Ett hjärta - En förening
lördag, april 13, 2024

Stort grattis, Hammarby Damfotboll!

sundsvall-hifdam_2016-10-29_02_pj_01.png
Foto: Peter Jonsson.

Stort grattis, Hammarby Damfotboll!


Bamsingarna gratulerar damfotbollslaget å det hjärtligaste till avancemanget till Damallsvenskan 2107. Tjejerna blev under lördagen klara för allsvenskt spel efter att de på bortaplan besegrat Sundsvall med 2-1 och då Växjö spelade 1-1 borta mot Kungsbacka.
Bamsingarna var givetvis på plats i Sundsvall för att stötta!
sundsvall-hifdam_2016-10-29_03_pj_01.png
Foto: Peter Jonsson.

I första halvlek var det bara Bajen på planen och Olga Ekblom gav följdriktigt de våra ledningen med 0-1 i den 13:e minuten. Fastän ett gäng vidare chanser förblev det en ettmålsledning halvleken ut.

I andra halvlek spottade Sundsvall upp sig och en tjej blev fri med Lina Ringshamre och kvitteringen var ett faktum. Hemmalaget fortsatte att pressa och mycket spel förlades på Hammarbys planhalva men de våra hittade tillbaka till det fina spelet från första halvlek och i 79 minuten kommer det så efterlängtade målet, Filippa Angeldal gör 1-2. Därefter kontrollerar Bajen spelet, sista fem blir det mycket hörnflaggekamp i offensiv zon.

sundsvall-hifdam_2016-10-29_hw_01.png
Foto: Henric Wauge.

sundsvall-hifdam_2016-10-29_01_pj_01.png
Foto: Peter Jonsson.

Massivt jubel utbryter efter slutsignalen från plan och läktare sedan blir det en riktigt nervig väntan på resultatet i matchen Kungsbacka - Växjö där bortalaget länge, länge ledde men i 90:e matchminuten sätter en dam vid namn Sandra Örtendahl Kungsbackas kvitteringsboll i mål vilket innebär att Hammarby IF Damfotboll är klara för Damallsvenskan 2017. Stort! Stort! Stort!

sundsvall-hifdam_2016-10-29_hw_02.png
Foto: Henric Wauge.

sundsvall-hifdam_2016-10-29_04_pj_01.png
Foto: Peter Jonsson.

Bamsingarna hyrde en storbuss och åkte upp till Sundsvall för att stötta tjejerna, trots att vi till slut bara blev 18 resande var det kanonstämning hela tiden.
Härvidlag måste Bamsingarna storligen tacka vår egna Kurt Pellas som i sin storhet och bestämda åsikt att Damlaget skulle stöttas på plats i Medelpad går in och täcker den ekonomiska förlust vi gör på resan! Stort! Stort! Stort!
På vår bit av Norrporten Arena ljöd sången matchen igenom, det kändes att det verkligen var något stort som utspelades på planen.
På hemvägen (knepiga som vi är inväntade vi inte slutet på Växjömatchen på plats i Sundsvall) blev jublet hur stort som helst då Örtendahl kvitterade i Kungsbacka och det stod klart att uppflyttningen var ett faktum.

Stort tack till alla medresenärer på denna mycket minnesfulla resa, till hjältinnorna i damlaget, Peter Jonsson som följt laget i ur och skur och mecenaten Pellas!
Det vore hur kul som helst om vi kunde få igång en levande bortaresekultur runt damfotbollen.Mer bilder:
Isopeter: 20161029 - Sundsvall vs Hammarby Damfotboll

Vi är tillbaka!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024