torsdag, april 25, 2024

Almtuna borta

Ja så var det dags att skriva om ännu en storartad seger. Den 3:e perrisen måste vara den bästa den här säsongen. Bajen lät knappt Almtuna låna pucken i stora perioder av sista och kunde med lite tur kanske gjort både ett eller två mål till dom borde kanske gjort men vad fan spelar roll Seger siffrorna 3-2 till bajen skrevs in i historieböckerna.
Första perioden hann knappt börja innan Hammarby chockade hemma plubliken i uppsala Ellerstad klämde dit pucken redan i första minuten. Det var kanske därför Almtuna fansen var så tysta eller så är det kanske att deras hockey kultur ligger på en stenålders nivå. Nåväl tyst som i graven var det och bajen klacken var det enda som hördes i en hall som måste gå till historien som en som har dom sämsta förutsättningar för att höras. Dom som byggt den hoppas man för Almtunas och hela uppsalas skull inte är det bygg företag som bygger deras nya hall. Bajen fortsatte och trumma på men så kom en tabbe i powerplay. Bajen blev stressade varför vet jag inte men en flipp passning av den sämre skolan bakåt till Anders strandberg som tappar pucken och Almtunas Magnus eriksson kunde sprätta in 1-1 bakom världens bästa Karlsson tid 8,50, men istället för att falla ihop som så många gånger förr tog man sig i kragen och lyckades till och med att föra spelet resten av perioden.

Andra perioden började inte lika bra efter 2 min hamnade man i Box play och 2-1 till Almtuna kom efter en mycket diskutabel situation. Domaren visar först att det inte är mål eftersom som skottet inte varit i mål.Det kunde lika gärna varit i ribban som i mål, men efter konsultation med dom andra domarna som måste ha sett sämre än han ändrar han sig och dömer mål. I mina ögon ett konstigt domslut i och med att han stod bäst till för att se .Men börjar bajen att spela sämre både ja och nej andra perioden var spelmässigt mycket sämre än första från båda håll. Bajen lyckas dock jämna ut till 2-2 målskytt som valigt i power play Anders strandberg ass från Patrik bergström och Tomas lindgren tid: 16.03.

Tredje perioden och bajen snurrar på friskt i Almtunas zon och dom får slå ifrån sig och får använda sig av ett beprövat och effektivt försvarsspel kallat icing hockey. Chanserna avlöser varandra men puck uslingen vill inte in. Liberg har några skott som kunde slunkit in med lite tur och man väntar bara på ledningsmål och efter 8.35 kommer det av Christopher dahlen ass av Jonathan persson och Anders strandberg. Bajen fortsätter att trumma på och skapar en hel del målchanser och har kontroll på situationen. I slutet på perioden tar Almtuna ut målvakten och satsar på kvittering men en idiot check på Owily och Almtuna drar på sig en idiot utvisning. Owily som för övrigt denna kväll var isens gigant med ett felfritt spel inte en miss och några riktigt shyssta anfallsförsök från honom. Synd att han inte fick sätta en. Då var det klart tänkte man. Men Bajen drar också på sig en onödig utvisning Almtuna tar ut målvakten och gör ett halvdant försök att kvittera men Bajen håller undan och Nybro får fortsätta att sitta på en stubbe och gråta i och med förlusten mot Björklöven (Se dagen efter artikeln). drar Hammarby ifrån och går förbi både Arboga och Sundsvall.

Skott period 1: 7-11. Period 2: 10-8 . Period 3: 8-11 ger det sammalagda resultatet 25-30 men dom flesta skott från Almtuna var utifrån och från sidan medans Bajens var mer i slottet och kändes farligare .

Hell bajen och i farten tar vi Rögle på söndag.....