilldelas en rand i Zebraligan.

Webbradion
Lyssna på Turbo och Mickes babbel från matchen  i efterhand (det saknas en del av mitten på den första perioden pga tekniska problem):
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden]
Ett krav för att vi i fortsättningen skall sända hemmamatcherna är att publiken kommer till LW Hallen. 320 pers på läktarn i en match mot Vilda Väsby är på gränsen.

Nu väntar som sagt en bortamatch på onsdag mot Vallentuna som vi jag ser fram emot. Kan vi utmanövrera Väsby skall vi kunna göra en riktigt bra insats även mot dem.

Länkar:
Matchfakta
Hammarby Hockey: Tre poäng mot (o)vilda Väsby
Svenskafans: Jesper Kokkonen sköt Väsby i sank och Anton storspelade
Isopeter (foto): 20131006 - Hammarby Hockey vs Väsby

Videor från officiellt håll
Spelarintervjuer: http://www.youtube.com/watch?v=GI7JS9L8FUk

Presskonferensen efter segern:Egen ishall nu!

Foto: Peter Jonsson
/Sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024