Ett hjärta - En förening
söndag, juni 23, 2024

Sålunda talade #24 Lindberg

jan_lindberg_090201.png
Meste målskytt genom tiderna i den
grönvita tröjan, #24 Jan Lindberg,
gjorde tre mål mot Katrineholm
denna kväll.
Bilden från förra säsongen hämtad
från Hammarbys Hockeyhistoria.
Fotograf Benjamin Thorén.


Bajen Fans Hockey - Katrineholms HF
2010-02-11; Zinkensdamms IP


Den månghövdade publiken (enligt uppgift 4.671 personer varav många gick före tredje perioden) fick se en 52-åring göra ett hat trick denna afton på Zinken. Janne Lindberg tryckte in tre puckar bakom en annars storspelande Katrineholms-målis (nåja, i sista perioden var han trött och såg en smula vilsen ut vid ett par tillfällen). Att en annan nestor, Janne Grossman (även han född -57) bara släppte två puckar förbi sig är också noterbart. Slutresultatet blev 6-2 enligt Stockholm Hockeys hemsida, själv tyckte jag att det stod 7-2 vid slutsignalen men jag har väl fel. Om jag nämner målskyttar i fel ordning i rapporten beror det enbart på att ouppmärksamhet från min sida... mao kul att träffa Bamsingar man inte sett på ett tag.
Katrineholm tog ledningen i första perioden men Ludde Lundin gav svar på tal och kvitterade ut och 1-1 stod sig perren ut. Redan klara seriesegrarna BFIF gick en smula på sparlåga och Katrineholm som som kämpar om platsen som tvåa i div 3 södra försökte utnyttja detta.

I andra perioden var spelet överlag sisådär. Micke Kny dundrade in ett slagskott och Janne Lindberg gjorde sitt första för kvällen. 3-1 till bajen alltså efter perioden.
I sista tjugominutarn gjorde då Janne Lindberg två baljor till, Fredrik Lundin ett till och Lindgren ett fastän han sagt inför tredje att han bara skulle slå målgivande passningar, då främst till kedjepolarn Lindberg. Sisådär, det blir sju mål sammantaget. Kanske nåt av dem var en ren hallis... Därutöver sjöng Stickor no 5 om puckar i huvudet. secret.png

Givetvis ställde vi Bamsingar upp oss efter matchen och tog av oss hattarna (modell mössor) för tremålsskytten. Till avslutningen på Hovet utlovade #19 Lindgren att göra ett hattrick, så nu är det upp till bevis. Eftersom seriesegern redan är klar torde målet för laget nu vara att gå genom trean obesegrade samt att göra +200 i målskillnad. Nästa gången vi får se hjältarna är nästa torsdag på Zinken då Vendelsö kommer på besök.

Stångkorvar á la MattiasO:
3: #24 Jan Lindberg
2: #5 Mikael Kny
1: #31 Jan Grossman

Och så Monica "TopDog" Willbergs retroaktiva stångisar från Älta-matchen på Kärrtorp:
3: #13 Marcus Nordberg
2: #21 Marcus Köhler
1: #29 Andreas Jakubowicz

Till sist vill jag bara tala om för den undrande Bamsingen att föreningen numera finns uppsatta på Tusenlappen: http://bajenfanshockey.se/foreningen/sponsra-oss/tusenlappen/
Månne det finns intresse bland medlemmarna att köra en femhundring också?

Vid tangentbordet
Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024