Ett hjärta - En förening
lördag, december 02, 2023

4 oktober - så mycket mer än kanelbullens dag

hif-bp_091004_01_simon_.jpg
Hjälten Simon Helg längst fram då fotbollslaget
tackar publiken på Söderstadion.


Vinst i både herr- och damfotboll samt hockey på en och samma dag - Bajen gjorde ingen ledsen denna dag! I nödens stund frälste Simon Helg Söderstadion med ett skitsnyggt skott som räckte till en mycket nödvändig 1-0 seger mot pojkarna från Bromma. På Kanalplan gjorde Hammarbys damer något mycket stort - man besegrade Umeå med 4-1 och Nazanin Vaseghpanah var inblandad i Bajens alla mål (1 mål, 3 assist).
Hammarby TFF blev seriesegrare genom sin bortaseger mot Värmdö med 3-1.
I Farsta ishall vann BF IF övertygande över Farsta med 4-2 och denna heldag var ett faktum. Vissa dagar är det så skönt att bära grönt & vitt!
Här följer en liten matchrapport från hockeymatchen:
foc-bfif_091004_tommy_jhonas_320x.jpg
Coacherna Boustedt och Sjögren (Yep, det är Jhonas)
före matchen i Farsta Ishall.


Min föreställning och rädsla över att Bajen, sin vana trogen, skulle starta söndagens träningsmatch mot Farsta på halvfart kom snabbt på skam. Här var det full fart från början och redan efter 6.18 i första perioden kunde Benny Rönnelöw sätta första pucken i mål. Men sen var det stopp, trots fina lägen blev det inga fler mål bakom Johan Nordin i FOC-målet förrän i tredje perioden. Farsta har denne Johan Nordin att tacka för detta för han var absolut strålande i målet.

Motståndarna var absolut inte dåliga, vilket kvitteringen i andra perioden visade. Troligtvis kommer de att göra en bra säsong i division 3A. Visserligen stod Bajen för flertalet farligheter och hade absolut spelövertaget men mål gjorde man inte. Efter dryga 7 minuters spel i sista perioden kunde Fredrik Lundin så ge Bajen ledningen ånyo och detta i numerärt underläge men under samma utvisning kvitterade Farsta igen. Ett par minuter senare sköt Alex Schöld in 2-3 och Robin Stenberg avgjorde med sitt 2-4 mål med 3 och en halv minut kvar av matchen.

Enda smolken i denna fina skalp var att Rikard Wikholm skadade sig i benet och dessvärre såg det allvarligt ut. Nu är skadelistan lite för lång för att det skall kännas riktigt bra.

Bästa spelarna i BF IF var Robin Stenberg som med sitt mål och 2 assist blev poängbäst i matchen samt Anders Lagerqvist som på ett tryggt sätt vaktade den grönvita kassen.

Matchfakta:
Träningsmatch FOC Farsta - Bajen Fans IF 2-4 (0-1, 1-0, 1-3)
Skott: 26-43 (7-8, 12-13, 7-22)

6.18 0-1 #9 Benny Rönnelöw
20.51 1-1 #4 Hampus Biehl (#18 Marc Lind)
47.30 1-2 #12 Fredrik Lundin (#18 Robin Stenberg)
48.01 2-2 #22 Christian Zettergren (#9 Jesper Holm)
50.27 2-3 #10 Alexander Schöld (#14 Richard Gustavsson, #18 Robin Stenberg)
56.21 2-4 #18 Robin Stenberg (#19 Tomas Lindgren)

Utv Farsta: 28 minuter (9 x 2 min, 1 x 10 min)
Utv Bajen Fans: 22 minuter (6 x 2 min, 1 x 10 min)

Publik: Tja, litegranna. Det var bara Bajen som hördes i hallen. Fart på sången blev det först i andra perren då Staffe tagit sig till Farsta från Söderstadion och Mattias & P-J farit från Kanalplan till ishallen. Klapp-Klapp!

Tack ALLA Bajare för en helt underbar dag!!!
...och inte en enda kanelbulle har man petat i sig...

Sverre


Länkar:
FOC Farsta - Matchrapport
Hammarby Damfotboll - Matchrapport
Hammarby Fotboll - Skön grönvit krigarseger
Hammarby Fotboll HTFF - Enorm Moral och vilja
SvenskaFans.com - Cobran var inte på hugget ikväll hellerTaggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]