Ett hjärta - En förening
onsdag, april 17, 2024

Å Bamsingarna gick till sjöss

Med Lindgren, Staffe och PJ i spetsen äntrade ett gäng luttrade bajare fyllpråmen i Värtan för att åka til Åbo tur och retur på fredagskvällen. Efter barbesök (med sång till Stickor no 5's ära) och käk, buffé för de flesta var det dags för en Bajen Hockey-Quiz i regi av PJ, Mangemeskägget och Mangan. Frågorna var i lättaste laget (helt hopplöst svåra) och ett dansband gjorde sitt bästa för att överrösta frågeställarna. Lag Ett med bl.a. Lindgren, Trybbe, Staffe och Turbo vann till slut denna drabbning med bravur. Vad som var första pris uppfattade jag aldrig.
Resten av kvällen och natten gick i den anda som Bellman brukar tillskriva guden Bacchus som det sig bör på en balja på Östersjön. Kvinnor försökte förföras medelst smicker samt samvaro på dansgolvet (med klent resultat i mina ögon) och allvarsamma ting män (Jenny räknas in bland männen i detta fall) emellan dryftades över drinkar och shots.
Långt efter det att barerna ombord stängt festades det men om detta kan denna skribent ej vittna då han föll i den renhjärtades sömn förhållandevis tidigt (04.30).

Morgonen inföll och de flesta vaknade till (ett undantag var en långhårig krabat från Årsta som struntade i bingen helt och hållet). En trubadur avverkade Kentas "Just idag är jag stark" och stämningen var återigen på topp. Både Staffe och Jack fick samtal om den planerade sammanslagningen med Nacka och budskapet mottogs på olika sätt bland de resande Bajarna. Nåväl, allt gott har ett slut och snart stod man återigen på landbacken och sade adjö till resesällskapet.

Ett stort tack till alla Bamsingar, BF'are och spelare som medverkade på denna dygnslånga utflykt.
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024