Ett hjärta - En förening
söndag, december 03, 2023

Påskens fotbollsnederlag

ostra_sta_090412.jpg
Tifo på Östra. Foto: Photo72.se

En påsk med strålande väder, hemmapremiär på Söderstadion och dammatch på Kanalplan. Kan det bli bättre? Svar: Ja! Frågan är om det kan bli mycket sämre rent prestationsmässigt av våra A-lag i fotboll? Den matchångest som jag saknat efter Hammarby Hockeys konkurs, kuskandes runt i Sverige efter förluster, lyckades fotbollen återskapa på ett helt naturligt sätt.
bajenschamanista_090412.jpg
Fulast banderoll vinner. Foto: Photo72.se

Påskdagen:
Vi var ett litet gäng Bamsingar som samlades på Krukan vid 12-tiden men förflyttade oss efter en stund till Medis (Kanske läge att samlas närmare Medborgarplatsen nästa år eftersom delar av vårt gäng inte orkar ta sig till Zinken?). Marschen över till Söderstadion var helt ok, det obligatoriska hoppandet över pissfloderna på Skanstullsbron, bengalröken och Sveriges i särklass fulaste banderoll "BajenSchamanista", allt var på plats.

Eländet började vid avspark. Bajen suger verkligen just nu, tror verkligen inte att årets trupp håller allsvensk klass. Längst bak gör väl Poppen så bra han kan, Traore i backlinjen är för långsam. Mittfältet lyckas inte skapa utrymme för ett effektivt anfallsspel och Charlie längst fram är alldeles för ensam. Gävle gör det bra, utnyttjar de chanser man har och före detta Hammarby-anfallaren Berggren är effektiv. Två mål på lika många matcher så här långt.

Det förhärskande spelsystemet i allsvenskan just nu med en ensam anfallare på topp är inte rätt melodi för Hammarby. Laget behöver i mitt tycke ett komplement till Charlie Davies, en bollmottagande center som kan skapa ytor åt Davies och resten av laget. Att springa en och en i sidled med bollen är direkt självmord och en enkelbiljett till superettan.

Så blev det 2-1 till gästande Gefle och resten av den dagen var förstörd.

Annandag Påsk: Lite sämre väder. Mycket trevlig och god lunch hemma hos Souvenir-Carina (Tack!) och sedan promenad till Kanalplan och matchen Hammarby - Linköpings FC. Efter inledningen i damallsvenskan hade jag stora förhoppningar om seger för Bajens tjejer. Men redan vid insläppet kändes det dåliga vibbar, allt kändes lojt, inte minst i hockeyhörnet där en klick vänner samlats. Vi blev utsjungna av en elvaårig linköpingssupporter.

hif-lfc_090413.jpg
The laid back klack.

Linköping tog kommandot direkt. Det glada och offensiva spelsätt som tidigare uppvisats av Bajen var som bortblåst och jag tror inte att det beror på att gästerna var så mycket bättre än Hammarby. Respekt, rädsla eller för mycket påskmat; något fel var det. Bajen låg för långt ifrån motståndarna och förlade anfallsspelet för mycket i mitten av banan (tjongbollar rätt i gapet på Linköping.). När de stack upp på kanterna blev chanserna framför mål mycket farligare. Linköpings keeper var jäkligt bra till skillnad från Minna Meriluoto, som hade en dålig dag. 0-2-målet i andra halvlek var det yttersta beviset för detta.

Godkänt kan jag bara ge Kicki Bengtsson och Leena Puuranen. Nazanin V. har hittills inte visat alls vad hon kan i årets allsvenska och måste höja sig flera snäpp. Sluresultatet 0-3 var ingalunda orättvist.

Ljuspunkter: Köpte Ultra Boys Fanzine Addicted, mycket trevlig läsning. Första mötet med Koriander, stort.
Nollpunkter: Stämningen på Östra Stå, har aldrig varit så låg som i andra halvlek.
Helgen "no shit": Tony Gustavsson i supportrarnas matchprogram: "Rekryteringsarbetet måste förstärkas".

När helgens fotbollsminnen börjat blekna (hoppas i alla fall på det) så kommer nya höjdpunkter. Derby på Råsunda mot 0-6 dif den 20:e. Men framför allt matchen mellan BF IF och Bandyn på Zinken den 24:e. En match utan ångestvarning.

Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]