torsdag, mars 28, 2024

Förstakedjan briljerade när Haninge kördes över

Hammarby krossade Haninge med 6-1 i tisdagens bortamatch, och det var förstakedjan som stod för alla målen!

Det kunde inte ha börjat mycket bättre för Bajen - åskådarna hade knappt hunnit bänka sig i Torvalla ishall innan Viktors Jasunovs gjort både ett och två mål. Det var strålande hockey från Hammarby i början av matchen, inte minst i försvarszon där Haninge tappade puckar på löpande band. Det jämnade ut sig något och Haninge fick in en lite turlig reduceringspuck i power play, men på det stora hela kändes det riktigt bra.

I den andra perioden var det raka motsatsen, men å andra sidan är det synd att klaga när det var Bajen som gjorde periodens enda balja - Sammy Andersson på friläge. Dessförinnan hade Elliot Vall-Hallin räddat en straff, och stått för flera fina räddningar i sin comeback efter avstängning.

Hammarby inledde den tredje perioden i box play, men det stoppade inte Sammy Andersson från att göra 4-1 på ett nytt friläge bara 22 sekunder in i perioden. Haninge hämtade sig aldrig efter det, utan övergick mer och mer till att använda klubborna som vapen än att spela hockey. Jasunovs fullbordade sitt hattrick, och William Ehn satte den sista spiken i kistan i spel 5 mot 3. Seger med 6-1, samtliga mål alltså gjorda av dagens förstakedja!

Fyra poäng vardera för både Jasunovs och Andersson, vilket belönades av Lasse Lindqvist som delade ut:

1 korv: #18 Jonas Löfgren

Domare Carl von Sivers börjar vi känna igen vid det här laget, den här gången inkasserade han 3 pipor.