lördag, april 20, 2024

Bajen wingklippta i premiären

Den evige mardrömsmotståndaren från Märsta besegrade Bajen i lördagens premiär - slutresultatet blev 3-4.

Det var väl i ärlighetens namn ingen vidare match - typiskt nervig premiärhockey. Bortalaget Wings kändes snäppet vassare i de två första akterna.
Den första perioden slutade mållöst, men i den andra gjorde gästerna två mål på kort tid. Wings hade bara två utvisningar i matchen, som lägligt nog kom i tät följd mot slutet av den andra perioden.
"I 5 mot 3 ska det bara vara mål" sa Joakim Albertsson, som var den som satte säsongens första Bajenbalja i just den spelformen.

I den tredje perioden var det lite övertag för Bajen, som kvitterade genom Daniel Livv. Wings hade dock svar på tal och gjorde åter två snabba mål.
2-4 på tavlan och uppförsbacken var brant. Firma Algeman/Jansson satsade på timeout och tidigt plockad keeper vilket gav resultat, då Albertsson reducerade med sin andra kasse för dagen. Tyvärr blev det alltså inte roligare än så, Wings höll undan till en knapp men rättvis seger.

Lasse Bornebäck delade ut säsongens första stångkorvar, till idel nyförvärv:

3 korvar till #57 Oscar Wallden

2 korvar till #47 William Brännmark

1 korv till #63 Daniel Liiv

Totalställning: se ovan wink

Vi avslutar med en glad nyhet - samtidigt som a-laget begick hemmapremiär gjorde J20 detsamma i tältet på Kärrtorp, och det blev seger med hela 9-2 mot Väsby!