fredag, mars 29, 2024

Inte riktigt en överkörning men klar seger

Vi var kanske några stycken som hade lite farhågor inför matchen mot Tumba. Alla räknade med att det skulle gå geschwinnt att avfärda laget i botten på tabellen.

Hammarby började bra och ledde efter första perioden med 2-0 efter mål av Anton Molnar och Robert Sterling-Berglund. I andra perioden så borde Bajen ha gjort fler mål än endast det 3-0 mål som Benjamin Blomberg skickar in efter ca 5 minuters spel.
Efter det målet så åker Bajen på en utvisning på 2+2 varav den ena tvåan är för snack. Vi har precis klarat av den första tvåan när Tumba kan reducera till 3-1 genom Joonas Ruotsaari. Halvminuten senare gör Tumba 3-2 på ett märkligt sätt.  Serdar Semiz slänger runt klubban bakom ryggen när han ska tryckas bort framför mål, träffar pucken som glider in förbi Olle Wallberg i Bajens mål. Om det var medvetet gjort var det snyggt men jag skriver in det på tur-kontot.
Nu börjar Tumba få lite mer att säga till om men som tur är får vi en periodpaus att samla manskapet på.

Tredje perioden får vi in ett mål i powerplay där Sterling-Berglund sätter pucken bakom Tumbakeepern. Sen är det ingen fara utan Bajen försöker enbart spela av matchen. Ingen räknar med att det ska bli fler mål och Tumbakeepern var väl på väg att somna när Marcus Carlsson bakom mål lägger upp pucken på bladet och gör ett s k Zorromål. Kvällens absoluta prestation som lite grann överskuggar Benjamin Blombergs inblandning i de fyra tidigare målen under kvällen.

Slutsiffrorna skrivs till 5-2 som inte blev den överkörning vi hade hoppats på men det var ändå aldrig riktigt nära för Tumba.

Stångkorvarna delas ut som följer:
1 stångkorv går till Olle i målet. Gjorde en stabil insats i dag.
2 stångkorvar går vardera till Marcus Carlsson för läckerheten i slutet, Anton Molnar som börjar se farligare och farligare ut och Robert Sterling-Berglund.
3 stångkorvar går till Benjamin Blomberg.
Och för att gödsla med ännu fler stångkorvar så får Arnmark en stångkorv för sitt slit.

Domare Stenerfeldt blandade lotterna i utvisningstombolan väl. Tycker att han kunde ha dömt lite hårdare för den interference som skickade Molnar i backen. Vi vill inte se sådana "tacklingar" i fortsättningen.

Men dagens sura isterband går till Visby/Roma som förlorade även den andra matchen mot Haninge.