Ett hjärta - En förening
onsdag, maj 22, 2024

En lysande halv match räckte inte

huddinge-hh_2016-11-26_02_cr.png
Burväktare Rasmus Eklöf. Foto: Carina Robertsson.

Hammarby Hockey föll mot Huddinge under lördagseftermiddagen efter att kanske ha gjort de bästa första 30 minuterna under säsongen hittills. En tung förlust som kan vara spiken i kistan för Bajens chanser att för första gången nå AllEttan.
I första perioden ser spelet ut som förväntat, Huddinge ligger på och ett bra samlat Bajen ställer om när chanserna bjuds. I Hammarbys målbur tog nya komplementet till Olle Wallberg, Rasmus Eklöf plats för första gången och gjorde det riktigt bra då han motade alla 16 Huddingeskott under de första tjugo minuterna. I ett anfall efter knappa fem minuter kan Erik Linbro göra 0-1 assisterad av Benjamin Blomberg. Bajen har chansen att utöka i ett gyllene två-mot-ett-läge som förtjänade ett bättre öde än ett dåligt pass över centrallinjen. Sista fem minuterna är de våra trötta men förnekar Huddinge en kvittering.

Andra periodens inledning är ren och skär propagandahockey ifrån våra gossar. De ligger på och stressar Huddingespelarna till misstag, de spelar runt pucken snabbt och med ackuratess, de fångar upp andrapuckar och är fysiskt jobbiga. I powerplay skjuter Felix Lundqvist in 0-2 och mindre än minuten senare kan Hammarbys andra debutant för dagen Johannes Yucel dra in 0-3 och livet känns underbart. Bajen fortsätter att snurra med hemmalaget och hade de kunnat sätta ett mål till hade det nog varit ridå för Huddinge men det blir inga fler grönvita kassar. Huddinge tar sakta men säkert över efter att de först reducerat mot ett ofokuserat Hammarby strax efter halva matchen spelad. Energinivån i de våras spel går märkbart ned, de tvingas spela i tre-mot-fem och hemmalaget gör då 2-3. De resterande sex minuterna av perioden är sedan bara en kamp att hålla ut och hålla Huddinge borta från att kvittera vilket vårt lag lyckas med ett genom uppoffrande försvar.

Tredje perioden är tyvärr bara halvannan minut gammal när Huddinges kvittering kommer och det blir mest puckar ut ur egen zon för de våra efter det. När de kan sticka upp i anfall resulterar det mest i puckar från långt håll mot mål för att förhoppningsvis få en tekning i anfallszon. Mycket märkligt känns det när Erik Linbro blir huvudtacklad precis framför vår extremt lilla klack, Linbro blir liggande och det är bäddat för ett matchstraff men av det blir det intet då domare Stenerfelt väljer att ta ut Joakim Arnmark istället för något som hänt i ett tidigare skede.
Det ser länge ut som matchen skall gå till förlängning men med mindre än två minuter kvar avlossar en Huddingespelare en fladderpuck som går in bakom en troligtvis skymd Eklöf. Bajen tar timeout och lyfter keepern vilket endast resulterar i ett mål i tom kasse vilket fastställer Huddinges seger till 5-3.

Hammarby Hockey faller med flaggan i topp, de är faktiskt på väg att rubba blivande seriesegrarna men truppens trötthet tar ut sin rätt. Till syvende och sist är det manfallet i form av diverse skador som skapat det tråkiga läge laget nu har, killarna som är spelbara belastas alltför hårt och visst saknas en dirigent som Tomas Lindgren och ett energiknippe som Jeff Karlborg med flera alltför mycket på isen.

huddinge-hh_2016-11-26_01_cr.png
Johannes Yucel flankerad av Sterling-Berglund och Arnmark. Foto: Carina Robertsson.

Stångkorvar
Jag har nöjet att själv dela ut
3 st till 1. Rasmus Eklöf - lysande debut mot svårt motstånd. 43 räddningar är bra.
2 st till 58. Oliver Forsberg - utnyttjar sin fysik på riktigt för första gången på länge. Fortsätt så!
1 st till 93. Johannes Yucel - mål i debuten, grattis och välkommen!
Extra korv delar jag ut till
2. Felix Lundqvist - mål och hårt kämpande.
3. Joakim Arnmark - steppar upp och är sådär hård som han skall vara, att Stenadfilt tar ut honom för interference när han går på puckhållaren är bara fel!
Helst skulle jag ge alla övriga korv för det uppoffrande spelet men någon måtta får det vara smile
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8301.0

Onsdagen den 7 december är det hemmamatch i SDC-hallen mot Vallentuna, det är bara att fortsätta kämpa!

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Bajen nära att skrälla mot Huddinge

/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024