Ett hjärta - En förening
lördag, december 02, 2023

Soumela vågade inte stå upp mot Ragnarsson

almtuna-hif_tek_sv.jpg
Fredagkvällens match i kalla Gränbyhallen slutade oavgjort, 4-4, efter det att två av de medverkande avgjort matchen på egen hand. Den ena, Almtunas relik Marcus Ragnarsson,  som i godan ro fick bredsida in 4-1 målet, fyra minuter in i andra perioden och sedan i tredje perioden lyckas förmå kvällens andra huvudaktör att döma bort Bajens 5-4 mål, en balja som kanske skulle inneburit seger för de grönvita. Den andra personen har ni säkert redan listat ut vem det är (läst rubriken kanske?), Hammarby Hockeys ständige Nemesis, Allsvenskans i särklass sämsta domare nämligen ingen annan än Tobias Suomela.
Jag menar, karln är en skam för sitt skrå och dessutom antagligen Hammarby-hatare av oanande proportioner. Hur kan det få fortgå att han blir utsedd att döma Bajens matcher gång på gång? Vågar inte domarkontrollanterna plocka bort denna diletant från isen eller är det så ont om domare i dagens Ishockey-Sverige att det inte går att deportera (Sibirien?) honom utan att hela Allsvenskan går i stöpet?

Matchen då? Bajen hämtade upp ett 4-1 underläge efter en tveksam förstaperiod. Efter det fjärde insläppta målet spikade Klint igen och var i vägen för allt. Simon Laudon-Sörlin blev tvåmåls-skytt för andra matchen i rad, han hade varit värd ett pris som matchens Bamsing om vi haft ett sådant med oss. Anton Hedman gjorde sitt första mål för Bajen, kul att det kom just mot Almtuna. Petter Lindberg gjorde mål när han blev fri med Rautio i Almtuna-kassen. Hammarby var väl värda att få med sig en trepoängare i denna match men...
Som Tomas Lindgren sade efteråt: "Det är typiskt för den här säsongen."
Men faktum är att laget är bättre än på länge, det känns som de är på rätt väg. Det ska bli intressant att se vad de kan uträtta mot ett Björklöven som jagar en tredjeplats i tabellen. Denna match torde bli en liten värdemätare.

Polisen skötte sin plikt med den äran då de grep en kille som de tyckte skrek för mycket istället för att be honom vara tyst, pepparsprayade en helt oskyldig åskådare och knuffade bort TopDog då hon ville gå på toaletten. Bravo!

Bamsingarna, inklusive BHC och BajenSchamanerna höll Hammarbys fana högt matchen igenom. 

Resultat: 2008-02-15 Almtuna-Hammarby 4-4 (3-1, 1-2, 0-1, 0-0)
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]