Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Så fruktansvärt bra!

johan_johansson_2013-03-03_th.png
En av hjältarna - Johan Johansson. Foto: Turbo Hellman.

Vad säger man efter en sådan fenomenal laginsats som Bajen Fans IF gör borta mot Nacka i första kvalmatchen? Det är så fruktansvärt bra, vi dominerar över hela banan och ger inte hemmalaget en chans att få igång något ihållande spel. Bajenpubliken, som fyllde läktarna, gav spelarna ett sådant enormt stöd att motstycke saknas bland de andra kvallagen och i resten av hockeysverige.

Uppdaterad med fler länkar: 2013-03-05
Första perioden
Redan efter 2.14 blir Johan Chang målskytt efter att ha blivit frispelad av Kristopher Dahling. Bajen klarar av lite numerärt underläge, Nacka likaså. Med tre minuter kvar av perioden krigar Steve Gunnarsson och Robin Jalkerud mot Nackaförsvaret om pucken i ena sarghörnet och Jalkis får fram pucken till Patrik Hageman som sätter 0-2 utan pardon bakom Gustav Griborn som kanske inte har sin bästa dag i kassen. Med dryga minuten kvar åker Kevin Göransson på en fasthållning, föga rättvist utdömd av Michael Nordlund, som sanningen att säga är rätt usel. Strax därpå åker Jonas Bergman ut och det blir spel i tre mot fem och med en sekund kvar reducerar Nacka.

Andra perioden
Bajen klarar av det återstående numerära underläget i periodens inledning och strax gör Steve Gunnarsson 1-3 då han skjuter upp pucken i krysset. Dennis Santesson och Dennis Schirmer står för framspelningen. Det går bara lite mer än en minut innan kapten Jalkerud stöter in en retur efter att Henrik Pettersson skjutit och Bajen har en 1-4-ledning. Bajen är därefter helt omutliga och mittzon är helt stängd för Nackas del. Sju minuter in i perioden blir Martin Johansson neddragen och Bajen får spela powerplay och det tar 24 sekunder tills Magnus Toftgård, från blå, kan skjuta in 1-5-målet. Med matchklockan på 11.42 reducerar Nacka efter ett lite dåligt byte av Bajen. Återigen avslutas perioden med en Nackareducering i powerplay, då vi inte lyckas rensa ut pucken trots uppoffrande spel.

Tredje perioden
Fortsatt dominans av Bajen, i numerärt överläge är det nära att ledningen utökas men en utespelare räddar genom att lägga sig på pucken. 12.34 in i perren får Fredrik Bertilsson och Johnny Olofsson fram pucken till Johan Chang gör sitt andra mål för kvällen med ett skott ur omöjlig vinkel. I matchens slutskede åker Bajen på en utvisning, Nacka tar timeout och lyfter keepern men utan att få till något. Segern är klar!

Om Bajen kan hålla i det spel som visas upp i Nacka Ishall finns det inget lag som kan hota dem i kvalet, alla spelarna lyfte sig två, tre snäpp i den inledande kvalomgången. Nacka gör två av sina mål i numerära överlägen, men med fem utespelare mot fem är de inte av samma kaliber som Bajen. Johan Johansson gör en kanonmatch i kassen och får grym uppbackning av killarna framför.
Bajenklacken, som utgjorde merparten av den 551-hövdade publiken var fantastisk - sången tonade aldrig bort i ladan!

Haninge hemmaslår Värmdö på övertid med 4-3 vilket innebär att Bajen är serieledare efter den första av sex kvalomgångar.

På onsdag smäller det till ordentligt i MB Hallen kl 19.00 då Haninge kommer på besök i en av seriens absoluta nyckelmatcher. Ta er ut till isladan då och stötta våra hjältar, allt annat än lapp på luckan vore väldigt märkligt så kom i tid! Om alla 500 platserna i MB Hallen är tagna vid nedsläpp så webbradiosänder Bamsingarna matchen så att supportrar ute i landet kan ta del av festen!
Det skall bli Blod - Svett & Tårar!

Länkar:
Matchfakta
SvenskaFans.com: Jättematch av Bajen
SHLhockey.se: Omgång 1
Bamsingarna: Lyssna på Nackamatchen
BF IF: Bajen fick flygande kvalstart i Nacka
Hammarbys Hockeyhistoria: 130303: Nacka-Bajen Fans 3-6 (bilder)
Hammarby Foto (Facebook): 130303 Nacka HK - Bajen Fans Hockey 3-6 /Foto: S. Wivallius
Hammarby Foto (Facebook): 13-03-03 Nacka HK - Bajen Fans 3-6 /Foto: Henric Wauge

Till sist:
Vilken Bajensöndag det blev Michel Tornéus tog EM-silver och nytt svenskt rekord i längdhopp inomhus. Hammarby Bandy vann första SM-semin i förlängning borta mot Edsbyn och Hammarby Fotboll vann träningsmatchen ute på Stadshagen mot Degerfors med 2-1. Kryddan på detta var hockeyns kanonseger!

Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024