Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Tumba nollade

tumba-hh_dam_2016-11-02_malskyttar-malvakt_hw.png
Glada målskyttar samt burväktare Borglycke. Foto: Henric Wauge.

Hammarby Hockey Dam tog en komfortabel seger ute i Ishuset när de besegrade Tumba Stars under onsdagskvällen. Överlägsen rörelse banade vägen för de våra och visst hade det kunnat bli större siffror än det faktiska resultatet 5-0.
I första perioden parkerade i mångt och mycket Bajen i hemmalagets zon och det såg ut som 20 minuters numerärt överläge. Trots detta gjordes det bara ett mål med Linn Asplund som skytt framspelad av Linn Hansén.

Andra perioden var i överlägsenhet den första lik och med den skillnaden att målfabrikationen fungerade bättre. Bajen drar in puck efter puck under en kort tidsrymd, 0-2 gör Hanna Tidala i ett faktiskt powerplay, 0-3 gör Anne Girtz framspelad av rimmande duon Linn Hansén / Henny Franzén och Nadja Westerlund-Rebo sätter 0-4 assisterad av Asplund och Franzén. Tumba tar därefter timeout och målskyttet stannar upp. Med dryga minuten kvar av perioden passar Girtz på att göra sitt andra mål för kvällen med Elin Eriksson som framspelare.

I tredje blir det lite utvisningar för bägge lagen men inga mål. Bajen ångar på för att utöka ledningen men pucken har vägrar hårdnackat att gå in. Det skall sägas att Tumbas keeper jobbar på bra och tar 49 Bajenskott. I Hammarbykassen premiärspelar Sandra Borglycke och det kan inte bli mycket bättre än att vara 100-procentig. Mycket kul att hon får hålla nollan.

Allt som allt en fin seger, bra jobbat av alla de våra. Att farten på skridskorna är avgörande både i anfall och försvar är helt klart samtidigt som klubbskickligheten tycks vara större i Bajen. Passningsspelet börjar se riktigt bra ut, mottagningarna i fart är mångfalt bättre nu än vid seriestarten.
Hammarby ligger kvar på andra plats i tabellen, på samma poäng och tre mål efter Haninge och visst är har de våra stora chanser att ta hem DamEttan Östra.

Publikt var matchen inte någon större framgång, 35 pers hade hittat ut till Ishuset. Vi var en handfull Bamsingar på plats som efter bästa förmåga stöttade laget.

Stångkorvar
Mäster Håkan delar ut
3 st till 10. Anne Girtz - snabb på skridskorna och farlig i alla lägen.
2 st till 1. Sandra Borglycke - håller nollan, belönas alltid.
2 st till 18. Linn Asplund - målskytt och kan leda sitt lag på ett övertygande sätt.
1 st till 28. Linn Hansén - jobbar hårt och levererar.
Eftersom det blev en sådan fin seger delas det ut ett gäng extra ettor.
Bamsingarnas ordförande ger 24. Pernilla Sandström en korv för ett gott dagsverke.
Mediefantomerna Hence och Victor ger ett stycke extra vardera till
7. Cecilia Libassi
9. Nadja Westerlund-Rebo samt
33. Henny Franzén
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8305.0

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Klar Bajenseger i Ishuset

Då SSK inte får ihop något lag till på söndag spelar tjejerna nästa gång på onsdag, den 9 november, med start 20.30 på Zinken. Motståndarna Kallhäll skall då tvingas till underkastelse. Fri entré och varmt kaffe serveras så slut upp!

Bruises and blisters!
Zinken Zisters!
Hammarby!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024