Ett hjärta - En förening
söndag, juni 23, 2024

Premiär-Simon slår till igen

simon_160.jpg
Hammarbys A-lag smygstartade försäsongsmatchandet på Hovet under Lördagsmorgonen i en tät och rafflande match mot J20-landslaget. Resultatet, 3-3, var rättvist och lovar gott inför den inte alltför avlägsna allsvenskan.
J20-kronorna ställde upp under ledning av Per Mårds mot ett för dagen decimerat Hammarby. Spelare såsom Tomas Lindgren, Ellerstad, Trehan, Erik Johansson, Wilhelm Söderlind och Joakim Nettelbladt fanns inte med i laguppställningen och med det i åtanke var dagens prestation strålande.

Med bara en handfull träningar på is bakom sig blev Bajen tillbakapressade i matchens inledning och efter en stunds spel tog juniorerna ledningen med 1-0 på en retur från Hammarbys Henke Karlsson.
Fastän bara en vänskapsmatch smällde båda lag på med kraft i tacklingar och närkamper samtidigt som spelet såg hyfsat ut. Mikael Owilly visade vägen genom att både ge och ta i alla situationer.

I andra periodens inledning kvitterade Hammarby genom (den ständiga) premiärmålskytten Simon Laudon-Sörlin. Den minnesgode kommer säkert ihåg vem som gjorde Bajens första och enda mål i förra säsongens första match mot CSKA Moskva i Hedemora. Målet i sig var inget märkvärdigt, lite bufflande framför den gul-blå kassen.
Med en man mer på isen gjorde sedan J20-killarna 2-1 i ett flygande anfall där Henke fick se pucken passera över hans vänstra axel och in i mål. Efter ca. halva matchtiden bytte så Hammarby målvakt och Carl-Johan Klint äntrade isen. Johan Chang fick på ett bra skott men motståndar-keepern var med på noterna. Men när sedan Hammarby fick spela i numerärt överläge och det uppstod ett två mot ett läge drog nykomlingen Johan Andersson in pucken och matchen var återigen kvitterad. Hammarby ägde det mesta spelet i återstoden av mittenperioden.

Sista perioden inleddes med ett mål signerat Cristoffer Dahlén som på egen hand snurrade runt och sköt Hammarby till ledningen för första gången i matchen. Tyvärr kvitterade kronorna i numerärt överläge på ett skott som (kanke en styrning) letade sig in bakom en annars felfri Klint i Bajens mål. Tempot bedarrade sedan i resten av matchen och slutade som sagt oavgjort.

Hammarbys tränare Krister Falk verkar att, efter hård sommarträning, ha fått ihop ett kalasgäng att leka med. Båda målvakterna såg stabila ut, backarna likaså och framåt ser det faktiskt riktigt lovande ut. Bland annat ryssen Dmitriy Naumov spelade snabbt och mycket underhållande och  Johan Chang visade upp fina handleder och spelsinne. Niklas Ekberg som varit utlånad ser ut att ha gått en hel del framåt. Den långa och gängliga Robin Andersson har storhet inom sig som vi förhoppningsvis får njuta av i vinter.

Det är vi som är Hammarby!
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024