Ett hjärta - En förening
söndag, december 03, 2023

Damfotbollen kvar i högsta serien

hif_damfotboll_hemsidelogo.jpg

Ett tiotal Bamsingar fanns på plats under lördagen när Hammarby Damfotboll säkrade nytt damallsvenskt kontrakt på Kanalplan. Bajen tog ledningen genom Annica Svensson i en lite tilltrasslad situation efter bara någon minut mot Kristianstad och tvåan av Leena Puranen kom efter knappa halvtimman. Faktum är att Kristianstad inte hade mycket framåt medan Bajen kunde ha gjort fler mål.
Trots 2-0-ledning var det nervöst eftersom det stod 0-0 mellan Linköping och Sunnanå, visserligen räckte oavgjort resultat i den matchen men helst ville alla på Kanalplan att Linköping skulle göra ett och annat mål för att det skulle kännas bra.

I andra halvlek dominerad Hammarby fortsatt och efter en stund kom det upp att Linköping gjort 1-0 och jubel, applåder och lättade suckar fyllde Kanalplan. När slutsignalen kom och det allsvenska kontraktet var klart jublades det över hela Kanalplan.

Bäst på plan var enligt mig pensionären Kicki Bengtsson som var delaktig i det mesta framåt och som fick matchens längsta applåd då hon byttes ut i andra halvlek. Hammarby Damfotboll har alltid spelat i den högsta serien och gör så även i fortsättningen. Det verkar som laget fått ett lyft de senaste omgångarna, med två segrar på de tre senaste matcherna, sedan Nazinin V och Daniella C försvunnit ur laget. Nu är det bara att ta den positiva säsongsavslutningen med sig till nästa år. Gnaget, som tillsammans med Sunnanå åkte ur Damallsvenskan, kommer jag inte att sakna. det brukar ju inte vara något speciellt drag på derbyna mot dem i alla fall.

Kul att i publiken förutom Bamsingar se en viss hockeyordförande på plats i soliga hockeykurvan på Kanalplan. Men vad var det för tutilurande i den lilla klacken på andra långsidan? Sånt klarar vi oss utan!

Länk:
Om matchen på damfotbollens hemsida

Ett stort grattis till Hammarby IF Damfotboll!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]