Ett hjärta - En förening
fredag, juni 14, 2024

Supportrarnas Spelare – Första spelaren klar!

Supp_Spel_2020_Okerblad_topp_2.jpg

Truppen under Bajen Fans IF:s sista säsong, 2012-2013, var något utöver det vanliga. Det var ett gäng sköna gestalter och för ett division 2-lag något av det bästa som gick att sätta på isen. Det var ”Jalkis”, Toftgård, ”Skåne”, Hageman, Bernfell, ”Dubbel-Johan”, Alex Schiöld, Johnny Olofsson – ja, listan var full av grönvita hjältar (fan, jag får gåshud när jag tänker på laget från den säsongen) som inte på något sätt fallit i glömska utan lämnat tydliga spår i Hammarbys Hockeyhistoria. Bland dessa fanns en blott 16-årig yngling vid namn Pontus Okerblad Westin. Gänglig och valpig men full av självförtroende tog han plats i Bajen Hockey A-lag och han registrerades för 1 mål och 2 assist under säsongen. Följande säsong drog han på sig Hammarby Hockeys tröja och producerade 14 poäng.

Supp_Spel_No1-2_Okerblad_BFIF_12-13_BT.jpg
Supp_spel-pontus-okerblad-vestin-close_PJ.jpg
Supp_Spel_No1_Okerblad_BFIF_12-13_BT.jpg
Supp_spel-no1_bajen_fans_hockey_vs_sudret_12-13_PJ.jpg

Sedan blev det en utflykt till staterna för att lira college-hockey i två hela säsonger. Efter två säsonger vardera i HockeyEttan-lagen KRIF och Kumla så är nu han tillbaka i rätt färger, värvad efter att kampanjen Supportrarnas Spelare har uppnått delmål 1: ca 33 000 kr. Nu, 25 år gammal och med massor av erfarenhet från HockeyEttan kan Pontus bli ett nyckelvapen på isen.

Gjorde en snabb messenger-intervju med Pontus:

Varför väljer du Bajen?
Jag tycker laget ser intressant ut och haft en bra dialog med både Filip (Algeman) och (Robert) Grääs. Sen har jag längtat hem ända sen jag lämnade. Jag tro kan bidra med erfarenhet samt hjärtat för Bajen och vet vad supportrarna kräver.

Du är 9 år äldre nu än vid debuten i Bajen Hockeys A-lag och får nu en roll som en av de "äldre" i laget. vad är det mer exakt tänkt att du ska bidra med förutom bländande spel på isen?
Nu får du mig o låta gammal, haha. Är väl tänkt att jag ska bidra med en hel del rutin och erfarenhet. Jag besitter en vinnarmentalitet som är på gränsen till att vara jobbig att leva med. Men i det stora hela är det väl rutinen och ett jävla hjärta plus en del poäng är det väl tänkt.

Fan, vad kul att du är tillbaka! Välkommen!
Tack så mycket! Ska bli otroligt kul!

Ett oändligt stort tack till ALLA som bidragit till att första etappen av Supportrarnas Spelare har gått i hamn! Nu går vi för spelare nummer två!

Länkar:
Hammarby Hockey: SUPPORTERSPELAREN: Hammarby Hockey värvar med hjälp av supportrar
Elite Prospects: Pontus Okerblad
Bajen Fans: Vi värvar från Kumla! Okerblad klar för Bajen!


Kampanjfoto: Henric Wauge

Arkivfoton:
Benjamin Thorén, Hammarbys Hockyhistoria
Peter Jonsson, isopeter

Återigen: Välkommen tillbaka till Hammarby Hockey, Pontus!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024