Ett hjärta - En förening
söndag, maj 19, 2024

Tre pinnar i dramatiskt toppmöte

sde-hh_dam_2016-11-24_hw.png
Bajen, alltid på topp. Foto: Henric Wauge.

Bajenbrudarna var nära att ge fyrmannaklacken (KFIB!) hjärtattack i slutet av matchen, men lyckades hålla undan till seger med 2-1 i den viktiga toppmatchen ute i Enebyberg.
SDE har ett par spelare som är ett par klasser bättre än alla andra i den här serien, och dessa oroade ständigt. Vår norske landslagskeeper Holterud klättrade upp till andra plats i målvaktsligan efter att ha plockat 42 skott idag - det enda som smet in var inte mycket att göra åt då pucken ändrade riktning på en Bajenspelare.

Kajsa Tidala gav Bajen en smakstart då hon fick öppet mål och satte första baljan redan efter tre minuter. Andra målet kom tidigt i andra då Nadja Westerlund Rebo petade in pucken från några centimeters avstånd, och sedan kom så hemmalagets reducering några minuter senare - bägge dessa mål gjordes under avvaktande utvisningar. Just utvisningar var det gott om, vissa mindre korrekta än andra...

Det var jämnt och underhållande spel i tre perioder, och mycket kampsituationer. Lägen att göra fler mål saknades verkligen inte för de grönvita, men det där med att vi inte utnyttjar våra lägen är fortfarande vår akilleshäl. Inställningen var det iallafall inget fel på, och det var många spelare som stod för kalasinsatser. Våra yngsta spelare fortsätter att växa för varje match, och det är bara en tidsfråga innan målen börjar trilla in för dem. Idag gjorde bl.a. Lina Berg (född 2001) en grym match.

Vi fick se en debutant i Hammarby, Sanna Lehmann som spelade med tröja nummer 23, och det såg riktigt lovande ut med tanke på att hon inte spelat match på länge. Vi hälsar välkommen till Bajen och gratulerar till att ha gjort ett bättre klubbval än farsan! wink

Stångkorvarna delade Claes Berglund ut:
3 st till #31 Linnea Holterud Olsson - levande vägg som står för flera grymma räddningar
2 st till #17 Elin Eriksson - fantastisk kämpainsats och skapade massor av lägen
1 st till #27 Kajsa Tidala - målskytt och ständigt offensivt hot
Henric Wauge delar ut en bonuskorv till #14 Lina Berg för en grym insats, hon skapade massor av lägen och jobbade stenhårt över hela banan
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8305.0

Enebybergs ishall bjöd på en temperatur som förde tankarna till Gnesta... musiken som spelades under matchen bestod av lika delar Queen och Spice girls... I andra pausen kom också något som lät som Tysklands nationalsång - var det möjligen en hyllning till Hammarbybacken Anna Faber?

På toaletten hängde ett inramat tillstånd för användande av pyrotekniska effekter i hallen i samband med en juniormatch 2014. Också ett sätt att inreda på...


Nästa match för tjejerna är på söndag kl 20.00 på Zinken då Tumba kommer på besök, och två dagar senare är det bortamatch mot SSK. Vi hoppas på lite större segermarginal då, det här med uddamålsvinster är alldeles för nervöst för undertecknads smak.

Söder Bönor Glöder!
/Victor Nyström
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024