Ett hjärta - En förening
torsdag, mars 28, 2024

Ligger Hawaii i Sörmland?

Tisdagens seriefinal i Åkers ishall bjöd stundtals på riktig Hawaii-hockey, när Bajen åkte på säsongens första förlust.

Underhållande, svängigt och en hel del slarv, sammanfattar väl matchen rätt bra. Hammarby var bäst i den första perioden och ledde rättvist med 2-0, men Åker/Strängnäs kom tillbaka i andra och gjorde två mål på 22 sekunder efter bjudningar från Bajen. Den tredje perioden var bara en dryg minut gammal när Hammarby återtog ledningen, men Åkers kvitterade och med bara 1.09 kvar gjorde de också 4-3. Snöpligt för Bajen, men fru Fortuna har ju varit på vår sida några gånger tidigare under hösten så det kanske var dags för lite stolpe ut...

Nu har vi mött alla lag en gång, halva grundserien avklarad, och det här var alltså första gången som Hammarby torskade under ordinarie tid. Även om det känns surt ikväll så har vårt unga lag fått en mycket bra start på säsongen! Ett tjugotal tillresta och lokala Bajare gjorde sitt för att stötta från läktarplats matchen igenom, medan hemmapubliken vaknade till först efter 58.51 då Åkers tog ledningen för första gången...