Ett hjärta - En förening
fredag, december 08, 2023

Älta stod upp i 30 minuter

Älta IF - Bajen Fans Hockey
Ältahallen 2009-09-17

alta_bfif_090917_01.jpg
Två galningar i publikhavet.

Om jag ska dra några slutsatser från kvällens match i Ältahallen blir det dessa:
- Om Älta är representativt för motståndet i trean lär Bajen Fans Hockey vara lika överlägsna som i 4:an.
- Andreas Olsson kommer att bli målkung bland backarna smile Har vi inget smeknamn på denna absoluta Bajenlirare?
- Benny Rönnelöw är en konstnär på isen. Kanke ingen nyhet men värt att understryka.
- Tomas Lindgren! (
en slutsats av klass).
- BF IF behöver en halv match för att mala ner fysiken hos motståndet.


Faktiskt så gör Älta en bra första period och tar välförtjänt ledningen i matchen. Bajen slarvar, ser loja ut, saknar tempo i passningsspelet och tar en del onödiga utvisningar i matchinledningen. Lindgren blir Bajens första målskytt för kvällen och duellen lagen emellan pågar ca 10 minuter in i andra perren då Älta inte längre kan stå emot spelskickligheten och fysiken i det grönvita laget. Bland annat noterar jag med glädje att #4 Andreas Olsson (bowlingkung?) får in två fullträffar.

Benny Rönnelöw får mer utrymme när Älta tröttnat och börjar lägga in puckar retligt lätt bakom hemmakeepern. Under tredje perioden är det bara spel mot ett mål och jag sticker när det står 4-15. Får ett sms av Kenta där det står att segern skrives till 4-17.

Kanske inte världens bästa träningsmotståndare men det ger väl lite självförtroende-boostar i laget. Dock får vi se upp med att inte bli för kaxiga och öppna upp oss totalt för kontringar, vilket hände några gånger under matchen.
Peter Nilsson fick ont i knät (han kunde inte själv säga hur pass allvarlig skadan var) i första perioden och sluter upp på läktaren, likaså kommer nestor Ohlzon upp på publikplats efter period nummer 2.

Bajen har ingen större support på plats men allvaret har inte ännu börjat. Längtar så förbaskat till resorna till Eskilstuna och Grottland.

Till sist lite lyrik av klass:Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]