Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Stångkorvar efter segern mot Vallentuna

vallentuna-hh_2016-10-26_02_hw.png
Linus Carlsson dominerade på isen och gick upp i interna poängligans topp. Foto: Henric Wauge.

Hammarby Hockey ryckte och avgjorde i den 3:e perioden i onsdagens bortamatch mot Vallentuna. Tre mycket nödvändiga poäng och en pinnhål upp i tabellen i den riktigt täta striden om 4:e och 5:e-platsen som innebär Allettanspel.

I den 1:a perioden kunde vi gott ha kunnat få se fler Bajenmål än de tre som Jeff Karlborg, Linus Carlsson och Erik Linbro producerade eftersom Bajens spel till övervägande del var snabbt, frejdigt och riktigt tungt för motståndarna att få bukt med till den grad att de tar sin timeout. Vallentuna får in två puckar i mål och det står 2-3 när pausvilan inträder.

vallentuna-hh_2016-10-26_03_hw.png
Ordergivning. Foto: Henric Wauge.

Under mittperioden var det ofta tråkigt och tempofattigt spel, frågan är om inte Bajen luras ned i Vallentunas lägre intensitet på isen. Perioden slutar utan att några mål producerats från något håll.

I den 3:e perrens inledande del är vårt Hammarby riktigt illa ute förutom när Joakim Ramsten drar in 2-4-pucken efter ca två minuters spel. Olle Wallberg i Bajens kasse gör några riktigt viktiga räddningar då Vallentuna ökar tempot. Det blir virrvarr i den grönvita zonen och hemmalaget får in en puck i numerärt överläge. Närmare än så kommer dock inte Vallentuna då våra grabbar står upp bra och det kanske sprids ett visst mått av frustration bland Vallentunas spelare, i alla fall tar de ett gäng utvisningar under matchens sista fem minuter så att Benjamin Blomberg och Linus Carlsson kan dra in matchens sista två kassar.

vallentuna-hh_2016-10-26_01_hw.png
Seger! Foto: Henric Wauge.

Tre mål i numerärt överläge från Hammarbys sida kan man absolut inte klaga på och efter de två mål som producerades i den spelformen uppe i Hudiksvall vågar jag påstå att PP-trenden pekar uppåt. Som helhet anser jag att vi gör en okay match, killarna sliter förtjänstfullt och vi tar hem de tre poängen.

Stångkorvar
Henric Wauge fördelar
3 st till 18. Linus Carlsson - Helt outstanding.
2 st till 61. Marcus Carlsson - 3 assist, har lärt Linus allt han kan smile
1 st till 28. Jeff Karlborg - Slet matchen igenom.
Bonuskorv till 2. Felix Lundqvist - Grym match.
Styrelsen delar ut en Bonuskorv till 29. Olle Wallberg - Han räddade ett par givna mål.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8301.0

Till Väsby på måndag!
På måndag åker vi ut till Väsby för att skicka ned dem till stenåldern, alternativt under Allettanstrecket. Vi blåser i basunerna för obligatorisk GeneralBamsingSamling på läktaren för att skapa ett massivt supportertryck. Är det en bortamatch som skall besökas under grundserien är det denna, klassikermötet ute i Vilundaparkens Ishall!

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Kämpaseger i Vallentuna
Vallentuna Hockey: Förlust mot Hammarby

Ååå-hej! Mera powerplay!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024