Ett hjärta - En förening
söndag, juni 23, 2024

Gladhockey - bygg på det!

visby_away_12.jpg

Hammarby Hockey besegrade under onsdagskvällen, hemma i SDC-hallen, Sollentuna HC med 6-3. Resultatet i sig är kanske inte så märkvärdigt och den Bajare som endast får siffrorna serverade framför sig är de glädjande men knappast något mer. Men på isen visade laget något mer, nämligen receptet på ett vägvinnande och publikvärmande spel inför fortsättningsserien. Vi fick äntligen se våra krigare spela gammal hederlig gladhockey!

Först en liten varning: Det här är absolut ingen matchrapport, den har Victor skrivit och finns att läsa på officiella hemsidan:  Viktig seger mot Sollentuna

Vad menar jag då med gladhockey?

Jo, för det första:
Laget hade fart med sig in i anfallszon OCH de kom med mer än en gubbe vilket varit mindre vanligt förekommande under hösten. Nu var det fart in, spelare som gick på mål och en släpande forward med tydlig uppbackning vid offensiv blå av de bägge försvararna. Detta skapade flertalet lägen där motståndarna räknade fel och halva målburen kändes helt tom. I andra perioden räknade jag till hela tre chanser med fri spelare på bortre som kunde ha resulterat om pucken varit mer välvilligt inställd.

För det andra:
Bajen sköt med den tydliga intentionen att skotten var ämnade för styrning samtidigt som spelare gick på mål för att störa. Två gånger resulterade Emil Jakobssons skott som med ackuratess styrdes in av Anton Molnar respektive Eric Winbergh.

För det tredje:
Det delades ut klara och tydliga tacklingar på isen vid några tillfällen, snyggast var lagkapten Marcus Carlssons offensiva kroppskontakt, då han med pucken i sin ägo proppade en motståndare, har det månne studerats gamla Peter Forsberg-videos? smile  
Antalet tacklingar per match behöver onekligen höjas men igår visade killarna att potentialen absolut finns.

Om laget fortsatt kan visa upp och utveckla gårdagens positiva spel kommer vårserien att bli en glädjens tid och ta Hammarby Hockey till playoff. Dessutom kommer den grönvita publiken att få riktigt bra underhållning som kommer att avspeglas i antalet besök, det är jag helt övertygad om.

Nu lite negativt
Fortfarande ser stundvis försvarsspelet ut som pälsen på en skabbig räv – mindre tilltalande. Mer tydlighet och framför allt bestämdhet i egen zon är ett måste. Avhys för närgångna motståndare från vårt område ovänligt och bestämt!

 Serieavslutningen
Av HockeyEttan Östra återstår det för Bajen att möta Vallentuna borta på söndag och Huddinge hemma på onsdag i nästa vecka.
Vallentuna hotar vårt lag bakifrån så söndagens batalj är av vikt. Med segern och spelet mot Sollentuna medtaget i trunkarna tillsammans med krigarhjälmarna kommer det bli hur spännande och kul som helst. 16.00 i Vallentuna Ishall drabbar lagen samman.
Blir vi ett gäng som tar Roslagsbanan ut i skogen?

Tack Hammarby Hockey för gladhockeyn och skönsången igår!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024