Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Målfyrverkeri i avslutningen

bfif-varmdohc_2013-03-24_lagbild_pj.png
Foto: Peter Jonson.

Bajen Fans Hockey avslutade kvalspelet till division 1 med att dunka in sju mål i den sista perioden mot Värmdö. Ett snyggt avslut på en fantastisk säsong och ett bra avstamp mot framtiden.
Med lite statistik och webbradiolänkar.
De våra gör ingen bra första period, vi släpper in ett par mål varav det andra i spel 3 mot fem. Dessutom har Värmdö en puck till i kassen bakom Johan Johansson men den ser inte domaren.

bfif-varmdohc_2013-03-24_m_johansson_pj.png

I andra perioden går Bajen ner på tre femmor och spelet börjar se bättre ut. Tyvärr slarvas det i inledningen i egen zon och Värmdö sätter 0-3 innan Johnny Olofsson med sin frenesi reducerar till 1-3. En stund senare gör Dennis Santesson 2-3 i numerärt överläge. Värmdö utökar dock ledningen igen och det står 2-4 på tavlan efter två spelade perioder.

Drygt sex minuter in i den tredje perioden börjar så kalaset då Magnus Toftgård stänker in 3-4 i powerplay. Sedan fortsätter det bara, Steve Gunnarsson utjämnar, Johnny Olofsson och Dennis Santesson gör sina andra baljor för dagen, Johan Chang och Henrik Pettersson ökar på ledningen och sista målet för Bajens del i kvalserien gör Martin Johansson vilket han senare blir belönad för med en puck av båspersonalen.

bfif-varmdohc_2013-03-24_klack_pj.png

Underbart med en riktig kross i den sista matchen i serien, mycket möjligt den sista för säsongen och kanske den sista med ett lag vid namn Bajen Fans IF på isen. Efter slutsignalen tackar lag och den 324 personer starka publiken varandra för säsongen. Födelsedagsbarnet Ami fick en signerad matchtröja. Johnny Olofsson fick Hammarby Ultras pris €Fansens favorit€. Gubbhyllan med Benny Wiklander i spetsen tilldelade Jonas Bergman, Robin Jalkerud och tränarna Ferm/Santesson priser. Johan Johansson fick en liten staty samt en korg med mat och dryck som vinnare i Bamsingarnas Stångkorvsliga 2012/2013. Efter att laget uttryckt en smula besvikelse efter Bamsingarnas uteblivna lussefirande i december, passade ett förryckt gäng, med för mig helt okända individer, på att lussa för laget.

Bamsingarna vill tacka alla i och kring Bajen Fans Hockey för säsongen, kanonstarkt jobbat! I vårt sista avsnitt av pratprogrammet Istid skall vi prata om hela säsongen med ett gäng gäster samt börja snacka lite division 1. Programmet är tänkt att sändas lördagen den 6 april, mer info kommer senare.

Webbradio
Vi fick förstärkning i den tredje perioden av två nya babblare: Victor Nyström & Henric Wauge. Lyssna i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .flv
Lyssna på mer gammalt i vårt mediearkiv:
Vi vill också passa på att tacka alla som lyssnat på våra sändningar samt följt vår direktrapportering under säsongens matcher.

Lite statistiknörderi
Nu när kvalserien är slut kommer här lite fin statistik från stats.swehockey.se, lite uträkningar har jag gjort själv så det är mycket möjligt att det smugit sig in felaktigheter (om någon har lust att kontrollräkna vore det kul).

bfif-varmdohc_2013-03-24_chang_pj.png
Johan Chang toppar mycket i statistiken.

Kvalserie D:
- Bajen tar 16 poäng av 18 möjliga. Kalix tar full pott med 12 poäng av 12 möjliga i kvalserie A som består av tre lag. Kvalserie E och F är ej färdigspelade men alla lag där har förlorade matcher.

- Johan Chang vinner poängligan med 6 mål och 6 målgivande passningar. Fem Bajare till är bland de 10 bästa i serien (Jalkerud, Bertilsson, Hempa Pettersson, Hageman och Johnny Olofsson).

- Chang vinner även målligan med sina 6 mål. Jalkis och Hempa på delad tredjeplats.

- Fredrik Bertilsson vinner poängligan för spel i numerärt överläge, 1 mål och 5 passningar.

- Bajen får utdelning i 34.62% av möjligheterna i numerära överlägen och är med det bäst.

- Bajen är det €snällaste€ laget i kvalet med 15 utvisningsminuter per match.

- Bajen vinner publikligan med ett snitt på 350 personer hemma och 453 st på bortaplan.

Säsongen 2012/2013:
- Av 41 spelade matcher tar Bajen 28 vinster, spelar 7 oavgjorda och förlorar 6. Eller av 123 möjliga poäng plockar de hem 93 vilket ger en poängprocent av 75.6.

- Bästa poängplockare blir Johan Chang med 45 poäng inhöstade under 40 matcher vilket ger 1.125 poäng per match. Tvåan Fredrik Bertilsson får ihop 44 poäng under 36 matcher vilket ger en ratio på 1.22 poäng per match. Henrik Pettersson tar tredjeplatsen med 35 poäng, samma som fyran Patrik Hageman som dock gör färre mål.

- Bäste målskytt blir inte oväntat Chang som gör 23 mål, Bertilsson och Hempa gör 20 baljor var.

- Hageman vinner passningsligan med 27 målgivande framspelningar.

- Bland försvarsspelarna är Magnus Toftgård lite i särklass med flest poäng (28 st), flest mål (9 st) och ävenledes flest passningar (19 st) på 34 spelade matcher.

- Mest utvisningsminuter skrapar lite oväntat Johan Chang ihop (mest och bäst överallt), 85 minuter blir det totalt. Tvåa i denna kategori hamnar John €BadBoy€ Bernfell med 75 minuter på botbänken.

- Våra målvakter gör det jäkligt bra under säsongen, Johan Johansson har 90.36% i räddningar och Anton Söderqvist 90.26%. Tillsammans motar de 924 av 1023 skott.

Länkar:
Matchfakta
BF IF: Vinst i sista matchen efter magisk slutperiod
Svenskafans.com: Bajen krossade Värmdö fast isen lutade
SHL: Sista omgången

Foto: Peter Jonsson.

Nu väntar det riktiga arbetet med att bli Sveriges bästa hockeylag!
Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024