Ett hjärta - En förening
måndag, december 04, 2023

Match och reserapport - VIK - Hif 070122

chans.jpgDet var ett luggslitet gäng bittra supportrar som samlats på Gullmarsplan inför bortamatchen mot Västerås. Ingen trodde på vinst. Senast det begav sig på Rocklunda blev det storstryk så förhoppningarna var små och med gårdagens usla resultat med Bajen-ögon sett. Nybro vinst över Läxand medförde att Hammarby för första gången denna säsong låg under strecket.
Nåväl Tyresömaffian rattade dit oss i snöyran och glädjen total när vi 5 min in på första perrisen (försenade som vanligt) såg 0-1 på jumbon. DE E VI SOM E HAMMARBY skanderades över huvudena på de 30 konstaplarna samt 20 ordningsvakter som kallats in för att stävja eventuella sammandrabbningar med Gurkorna. Bajen förde spelet i den första perioden. Spelade enkelt och pressade ner Västmanlänningarna i egen zon. Firma Juhlin Berglund kom ingen vart mot trygga Liberg & co. Lindgren vann sina tekningar. Hammarby visade direkt att man tänkte kämpa! VIK Support försöker "fila" på sin nya ramsa men det låter burkigt och rent ut sagt skitdåligt i den felbyggda hallen. På ren grekiska "Heja Ljusdal" "Vi bor i husvagn" etc plus lite hemmasnickrade sthlmsvarianter. Hela hallen är lamslagen när Simon Laudon-Sörlin på helt egen hand slår in 0-2 bakom en förvånad Tarras Thalberg i VIK kassen!!! SÅ JÄVLA ENKELT! De 25 tappra själarna på bortastå är jävligt nöjda. I bytet efter har Jonte Persson ett skott i stolpen. Vi käkar usel korv i pausen och gör den aggresiva forcheckingen från Västerås Polisdistrikt kraftigt missnöjda genom att i-ledning-bara-vara-jävligt-nöjda inte missköta oss på något sett, hehe.

Andra perrisen är en klar försämring spelmässigt. Utvisningarna hägrar och Söders Hjältar har 6 st powerlpay som inte ger någon som helst utdelning. Tydligen hade VIK´s tränare Johan Tornberg studerat våran Kapten Strandberg då denne hade ständig bevakning i PP och inte tilläts skjuta! Vi på läktarn nyper oss i armen över att dominera så kraftigt borta mot tabelltrean! 17:51 är vi nere på jorden igen då Henke Karlsson i powerplay går ner i rundeln och börjar dribbla. Tappar pucken till Sebastian Meijer som enkelt lägger trissan i öppen bur. Ridå. En sketen målvaktstavla och Grönsaksjävlarna var inne i matchen igen. Liv i luckan "Klappa händerna när du är riktigt glad" Fest på vischan! FRAM MED BANJON!!!

I den
andra periodpausen rusar halva polisstyrkan iväg på ett bankrån så det är enklare att ta sig bort mot Baren och lokalisera. 3:e perioden är en enda transportsträcka. Det sämsta man sett på en hockeyplan. Ett hemmalag som är kraftigt förvirrade och som försöker hitta linjer i Bajens kaosartade gristaktik som älskar slå icing på Klackens beordran! ICING HOCKEY BÄSTA FÖRSVARET! TV-Pucksjubel 17:03 när nämnde Persson på kontring smäller in 1-3 med ett smörpass från Christoffer Dahlén. HAMMARBY ÄR DOM BÄSTA! Västerås är nu skärrade och tar time out. Ut med sållet Thalberg och en 2-3 reducering efter en ny tavla av våran sköna målis Henrik Karlsson! Henke försökte revanchera sig över 1-2 bjudningen genom att försöka lägga pucken i det tomma målet men skottet tar på en VIKare som studsar tillbaka och serverar Stefan Holmgren som jublar ikapp med resten av de sinnesslöa gulsvarta som börjar tända till. Nu blir det nerv. Bajen slår sarg ut spelar smart och dödar matchen med Dan Tryborns 2-4 mål.

Sett
som helhet var det en usel underhållning med ett fantastiskt resultat! Vi är tillbaka. Vi kan grisa oss kvar i den här serien och faktiskt vinna mot bättre motstånd. Bli inte förvånade om vi klår redan klara Rögle på fredag. Almtunamatchen på Onsdag känns mindre säker. Dom fightas om en playoff plats och har 7-0 från senast det begav sig mot oss men vi ger inte upp. Vi är inne i en positiv trend. Vi har 7 poäng på 3 fighter. Nu ger vi allt mot Almtuna borta! Åk dit! Ses där! Hell bajen.

/ Mangan
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]