Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Så stort!

bfif-nackahk_2013-03-17_01_fr.png
Henrik Pettersson lurar Gustav Griborn fullständigt. Foto: Fine Rogo.

Söndagen den 17 mars 2013 - en dag att minnas länge, länge och för evigt inskriven i Bajens annaler. Tre matcher, tre vinster, ett SM-guld, en slutspelsplats och ett avancemang - det är så inihelvete stort!
Mitt stora intresse låg förstås i händelserna ute i ladan på Sätra IP där Bajen Fans Hockey fixade ett bragdartat avancemang till Division 1 2013/2014 och den glädje, de tårar och det jubel som fortfarande ekar, så här dagen efter, i en annars rätt tom skalle.

Uppdaterad med fler länkar 2013-03-19.
Någon egentlig rapport blir det inte i denna text, skribenten var alldeles för kaotisk i sina tankar under matchen, lyssna istället på Bamsingarnas webbradiosändning (länkar nedan). Farhågorna att publiken skulle utebli från MB Hallen eftersom det stundade en rätt stor händelse på Friends Arena som dessutom sändes i tv, kom rejält på skam. Hela 396 personer fyllde läktarna vilket är säsongens bästa publiksiffra i MB Hallen och sången ekade ut över isen.

Bajen är helt klart det bättre laget på isen och Patrik Hagemans 1-0, efter finfina dragningar från lagkapten Robin Jalkerud sida, känns helt rättvist. Våra killar ger helt enkelt mer i varje situation än motståndarna från Nacka. Kapten Jalkis gör sedan 2-0, tyvärr reducerar Nacka efter stort slarv runt Johan Johanssons kasse. I andra perioden gör €Det sa bara pang€ Johan Chang 3-1 i powerplay före matchens stora kanon Henrik €Hempa€ Pettersson gör 4-1. På grund av helgjutna arbetsinsats känns det aldrig riktigt farligt trots att Nacka lyckas reducera två gånger, 4-3 kommer i början av den tredje perioden. Hempa Pettersson sätter två kassar till, ett hattrick för denne gamle ärrade kämpe således och trots ännu en reducering och försök till forcering i matchens slut från gästerna klarar söderkrigarna av uppgiften galant.

Jublet efter slutsignalen är enormt och det blir härlig skönsång från spelare och supportrar en lång stund för att fira avancemanget till Division 1! Smaka på det, Division 1, hur skönt är det inte att supporterlaget på fem år lyckas ta sig från fyran till ettan! Det är verkligen supportrar det handlar om även på isen, de som inte är genuina Bajare då de kommer till laget är snart grönvita till färgen och kan ramsorna lika bra som vilken läktarveteran som helst.

Lite €dagen efter€-snack med huvudtränare Håkan Ferm:
Grattis Håkan till segern och avancemanget! Hur mås det idag?
Tack! Mår utmärkt, har en skön känsla i kroppen och går och småmyser!

Hur upplevde du matchen?
Tyckte vi gjorde en mycket bra match, Nacka fick aldrig något riktigt tryck på oss det mesta klaffade för oss!

Fyra raka vinster, formen och inställningen toppad precis lagom till kvalet. Är du själv på något vis överraskad över det ni åstadkommit?
På ett sätt känns det lite overkligt men vi har faktiskt haft en säsongsplan med tänket att så många som möjligt i truppen ska känna sig delaktiga. Nu i kvalet har vi ju coachat mycket hårdare och gjort allt för att vinna varje byte! Både fys och isträning har vi också lyckats bra med för att toppa formen lagom till kvalet!

Nu är det två matcher kvar, kommer vi att gå för att göra "fullt hus" i serien nu?
Det är nog så pass enkelt att spelarna vill vinna varje match för att visa att vi är bästa laget!

En magisk söndag med bandyfinal i Solna och handboll i Eriksdal, ändå kommer nästan 400 personer till MB Hallen, säsongens bästa publiksiffra. Vad har du att hälsa supporten?
En sann Bajare är van att jobba i motvind! Nu fick vi samtliga resultat med oss igår, vilket ju känns helt underbart, kanske vinden har vänt! Tack alla för ert stöd!
Återigen Grattis och ett stort Tack till Håkan och övriga i tränar- och ledarstaben samt varenda spelare som nånsin burit Bajen Fans Hockeys tröja!

Webbradio
Före-matchen-intervju med evenemangsansvarige Robban Ljung:
[.mp3] [.flv]
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .flv
Lyssna och njut till Mickes, Mangans och Lindgrens ljuva röster!

Länkar
Matchfakta
BF IF: Hej Division ett - vi är tillbaka
SvenskaFans.com: Det här överträffar nästa allt, Bajen är tillbaka
SHL: Omgång 4 - Bajen fans klara för Div 1D
Aftonbladet: De ökade takten - i ett helt dygn
Youtube: Bajen Fans Ishockey - Nacka HK [17 Mars 2013] (Filmat av båsfantomen Evelin)
Youtube: Bajen Fans Ishockey - Nacka HK [17 Mars 2013] #2  (Återigen Evelin)
BF IF: Bajen-Nacka i bilder
Hammarby Foto (Facebook): Bajen Fans - Nacka 6-4 /Foto: Henric Wauge
Bildarkivet: Bajen-Nacka/Foto: Fine Rogo/Turbo Hellman

Måste även få skriva det här - Lennart Hansson: Du hade fel, fel, fel i ditt tips inför matchen! smile Hoppas att du vill vara med i nästa Istid och snacka Ettan!

Att man kan få må så här bra!
Egen ishall nu - mer än nånsin!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024