Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Alltvåan avslutad med seger

bfifhockey_100x.jpg

I sista omgången av Alltvåan tog Bajen äntligen tre pinnar mot Sollentuna HC. Bra styrning av spelet i mittzon och en storspelande Anton Söderqvist bäddade för Bajens seger. Därmed är säsongen över för norrortslaget då de var tvungna att slå de grönvita för att ha en chans på playoff-spel. Istället blir det Gnesta som skall tampas mot Nynäshamn om den sista kvalplatsen.Med kommentarer av Håkan Ferm och lite stats från Alltvåan.
Första perioden
Jämn period, visst spelövertag för Bajen. Ett bra första powerplay för Bajen, med spel över hela anfallszon och en mycket vass chans men Sollentunas Tom Tärnström är med på noterna. Då Sollentuna går till anfall styrs spelet ut mot sarghörnorna och när de får chanserna framför mål räddar en mycket bra Anton Söderqvist.

Andra perioden
Kevin Göransson får plötsligt ett friläge men pucken går strax över Sollentunas målbur (touchar måhända ribban) på avslutet. Sollentuna pressar stundtals bra och Bajen åker på ett gäng utvisningar, ett par av dem känns ganska hårt utdömda av HD Lundin,  men spelet i numerärt underläge ser bra ut och de avslut som kommer på mål motar Anton, vid ett tillfälle tar han hjälp av stolpens insida. Drygt tretton minuter in i perioden och i numerärt underläge får Steve Gunnarsson ut pucken längs högersargen och går mot mål tillsammans med Niklas Ala-Juoni. Steve tar avslutet själv och skottet slinker in vid närmsta stolpen bakom målvakt Tärnström och Bajen är följaktligen i ledning. Resten av perioden flyter på utan fler mål. Långt avbrott mitt i perioden för reparation av ett litet hack i isen.

Tredje perioden
Spelet ser ut som i de två första perioderna men under ett powerplay kan Sollentunas André Isberg kvittera efter sju minters spel då vi blir bortspelade och Isberg har öppet mål. Sollentuna får lite energi efter målet men den ebbar ut snabbt. Lite fram&tillbaka-spel följer därefter tills dess att Robin Jalkerud ånyo ger Bajen ledningen med matchuret på 55.02 då han tvingar in en retur, assist till Hempa Pettersson och Patrik Hageman. Sollentuna försöker lite halvdant att gå för kvittering och lite tryck blir det under sista två minuterna men aldrig så att det känns riktigt farligt.

En välförtjänt seger för Bajen, då de med ett bra försvarsspel och farligare målchanser har ett knappt men absolut märkbart spelövertag matchen igenom.
Håkan Ferms kommentarer efter matchen:
Jag tyckte att de kändes väldigt tama, Sollentuna. De skulle ha kört järnet tänkte vi men jag vet inte om, har svårt att se det just nu, vi spelade så pass bra att de aldrig kom upp.
Ni stängde av i mittzonen?
Ja, det gjorde vi. Det har äntligen satt sig nu det vi pratat om hela tiden, att vi jobbar ihop när vi checkar framåt och jobbar ihop i styret, annars har det varit lite spridda skurar tycker vi. Men nu äntligen satt det idag och då vinner vi också. De fick lite tryck på oss i slutet men det är en lagseger.
Anton tar revansch för förlusten i tisdags?
Ja, han var helnöjd! Han har laddat för den här matchen. Sen är det är skönt att vi jagar bort ett litet spöke vi haft för Sollentuna.
Också kommer vi in i kvalet som vinnare..
Ja, exakt, känns jättebra. Många delaktiga spelare och inga skador, perfekt.
Tipset, Nynäs eller Gnesta i playoff?
Jag tror Gnesta har en stor fördel av att ha spelat tuffare matcher, jag tror de grejar det där. Men Nynäs är bra när alla är friska och hela men man tappar lite när man spelar i fortsättningsserien.
Stort grattis till segern säger vi till Håkan och hela laget!

Lite om Alltvåan
Haninge vinner Alltvåan, med Värmdö som tvåa med bättre målskillnad än Bajen som slutar på en tredje plats. Gnesta tar fjärdeplatsen och får då spela playoff under kommande vecka mot Nynäshamns Hockey. Säsongen således slut för MB, Sollentuna, Mälarö och Bålsta.
Värmdös Tobias Bäckman tar hem poängligan med 36 poäng varav 26 av dessa är fullträffar. Fredrik Bertilsson blir bäste poängplockare i Bajen med 12 mål och elva målgivande passningar. Seriens främste poängplockare bland backarna blir Magnus Toftgård som gör sitt tröjnummer poängledes (7+16).
Noteras skall att vår 15# Martin €Skåne€ Johansson vinner seriens poängliga i numerärt underläge med 1 mål och 2 assist.
Johan Johansson blir bäst av våra målvakter med 90.26% i räddningar, Anton slutar på en räddningsprocent av 89.30. Teo Ohlsson som var andremålis för dagen, hans sjätte match som reservkeeper, får ingen istid i serien.
En negativ sak är att Bajen är sämst av seriens lag i powerplay, vi gör mål i 16.67% av de numerära överlägena en siffra som bör vara bättre i kvalet.


Publik: 175 personer varav ca 25 Bajare bevakade av ett tiotal ordningsmän.

Stångkorvsligan
Den siste att dela ut stångkorvar under säsongen 2012/2013 blev Victor, vars köttbiprodukter gack till:
3 st till 1# Anton Söderqvist - uppe på hästen genast efter tisdagens tunga förlust, vilken revansch!
2 st till 15# Martin Johansson - gör ett hästjobb, speciellt hans defensiva insats är storartad.
1 st till 19# Steve Gunnarsson - formkurvan uppåt och mål i numerärt underläge.
2 st extra till 28# Mathias Sundelin då han blivit förbisedd i utdelningarna trots en kanonsäsong så här långt!
1 st Guldbryne till Martin Zenkert - för sakens skull.
Slutställningen: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8145

Mer
Matchfakta: http://stats.swehockey.se/Game/Events/152379
BF IF: Bajen avslutade Alltvåan med seger
SvenskaFans.com: Jalkerud hjälte när Bajen vann
nikelz.blogg.se: Sollentuna borta

Bamsingarnas webbradio hade för första gången en tjej vid en av mikrofonerna, den unga Ami Jönsson babblade tillsammans med Micke Sjöqvist. Vi fick rapporter att ljudet var lite kasst i första perioden men hoppas att matchen ändå var lyssningsbar.
Lyssna på matchen i efterhand:
[1:a perioden] [2:a perioden] [3:e perioden] Filerna är i .flv-format.

Kvalet börjar söndagen den 3 mars och nu vill det till att vi ger Bajen Fans Hockey ett gigantiskt läktarstöd både hemma och borta så att vi slipper spela i tvåan någe mer!
Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024