tisdag, april 16, 2024

VAKNA HAMMARBY!

Onsdagskvällens match i Globen mellan Hammarby - Arboga slutade med ännu en förlust med uddamålet för Söders iskrigare. Genom att inte kämpa fullt ut i två och en halv period förlorar man matchen mot ett Arboga som spelar enkelt utan krusiduller. Vad som behövs i Bajen just nu är lite hederlig €jävlar anamma€-anda.
Period 1

Hammarby börjar matchen rätt bra och skapar en del chanser. Bäst möjlighet har Kristoffer Bäckström som inte får klubban på pucken när han smyger fram från sin backposition och får ett pass från det ena hörnet. Efter fem minuters spel faller bägge lagen in i ett lusigt tempo utan att några farligheter skapas. Med en och en halv minut kvar är Dan Tryborn nära att göra mål för Hammarby efter att Johan Chang brutit in med pucken framför Mikael Bohman, Arbogas burväktare för dagen.

Period 2

Mellanakten börjar på sämsta tänkbara vis för Hammarby då Anders Strandberg blir utvisad för puck out redan efter tio sekunders spel. Det blir inte bättre av att Christopher Dahlén utvisas 39 sekunder senare för en hakning.
Med över en minuts spel fem-mot-tre gör Arboga det de ska, det vill säga mål. Andreas Dahlberg kan raka in 0-1 pucken bakom en chanslös Henrik Karlsson i Hammarbys mål.

Efter lite drygt tio minuters spel ramlar pucken in bakom Karlsson i Bajens mål igen. Återigen är det Andreas Dahlberg som är målskytt efter att ha brutit in framför kassen och lurat ner målvakten efter isen. Försvarsspelet fungerar inte något vidare vid detta tillfället, man stirrar på pucken i stället för att ta bort spelaren. Trots detta kan Jonathan Person reducera bara 22 sekunder senare, ett mål jag missar då några övernitiska vakter stulit min uppmärksamhet då de tjafsar med Bajenklackens ledare av någon outgrundlig anledning.

Hammarby trycker därefter på ordentligt i Arbogas zon men resultatet uteblir. I stället kan Arboga utöka sin ledning till 1-3 på ett straffslag, tveksamt utdömd av dagens randiga, Ulf Rådbjer. Målskytt denna gång är Antti Hildén.

Period 3

Hammarby spelar okoncentrerat och rent av vekt i sista periodens början och efter sju och en halv minuts spel får Karlsson i Hammarbykassen kapitulera igen. Stefan Sjödins 1-4-mål är i stort sett en repris av 0-2-målet, det vill säga en inbrytning framför målet och en tveksam insats av försvaret. Nu vaknar Hammarby till och man planterar pucken i anfallszon, skjuter mycket och krigar om pucken. Det resulterar i en utvisning för Arboga och Patrik Bergström skjuter in 2-4 från sin hörnposition rätt upp i krysset. Bajen fortsätter att pressa och Arboga är nu skakat. Man drar på sig två utvisningar i tät följd och Bajen får således spela fem-mot-tre i en minut och 37 sekunder. Efter en time out sätter spelet igång och Kristoffer Bäckström skjuter in 3-4 pucken. Trots att man fortsätter att ligga på och med dryga minuten kvar tar ut målvakten lyckas inte Hammarby att kvittera trots att det är väldigt nära i matchens absoluta sista sekunder.

Analys och kommentarer

Det räcker inte för Hammarby att börja spela för fullt när man ligger under med 1-4 och en halv period återstår. Vi måste vara med matchen igenom, hårt arbete i tre perioder är den enda medicin som hjälper mot den rådande situationen. Så fort Bajen höjde tempot i tredje perioden så hängde inte Arboga med. Patrik Bergström och Anders Strandberg drar ett väldigt tungt lass när man spelar power play och det med all rätt, de bägge är väldigt spelskickliga och målfarliga. Den andra power play formationen med Jonathan Persson som dirigent känns inte riktigt lika farlig. Försvarsspelet måste få grisa till sig lite. Gå på spelare och inte pucken.

Bajenklacken gjorde ett utmärkt jobb för att stödja laget matchen igenom i ett annars glesbefolkat Globen. Hur absurt är det inte att spela såna här matcher i en arena som tar in över 10.000 personer?

Matchfakta

Hammarby - Arboga 3-4 (0-0, 1-3, 2-1).

Andra perioden: 0-1 (01.56) Andreas Dahlberg (Joachim Leijon), 0-2 (10.32) Andreas Dahlberg (Erik Möller, Andreas Nordfeldt), 1-2 (10.54) Jonathan Persson (Christopher Dahlén), 1-3 (17.03) Antti Hildén.

Tredje perioden: 1-4 (07.22) Stefan Sjödin, 2-4 (12.49) Patrik Bergström (Jens Persson, Anders Strandberg), 3-4 (15.09) Kristoffer Bäckström (Patrik Bergström, Anders Strandberg).

Skott: 30-30 (5-6, 19-10, 6-14).
Utvisningar: Hammarby 8 minuter, Arboga 16 minuter.
Domartrio: Ulf €Korta Byxan€ Rådbjer (Robert Dolk, Daniel Billman).