Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Torsk men avancemang till kval

j18_katrineholm-bfif_2013-03-01_02.png
Katrineholms ispalats en fredagskväll, kan det va nåt?

Bajen Fans IF J18 förlorade sista matchen i Div 2 mot hemmalaget Katrineholm med 3-2. Samtidigt vann Norrtälje över Gnesta vilket innebär att Norrtälje med stor sannolikhet tar hem seriesegern samt att Bajen är klara för kvalspel till Div 1.
Bajen var det klart dominerande laget men tyvärr blev det ingen större framgång i målfabrikationen, hemmakeepern är faktiskt rätt hyfsad. Efter en mållös första period tar Katrineholm ledningen på ett friläge i inledningen av den andra perren men Bajen svarar omgående med att kvittera genom Philip Löfgren, framspelad av Emmanuel Psarros Konstantinos och Felix Sundin. Katrineholm återtar en stund senare ledningen men med minuten kvar av mittperioden kvitterar Bajen till 2-2, återigen är det Philip Löfgren som håller sig framme, denna gång på pass av Marcus Hultqvist. Lite utvisningar gör att de våra får spela med tre utespelare mot fyra i de sista sekunderna av perioden samt i inledningen av den tredje, då Bajen försvarar sig på bästa sätt och skapar farligheter i offensiv zon samt får med sig en utvisning. Drygt fem minuter in i slutperioden blir det tilltrasslat framför duktige Erik Dahlstedt i Bajens kasse vilket resulterar i en straff för Katrineholm som de sätter och denna 3-2-ledning håller de sedan matchen ut.

Det saknades en del tongivande spelare i Bajen men förhoppningsvis har de tre hela femmor att tillgå i kvalspelet som drar igång snart. Förutom Bajen blir det något av lagen Saltsjöbaden och Gnesta som kvalar ifrån Div 2 och ifrån Div 1 Fortsättning är Bålsta och Göta/Traneberg klara för kval. Så snart spelschemat är klart för kvalet kommer vi att pusha för matcherna och förhoppningsvis kan vi bli ett gäng som på plats skriker fram de våra, ett avancemang till Div 1 vore tacknämligt för grabbarna och föreningen.

j18_katrineholm-bfif_2013-03-01_01.png
Större delen av de tillresta Bamsingarna.

Bamsingarna tog sig till Katrineholm medelst minibuss och några lokala Bajare med Micke Fritz i spetsen slöt upp i Woodyhallen. Tyvärr blev vi rätt rejält utsjungna av en hemmaklack anförda av en gorilla med virveltrumma, som denne visserligen trakterade på ett bra sätt. Hemmaklacken bestod av a-lagsspelare(!) och annat löst folk med sina sympatier hos gnaget och jurgårn (och IFK Götlaborg?), med ett gäng stulna ramsor och en av de bästa jag hört på länge; €Ni som inte klappar händer, kan gå hem!€. Måste vara den ultimata publikstödsdödaren! Storpublik i Woodyhallen när Bajens B-juniorer kommer på besök: 232 personer.
I vilket fall som helst en kul Bamsingresa, det händer alldeles för sällan!

Matchfakta: http://stats.swehockey.se/Game/Events/122280

Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024