Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Målkalas på Söderstadion

hif_gif_080407_tack.jpg
Hammarby - Gif Sundsvall, 5-3, 2008-04-07

Det var inte fullt lika vackert väder som förra året när Bajen på måndagskvällen hade hemmapremiär på Söderstadion men uppslutningen till marchen från Medborgarplatsen och stämningen på SöS var det inget fel på. Bajen och Giffarna bjöd dessutom upp till en riktig målfest.
Men det hela började på Krukan där Bamsingarna samlades och träffade gamla hjältar...
På Krukan samlades Bamsingarna vid 4-snåret och där var det full rulle med fotbolls-quiz och annat under ledning av bandyns Stefan Magnusson som också var konferencier. Gamla hjältarna Klasse Johansson och Matte Werner fanns på plats och intervjuades av nämnde Bengtsson om Hammarby Fotboll då och nu. Hjältarna fick därefter skriva autografer på matchprogram, tröjor och nyinköpta Zulu-skivor.

Matchprogrammen ja, i sin oändliga vishet har Fotbollen beslutat att strunta i dessa denna säsong. Personligen tror jag att det är ett stort misstag. Det är många, från minsta grabb till den mest överåriga kalenderbitare, som vill ha ett program på nattygsbordet eller i sin samling med Bajen-reliker. Kudos till Bajen Fans som hade tryckt upp ett eget program som såldes för en guldpeng.

Därefter var det dags för marchen, som vanligt var Bamsingarna lika organiserade som en hög gosedjur på LSD, vilket resulterade i att hela tåget hann avgå mot Söderstadion innan HockeyBajarna kommit i ordning. Som tur var hann vi upp kön i höjd med Gröne Jägaren.
Precis som det skall vara ringlade sig den grön-vita ormen över Skanstullbron med vajande fanor och till ljudet av ramsor, bengalrök (låter bengalrök mycket?) och smällare.

Sedan splittrades gruppen för att sätta eller ställa sig på de respektive läktarna. På Östra Stå var stämningen god och trängseln stor eftersom denna sektion numera endast är en tredjedel av sin forna storlek till förmån för fler sittplatser. Rysningar gick nedför ryggraden när hela arenan stämde in i Kentas 'Just idag...'.

Matchen bjöd på rätt taffligt och osäkert spel från början men Petter Andersson fixade 1-0 på egen hand efter ca 10 minuters spel. Sedan tog Sundsvall över helt och både kvitterade, efter riktigt ostabilt försvarspel, och tog ledningen då nån Giffare skjuter från halva plan då han ser att Rami Shaban står för långt ut. Försvarsspelet ser i detta läget inte bra ut, Bajarna går inte in i närkamp med motspelarna och verkar rädda för att få ont i fötterna. Strax före paus kvitterar Erkan Zengin med assist av Charlie Davies och Paulinho.

I andra halvlek är Bajen totalt dominanta. Paulinho nickar in 3-2 på ett inlägg. 4-2 står Harris L. för på ett långskott med väldigt knepig bollbana som ställer Sundsvalls keeper helt. Sedan får även Charlie Davies sätta en balja, något som han verkligen behövde.
Sundsvall reducerar i slutminuterna, efter lika vimsigt och taffligt försvarsspel av Bajen som vid 1-1-målet, genom islänningen Sigurdsen till 5-3. Han var utan tvekan bäst i gästernas lag. I Bajen går min röst till Petter som var den som visade lite jävla anamma när spelet gått i stå för Hammarbys del.

"Serieledarna är här - Hammarby"

Här finns lite bilder. När får vi se dina bilder Turbo?
Och BHC bloggar om händelsen.

Vill till sist bara skänka en tanke till allas vår Hellvis som inte är riktigt frisk och därför inte kunde antvarda denna hemmapremiär. Krya på dig, broder!
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024