Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Tredje raka

varmdo-bfif_2013-03-10_d_santesson_pj.png
Dennis Santesson - en hjälte! Foto: Peter Jonsson.

Bajen har nu matchboll i kvalserie D efter söndagens riktiga kämpaseger över Värmdö i fullspäckade diskoladan Ekhallen.
varmdo-bfif_2013-03-10_d_baczek_pj.png
Dominc Baczek röjer i försvaret...

varmdo-bfif_2013-03-10_d_baczek_johan_johansson_pj.png
...och extraknäcker som burväktare.

Första perioden
Värmdö tar som väntat kommandot direkt och Bajen har problem att freda sig i egen zon. Bland andra visar Dominic Baszek de rätta takterna då han från sitt första byte inte tvekar att fysiskt hindra motståndarna och Robin Jalkerud tar sitt ansvar som kapten och kämpar, som vanligt, frenetiskt över hela banan. Burväktare Johan Johansson är i praktslag och låter sig ej bevekas. Spelet jämnar ut sig något i slutet men med ynka 34 sekunder kvar av perioden tar hemmalaget ledningen då (tror jag) Henrik Nordlund vänder sig ur en sargsituation och kan ta sig in mitt i banan där han passar Jens Johansson som skjuter pucken förbi Dubbel-Johan. På det hela taget ett bra resultat med bara ett mål i baken under de första tjugo, Värmdö skapade mycket.

varmdo-bfif_2013-03-10_jalkis_pj.png
Kapten Jalkerud gör 1-2 i PP.

Andra perioden
Värmdös målskytt, Jens Johansson åker ut efter 1.31 och 28 sekunder senare kvitterar Jonas Bergman då han från sin plats på blå skjuter in pucken bakom Marcus Axbom. Härligt förarbete av PP-uppställningen där Kristopher Dahling och Patrik Hageman styr spelet. Drygt tio minuter senare är det dags för Bajen att spela i numerärt överläge igen, spelet är bra men det är när Värmdö fått ut pucken ur egen zon och Bajen genom Jonas Bergman fångar upp pucken i mittzon som målet kommer, han spelar fram till Hageman som kommer fram med fart och sidopassar en fri Jalkerud som drar Axbom och ger de våra ledningen med 1-2, mycket snyggt! Tyvärr kan Värmdös Marcus Milemark kvittera några minuter senare då han med pucken skrinnar och tråcklar sig mellan våra backar och drar Johansson. Perioden slutar 1-2 i Bajens favör vilket inte känns orättvist.

varmdo-bfif_2013-03-10_bergman_pj.png
Matchens poängkung - Jonas Bergman.

Tredje perioden
Bajen får i tredje periodens början förmånen att spela powerplay, trots bra spel blir det ingen utdelning på resultattavlan. Därefter blir det mycket gegga i mittzon då inget av lagen kan ta något ordentligt grepp om händelserna. 12 minuter in i perren går Kapten Jalkis till anfall och drar på ett skott som Henrik Pettersson petar in returen på och jublet är öronbedövande. Målet underkänns dock efter protester av Värmdö och en konferens mellan domarna då det beslutas att pucken var blockerad av målvakt Axbom före Hempa drar in den i mål, bedrövligt! Händelsen tänder Bajen som med förnyad energi tar ett grepp om spelet. Värmdös Tobias Bäckman blir utvisad när han drar ner Dahling och drar även på sig en tia i ren frustration över domen. Det numerära överläget förvaltas inte speciellt bra men bara sekunder efter att Värmdö åter är fem utespelare på isen drar Dennis Santesson iväg ett skott nån meter innanför offensiv blå som tar på en Värmdöklubba och pucken seglar in i krysset bakom en helt ställd Värmdökeeper. Ledning för Bajen med drygt tre minuter kvar av matchen och Värmdö tar timeout. Hemmalaget jagar en kvittering men anstormningen rids ut av hjältarna i Bajen och 2-3-segern är bärgad.

varmdo-bfif_2013-03-10_glada_tranare_pj.png
Ibland får även tränarna visa känslor -
givetvis under lagledare Jacks överinseende.

Tredje möjliga segern av tre möjliga i kvalserien, nu är Division 1 nära. Johan Johansson som gör en jättematch (92% i räddningar) får följdriktigt pris som matchens bästa spelare i Bajen. Jonas Bergman är inblandad i alla mål framåt (1 mål & 2 assist) - dunder!
Johan Chang får en klubba i ansiktet vid avbytarbåsen under första perioden och den uppfläkta läppen tejpas ihop, förhoppningsvis utan framtida men.

I omgångens andra match besegrar Nacka på bortaplan Haninge med 2-4 och nu ligger Haninge risigt till med sina två poäng. Värmdö är i det närmaste körda på sista platsen i serien, de har nu fem poäng upp till Nacka på andraplatsen. Vilka leder kvalserie D, jag bara undrar? smile

Domarinsats: Nej!!!

varmdo-bfif_2013-03-10_publik_pj.png
Stor Bajenuppslutning på trång läktare.

Publik: 550 personer, fullsatt och med ett klart övertag av Bajensupportrar. Stundtals bra sång men Värmdös diskotjo i den fina ljudanläggningen gör det svårt att skapa ihållande läktarstöd.

Webbradio i efterhand
Trots mycket störningar och avbrott hade Bamsingarnas webbradio 552 lyssnare under matchen, en väldigt bra siffra. Problemen gör att de sparade filerna är fragmentariska, bland annat saknas Värmdös 1-0 och Jonas Bergmans 1-1-kvittering:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .mp3
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] .flv

Länkar:
Matchfakta
BF IF: Bajen avgjorde sent i Gustavsberg - 9 av 9 ett faktum
SvenskaFans.com: Santesson matchhjälte och Jack hittade ingen sandlåda
SHL: Omgång 3, Bajen klara?
Hammarby Foto (Facebook): Värmdö - Bajen Fans 2-3 /Foto: Henric Wauge
SHL: värmdö-bajen 10 mars (Video, YouTube)

Nu väntar matchen Bajen - Nacka på söndag, den 17 mars, kl 16.00 i MB Hallen. Tyvärr blir det krock med Hammarby Bandys SM-final på Friends och Hammarby Handbolls kamp för en slutspelsplats. Sitt inte hemma på söndag, gå på sport live!

Foto: Peter Jonsson

Nu tar vi det här!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024