fredag, april 19, 2024

Klasskillnad i kalla Kallhäll

Hammarbys tjejer tog revansch med råge borta mot Kallhäll, då segersiffrorna skrevs till 5-0 i Bajens favör!
Kallhälls ishall bjöd på temperatur i Zinkenklass, och det föreslogs på läktaren att hemmalaget skulle göra en mindre ändring av lagnamnet till Kall hall IF...
Något som värmde den hyfsat stora (men ganska tysta) Hammarby"klacken" var spelet från de grönvita, som dominerade matchen från start till mål. Innan vi ens hunnit köpa kaffe och ta plats på läktaren hade Nadja Westerlund Rebo gjort sin och Bajens första balja för dagen, när matchen bara hade pågått i 49 sekunder. Trots frilägen, ribbskott och totalt 23 skott från Bajen så blev det inga fler mål under den första tredjedelen.

I den andra perren fick Bajen flera chanser att träna på vår nya favoritspelform power play, och det gjorde man så pass bra att det blev tre mål! Först var det Julia Avelin som styrde in ett skott från kapten Asplund, sedan Nadja som satte en riktig kanon i krysset och till sist Kajsa Tidala som satte fyran (fast i den officiella statistiken är det syrran Hanna som bokförts för målet - sekretariet hade väl inte sin bästa dag och det fanns faktiskt inte ens en speaker på plats...)

Bajen var fortsatt ett par nummer för stora för hemmalaget i den tredje perioden, men det var inte samma intensitet nu och det vi minns bäst från periodens första kvart är när Hanna Tidala tacklades ut i Kallhälls (!) bås - hon såg ut att få ont men var strax tillbaka på isen igen, riktig krigarinställning!

Med drygt tre minuter kvar tyckte Elin Eriksson att det var dags för ett nytt mål, så hon tog helt sonika pucken, rundade kassen och petade in den köksvägen. 0-5 och tre nya, viktiga poäng i kampen om seriesegern!

Skottstatistiken 15-61 talar sitt tydliga språk - Bajen var mycket bättre än Kallhäll idag. Noterbart är att de siffrorna gör så att Linnea Holterud Olsson med 0,04 procents marginal går om Kallhällmålvakten Elin Moberg och nu leder målvaktsligan med en räddningsprocent på 95,40! Riktigt kul för Linnea, som ska iväg och spela OS-kval med norska landslaget om ett par veckor.

Stångkorvar (utdelade av undertecknad)
3 korvar till #9 Nadja Westerlund Rebo - två klassmål och föredömligt jobb i varje byte
2 korvar till #18 Linn Asplund - vann puck precis överallt, hela tiden
1 korv till #20 Wilma Zotterman - skapade flera farliga lägen, riktigt nära att göra sitt första mål - snart kommer det!