Ett hjärta - En förening
onsdag, april 17, 2024

Rapport från mötet i BF-lokalen

hockeymote_080412.jpg
Ett tjugotal intresserade hade samlats i Bajen Fans lokal på lördagseftermiddagen för att bli informerade om vad som är på gång i Hammarby Hockey. Styrelsen representerades av ordförande Jim Sharp och adjungerade ledamoten Karl Potapoff. Från Nacka Hockey hade styrelseledamoten och A-lagets sportchef Tony Boström kommit för att få träffa Bajen Hockeys supportrar. 
Under de dryga två timmar som mötet varade avhandlades både stort och smått. Ledningen fick mottaga en del befogad kritik om hur informationsflödet till medlemmar och supportar har skötts.
Jim berättade först om den aktuella situationen i Hammarby Hockey. Föreningen har i dagsläget skulder på nästan 5 miljoner kronor som i stort kan delas in så här:
Stockholms stad - 1 miljon
Hagsätra sport - 1 miljon
Stefan Öström - 1.3 miljoner
Övriga fordringsägare - 1.5 miljoner
Av dessa skulder är den sistnämnda mest kritisk eftersom det kontinuerligt dimper ner kuvert från kronkalle i Bajen Hockeys brevlåda från dessa mindre fordingsägare.
Vidare står Hammarby Hockey utan ishall. Bajen ska ut från Hovet, senast om två veckor. Stockholms stad satsar enbart på DIF och Hovet skall profileras till detta lags fromma.
Antalet barn som spelar har senaste året mer än halverats. Säsongen 07/08 har 105 barn och ungdomar spelat i Bajen till skillnad från 250 st förra säsongen.
Läget är alltså minst sagt bekymmersamt och konkursen är nära.

Kritik om hur dåligt informationsflödet varit och är restes av många av mötesdeltagarna. Alla rykten som florerat den senaste säsongen är ett direkt resultat av detta. Varför har inte t.ex. ett möte för alla medlemmar, föräldrar till barn & ungdomar, spelare och supportrar utlysts angående Nacka historien? Tomas Lindgren berättade att spelarna inte har fått någon information alls om Nacka Hockeys erbjudande. 

Över till det mera trevliga.
Nacka Hockey har erbjudit spelare och ledare att flytta över till dem. I gengäld tänker Nacka Hockey söka inträde i Hammarby IF Alliansförening, efter ett namnbyte till Hammarby IF Hockeyklubb. Denna process kommer dock att ta minst 6-8 månader att genomföra, kanske längre om Hockeyförbundet har åsikter och förhalar ärendet och under denna tid måste föreningen troligen heta något annat, kanske Bajen Hockey som nämndes på mötet.
I denna förening kommer alla barn och ungdomar att vara välkomna att spela. Blir grupperna för stora så utökar man antalet lag. Fler fördelar är att Nacka Hockey har två ishallar till sitt förfogande där den större (Nacka ishall) har en publikkapacitet på 1100 personer, precis lagom för Bajen enligt min mening. Vidare har Nacka Hockey inga skulder och en väl fungerande organisation. Ett måste är att alla delar, barn och ungdom, AJ & BJ samt A-lag är ekonomiskt självbärande. För A-laget innebär det att intäkter från sponsorer, biljetter och övrig försäljning ska täcka kostnaderna för verksamheten.

Vad har då Nacka Hockey att vinna på detta?
Först och främst hamnar man under Hammarby IF's paraply vilket inte är fy skam. Sedan får A-laget en skjuts framåt, man har stampat på samma ställe ett bra tag i div 1, samt organisationen för just A-laget som är ganska liten kan uttökas. Publiksnittet säsongen 07/08 var ynka 91 personer en siffra som torde kunna höjas avsevärt vid ett namnbyte och tänkta förändring.
Ungdomsveksamheten får även medvind då Bajens kvalificerade tränare och ledare förmodas tillkomma. Man kan alltså ha både elit och bredd i alla led.

Vi ser framåt:
Först och främst ska Nacka Hockeys medlemmar säga Ja till ett namnbyte vid sitt årsmöte den 5 maj, vilket på inget vis är avgjort ännu. Sedan måste Hammarby IF Alliansförening säga Ja till att ta in "Hammarby IF Ishockeyklubb" som medlemsförening, vilket förutsätter att nuvarande Hammarby IF Ishockeyförening på något sätt försvunnit från världskartan. I denna fråga trodde Karl Potapoff, som tillsammans med Jim och Nacka HK, som har varit i kontakt med dem, att alliansen är positiv till den tänkta förändringen.

Hursomhelst finns det en framtid för oss som älskar Bajen Hockey!
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024