Ett hjärta - En förening
torsdag, februari 29, 2024

Utjämnat mot MB

bfifhockey_100x.jpg

Hallederby 4.0 slutade med Bajenseger, 2-3, efter det att Bajen dominerat de två första perioderna stort där Benny Rönnelöw gjort 0-1 i första perioden efter ett mycket snyggt framspel av en för kvällen lysande Robin Jernström.

I andra perioden uttökar först Patrik Hageman fräckt med en puck snett bakifrån via målvaktens benskydd och Robin Jalkerud kämpar sedan in 0-3. I andra periodens slutskede åker Johan Granath på en tackling bakifrån mot sargen som tar illa (han spelar inte tredje perioden) vilket renderar den skyldige i MB ett matchstraff, för övrigt matchens första utvisning. Domaren höll en väldigt hög nivå i de första tre perioderna för att i den sista blåsa för obetydligheter.
I sista perioden reducerar MB först med ett riktigt skitmål och sedan gör man 2-3 i spel fem mot fyra. Det blir riktigt spännande under de avslutande tio minuterna men Bajen håller undan och den stora Bajenklacken, som har bra drag matchen igenom, tackar laget där Bernfell leder sången.

Segern, Bajens tredje raka, innebär att laget nu ligger på en tredjeplats i tabellen med Haninge två poäng före och Botkyrka med sex poängs försprång. Spånga som nu har spöat både Haninge och Bålsta (Spångas straffseger mot Bajen var ingen tillfällighet, vi supportrar kanske underskattade deras insats före jul) har seglat upp på fjärdeplatsen på samma antal poäng som Bajen. Spännande...

SvenskaFans-skribenten Benny Wiklander delar ut Stångkorvarna på detta vis:
1. 2# John Bernfell.
2. 13# Marcus Nordberg.
3 26# Robin Jalkerud.
Detta innebär att Jalkis nu tillsammans med Hempa Pettersson nu bara ligger en korv efter Johan Johansson som innehar ledningen med sina 19 stångisar.
Aktuell ställning i Stångkorvsligan: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8098.0

Själv skulle vilja uppmärksamma eder på våra hårt jobbande "doldisar" i laget; ovan nämnde Jernström, Petter Sandberg, Linus Berg och Martin "Skåne" Johansson. De gör mycket bra insatser med sitt hårda slit, inte minst i forecheckingen.

Tyvärr brakade Bamsingarnas hemsida redan vid matchstart men förhoppningsvis kunde den intresserade följa Kentas uppdateringar i Bamsingarnas grupp på Facebook (sök på Bamsingarna) eller på Twitter (LÄNKBamsingarna) samt lyssna på vår, ähum, eminenta webbradiosändning direkt på Ustreams server, http://www.ustream.tv/channel/akersbajen.

På tisdag spelar Bajen hemma i MB Hallen mot serieledarna Botkyrka som har gått som tåget hittills. En seger där för Bajen skulle innebära att vi knappar in betydligt på dem i kampen om seriesegern.

Bajens möter MB Hockey under Bajenkvällen den 3 februari i det femte mötet den här säsongen, det står nu 2-2 i matcher. Skaffa plåten nu via Ticnet: http://www.ticnet.se/event/Bajen-Fans-IF-MB-Hockey-biljetter/BF120203.

Nu jäklar är vi på en div 1-kvalplats!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024