Ett hjärta - En förening
fredag, december 08, 2023

Bajen-Eskilstuna!

VILKEN NOLLA!
Bannar mig själv lite för att jag inte följt träningsmatcherna eller hållit mig uppdaterad, pluggat lite hockey historia mm. Tankarna och känslorna inför denna premiärmatch var många och blandade. Sättet hur jag skulle vinkla texten och vilja skriva om matchen lika så. Anledningen till att jag tog på mig uppgiften var för att Bamsingarna skulle stå som publikvärdar. Bestämde mig för att skriva min längsta och mest detaljrika och fakta rikaste matchrapport som jag någonsin kommer skriva, och den skulle innehålla ALLA MINA KRAV.
Blev det så...? NEJ!


Som jag väntade och hoppades förra säsongen... Att vi skulle vinna med 10-0, men som vi vet blev det ju aldrig så. Men nu kom det bättre upp med hela 13-0. Är jag nöjd....? NEJ!

Jo klart att jag är nöjd med vinsten. Klart att jag är glad för nollan. Och klart att det var roligt att titta på hockey igen. Och roligast var ju de söta små pluttisar, Liam 5år och Kevin 3år.
Kommentatorn var lika road som jag, han sa nåt i stil med "Ni kanske inte ser det men vi har med 2 killar från hockeyskolan... de är så små så de syns knappt, de räcker ju inte upp över sargen hehe.."
De åkte med in på isen och fick lägga straff på varsin målvakt, en av dem lyckades även få in ett mål tillslut. Gulliga, glada och duktiga killar. En rolig ide som kommer vara med i fortsättningen.
Mer nytt för i år. Bamsingarnas satsning på stångkorvar. Den "stora" hockeyflaggan var på plats. Söderbröder stod för den enda supporterflaggan. Hockeyns egen försäljning hade nån nyhet, en vimpel, en t-tröja och en munkis tror jag. Men de kanske fanns med förra året med? Tittade inte så noga då jag tänker avvakta med utgifter ifall det blir en resa till Gotland. Även därför jag bara la 50kr i hinken. Ganska många på plats i publiken. Några nyktra och några fullare än andra. Några nya ansikten och några välkända (Och några som saknades). För övrigt saknade jag stämningen och exempelvis sången innan matchen börjar.

Första spelfemman ut var nr 9, 12, 5, 4 och 8. Första skott på mål kom redan i första spelminuten av Benny Rönnelöv, pass av Fredrik Lundin. Inte långt efter kom en spontan, helenig och högt suckande kommentar NEJ! ifrån publiken. Lite senare kom första målet av #8 Magnus Helander. Han fick pris, en statyett där det stod "årets första målskytt". Hörde inte vem som gav ut priset. Resultattavlan på väggen funkade inte. Senare i matchen hörde jag kommentatorn säga tiden vid varje situation som matchen stanna,det var bra. Men det var lite svårt att höra ibland.

En hel del sånger sjöngs igenom högt och fint. Från Södermalm kommer vårt lag... Hammarbys version av heliga natt. Durutt durutt å Hammarby... Och bajen samba... Mer roligt var att se och höra ett, för mig nytt Hammarbyansikte +30-40 år. Full å glad å hans första vrål var "Icing hockey, bästa försvaret". Slog i plexiglaset (tyvärr, men ganska snällt) å yla å vråla å iiiiade å hade väldigt roligt. Kommenterade sig själv med att här står jag å vrålar bredvid en barnvagn, vråla å lät lite till innan han flyttade sig längre in i publikmassan. Tänker inte skriva om allt jag såg i publiken. Men det är så skönt och jag passar på att njuta av avslappnad och icke behövlig tillsyn. Men publikvärdarna Bamsingarna fick lite smyghjälp av bl.a. polisen wink Tre stycken stod inne i hallen å vakade. Men de tittade faktiskt nyfiket på matchen också. Känndes mer som match med tre perioder. Finns de som tycker annorlunda, och för var period som var över droppa det av mer och mer folk. Poliserna försvann när deras favvoriter försvann i första pausen.

Den första perioden såg bäst ut, och jag tror inte det beror på min känsla av nyhetens behag. (men kan även bero på att jag missa mycket i tredje perioden?) Men spelet såg inte lika stilfullt å underhållande ut som förra året. Men det var högt tempo och rörelse över hela planen. Fast Eskilstuna kändes ganska ofarliga på våran planhalva, typ ett skott på mål. I första paus stod det 5-0. Känndes helt bra. Lika bra känndes det att gå ut och värma sig en liten stund. Vet inte för vilken period 1:a eller 2:dra, skottstatestiken 18-8. I andra perioden såg det ut som katastrof. Garanterat den semsta perioden. Vi gjorde stora slarvpassar och tappa pucken och Eskilstuna hade sin farligaste målchans (vad jag såg) som #30 Anton Södergren räddade galant. Tyst för mig själv sjöng jag "plocka svamp, plocka svamp" Jag vill ge honom Bamsingarnas tre första stångkorvar för det, även att han var med i hela spelet pigg och alert. Periodens enda mål gjordes av #7 Robin Söderström. Efter matchen fick han även en blomsterkvast av UB som bästa spelare i Bajen. I Eskilstuna var det #21 Joy Ferrer. Sånt är också en kul grej som saknades förra året.

Under hela machen blev det två ordentliga slagsmål. Mååååååånga utvisningar för ruffing, slaching, hakning, crosschecking å allt vad det nu var. Två minuter hit och 5 minuter dit för båda lagen. Men som en vän sa, Eskilstuna var ett väldigt "Rufflag", å det var de som hade mest utvisningar. Sista perioden såg jag lite av. Men den såg bättre ut än andra i alla fall. Eskilstuna tog time out. Och de resrerande 7 målen kom såklart. Med skottstatestiken 21-4. Och jag börjar genast undra om jag ska höja mina önskemål på resultat till kanske 20-0. Inte för att Eskilstuna gjorde en dålig match utan VI! Tror inte vi får lika fina siffror mot Norsborg.
SKÄRPNING TACK!
Något vi kan skylla på (men inte bara), Jack berättade att vi har några borta. Sjuka i influensa (feber och kräks) Andereas Köhler, Rickard Lidberg, Richard Gustafsson. Och Samuel Johanson har feber och är skadad i jumsken och blir ev borta i 14 dar. Övriga skador Rikard Wikholm, knäskada, ev tillbaka på torsdag. Peter Nilsson, knäskada, osäkert när tillbaka. Erik Johansson, tandskada, viste inte hur länge han blir borta. Bruno Ohlzon, fotskada, långvarig. Sam Lindstål, knäskada, vet inte hur länge han blir borta. (är det med några bonusnamn här, hittar dem inte på nån hockeysida?)

Spelarbetyg

3 Stångkorvar: #30 Anton Söderquist med motiveringen en fin plocka svamp räddning. En alert och stabil målvakt igenom hela matchen och höll nollan.
2 Stångkorvar: tycker jag är svårt att välja. Både till vem och varför. Föll för en snygg tekning men jag hittar inte vem det var i mina anteckningar. Vem kan det vara? Annars skulle jag nog inte kunna låtabli att välja två anfallare för mål och assisterande pass. Blir i så fall en stångkorv var till #9 Benny Rönnelöv och #8 Magnus Helander.
1 Stångkorv: skulle jag vilja ge #19 Tomas Lindgren, som plåster på såren över att han fick en kanske orättvis hård utvisning efter ett litet slagsmål, buse som han är.

Insänt av HJÄRTAT
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]