Ett hjärta - En förening
lördag, december 02, 2023

SM-silver för rugbyn

Inför ett tusental åskådare,vilket är en fantastisk publiksiffra för Hammarby Rugby och välbehövligt klirr i kassan, avgjordes under lördagseftermiddagen den andra SM-finalen i 15-mannarugby på Årstafältet. Stockholm Exiles som vann det första mötet med 21-12 var aldrig riktigt hotade trots att Bajen tog ledningen med 3-0 på straff. Trots ihärdigt arbete på planen blev det inga försök för Hammarby och efter 3-7 i paus blev slutsiffrorna 28-3 i Exiles favör och därmed var de klara svenska mästare 2010, det åttonde SM-tecknet för klubben vilket bara är att gratulera till.
Hammarby IF Rugby har denna säsong tagit ännu ett steg framåt, man vann seriespelet och slog ut Spartacus i semin. Att det inte räckte ända fram till guld i föreningens första final i 15-manna känns faktiskt inte så bittert, de har gjort en fantastisk säsong och en silvermedalj är beviset för detta. Dessutom kan vi fortsätta att drömma och se rugbykillarna kämpa om den ädlaste valören redan nästa säsong, för sedan vi Bamsingar började följa rugbyn för tre-fyra säsonger sedan har det gått stadigt framåt för laget.

Länkar:
Stockholm Exiles: Exiles win 8th gold
Hammarby Foto på Facebook: Hammarby vs Exiles/ Foton Peter Jonsson

Vi gratulerar Hammarby IF Rugby till årets framgångar!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]