Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Förlust i Ishuset

bfifhockey_100x.jpg

Träningsmatchen mot Botkyrka under tisdagskvällen var en rätt trevlig tillställning. Jämnt med två spelande lag förutom i sista perioden som Botkyrka vinner klart. I hemmalagets laguppställning var hälften av utespelarna inte ordinarie i A-laget utan inhämtade från J20-laget så även bägge målvakterna. Å andra sidan var Erik Dahlstedt från BF IF J18 andremålvakt för de våra.
Första perioden
Bägge lagen spelar glad anfallshockey och utbyter chanser. Botkyrka tar ledningen nio minuter in i matchen efter ett misstag av Bajen i egen zon. Med knappa tre minuter kvar bryter Dennis Santesson ett Botkyrkapass och gör på egen hand 1-1. Helt okay period av bägge lagen.

Andra perioden
Bajen klarar av ett par utvisningar och efter 7.33 kan Bajen göra 1-2 efter mycket bra jobb av Patrik Hageman som hittar Robin Jalkerud vars skott Botkyrkas målis Fredrik Rådbjer (från J20) inte får grepp på och Hempa kan peta in pucken den sista centimetern över mållinjen. Minuten senare åker en Botkyrkaspelare igenom Bajens försvar och sätter 2-2 bakom Johan Johansson. 12 minuter in i perioden åker Bajen på en dubbelutvisning som ett hårt försvarande Bajen klarar av. Med 19.59 på matchuret kan Steve Gunnarsson återigen ge Bajen ledningen efter en fin framspelning av Martin Johansson och hårt arbete av Pontus Okerblad. Återigen en jämn period och som Bajen vinner målmässigt, ledningen kunde varit större, Hempa Pettersson hade ett stenhårt skott i ribban under ett powerplay.

Tredje perioden
Sista perioden börjar likt de två första men efterhand tar Botkyrka kommandot och 3-3-kvitteringen kommer knappt halvvägs in då det är lite hönshus i Bajens zon. Efter 11 minuters spel får Botkyrka återigen chansen till spel med två man mer på isen, de tar sin timeout för att gå igenom spelet vilket lönar sig då de gör 4-3 med klockan på 12.09. Bajen jagar en kvittering och de får spela i numerärt överläge men det skapas inget riktigt farligt. Med minuten kvar åker Bajen på en utvisning och väljer då att plocka ut Dubbel-Johan i jakten på ett mål men det slutar med att Botkyrka lägger in pucken i den tomma kassen till 5-3 som blir slutresultatet.

Jag är osäker på vilken värdemätare matchen är för Bajen inför kvalet då spelet inte kommer att se ut på ett liknande sätt när det verkligen gäller men på det stora hela är det en bra insats av de våra, det är misstagen vi gör i egen zon och som Botkyrka genast tar vara på som fäller avgörandet. Nu är det fokus på söndagens inledande match mot Nacka som gäller (om det preliminära spelschemat står fast).

Det var ganska bra med folk på läktaren i fina Ishuset för att vara en träningsfajt.

Länkar:
BF IF: Förlust i träningsmatchen mot Botkyrka
SvenskaFans.com: Jag känner mig lurad på konfekten
BF IF: Preliminärt spelschema för kvalserien

På söndag är det alltså dags för allvaret, kvalserien till ettan drar igång och då fyller vi Nacka Ishall och sjunger fram de våra till seger!
Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024