Ett hjärta - En förening
söndag, juni 23, 2024

Historiskt mål i fotboll

bf_fotbollsturnering_2011_lagbild_pj.png
Bamsingarnas trupp 2011. Foto: Peter Jonsson.

Medan Söderbröder tog hem segern, äran och jublet i Bajen Fans Fotbollsturnering under lördagen på Hammarbyhöjdens konstgräs kämpade Bamsingarna i andra ändan av resultatlistan. Visserligen var jumboplatsen redan vikt för oss, målet var ju att göra ett mål. Skulle denna, till synes omöjliga, mission få ett glatt slut?
bf_fotbollsturnering_2011_bamsing-bo_01_pj.png
Jonas & Dennis i kamp med en BO-spelare.

Turneringen började kl 09.00 i Hammarbyhöjden då Bamsingarna skulle möta Bajen Orphans som första motståndare för dagen. På plats var då bara Turbo, Kenta, Mylis, Bemma och undertecknad. Med nöd och näppe fick vi ihop fullt lag då några snälla förmågor från Bajen Fans ställde upp i laget. Matchbilden såg ut som det brukar när Bamsingarna är i farten, oorganiserat kaos i laget med i princip allt spel på den egna planhalvan. Kenta som stod i mål fick rensa nätet åtskilliga gånger under de 2 x 10 minuterna. Framåt hade vi kanske två chanser. Efter första halvleken dök Jonas och Dennis upp och förstärkte laget.

bf_fotbollsturnering_2011_bamsing-hu_01_pj.png
Sverre & Turbo i knipa. Ingen ovanlig syn tyvärr.

Efter en halvtimmas vila då även Jenny kom tillrätta (fullt manskap nu + en avbytare) var det så tid att ta sig an Hammarby Ultras. I mål ställdes olyckligtvis jag, visserligen hölls nollan under första 10 men det bara eftersom HU envisades med att skjuta utanför. I andra gav de ingen pardon utan nätade åtskilligt. Bamsingarna hade fler chanser i denna match men målförbannelsen höll i sig.

bf_fotbollsturnering_2011_bamsing-hu_02_pj.png
Bemma vid bollen. Jenny har gått i backen men är glad ändå.

Sista gruppspelsmatchen (BF som skulle vara med i gruppen blev flyttade till den andra gruppen då ett eller två lag inte dök upp) spelades mot de blivande segrarna Söderbröder. Trots att de efter två matcher redan var klara för semi ville de inte lägga sig till vår förmån, vi hade inte de tusentals kronor de begärde för detta. Turbo tog över målvaktsjobbet och skapade farligheter framåt med sina välriktade insparkar och utditos. Bemma, Mylis och Dennis hade skarpa lägen men, ja ni vet... Söderbröder å sin sida gjorde det de skulle och tog utan vidare åthävor hem segern.

Resultaten i gruppspelet:
Bamsingarna - Bajen Orphans 0-7
Bamsingarna - Hammarby Ultras 0-5
Söderbröder - Bamsingarna 7-0
Målskillnad: 0-19.

Vi trodde nu att det var slutspelat för dagen men Turbo gnatade till sig en jumbofinal mot Bajen Fans som i den andra gruppen endast lyckats göra ett eller två mål och noll poäng.
Då Jenny och delvis Kenta var slutkörda lånades Zeb och Jonas in från HU. Första halvlek gick utan att bollen hamnade i BF's nät, skulle vi ännu en gång gå tomhänta ifrån en fotbollsturnering? Men så under de sista 10 minuterna anföll HU's Jonas och Bemma, bollen flöt så poetiskt mellan dem och sist på bollen var Jonas som gjorde det historiska Bamsingmålet!!! Jublet visade inga gränser, att matchen slutade 5-1 till BF spelade ingen roll, vi hade uppnått dagens mål. Med ett gäng Bamsing - Stångkorv avslutades vår medverkan. Ett tack till alla spelare i laget, speciellt våra inlån.
Även arrangörerna skall ha en stor eloge för en mycket trevlig tilldragelse. Faktum är att jag är osäker på om Bara Bajare var med och ordnade turneringen, jag tror inte att deras lag dök upp i alla fall.

Foton: Peter Jonsson.

Mot nya mål och Bamsing! - Stångkorv!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024