Ett hjärta - En förening
lördag, april 13, 2024

Reserapport och stångkorvar efter Hudikresan

hudik-hh_2016-10-21_bamsingar_hw.png
Moen letar bostad medan vi andra busskurerar oss i Tönnebro. Foto: Henric Wauge.

Vi åkte upp till Hudik i den sedvanliga minibussen för att sjunga för vårt lag. Trots den bästa insatsen vi sett i Glysishallen av Bajen blev det förlust med 5-2. Läktarkampen vann vi å andra sidan på w.o. eftersom det aktiva hemmastödet var noll och intet.
I första och andra perioden är matchen jämn men det är Hudiksvall som gör de två första målen och de ser väl i princip likadana ut med fart in i Bajens zon och inspel till en omarkerad gubbe som rakar in pucken. Hammarby Hockey visar kvällen till ära upp ett riktigt bra spel i de numerära överlägena och det är under ett sådant sent i den andra perioden som 2-1-reduceringen kommer ifrån Linus Carlsson, framspelad av Anton Molnar och Joakim Arnmark.

I tredje rycker hemmalaget ifrån till 5-1. 4-1-målet är ett av de snyggaste vi sett i HockeyEttan so far när Hudik verkligen spelar klapp-klapp precis när Bajen blir fulltaliga efter en utvisning.  Med dryga sju minuter kvar kan Erik Linbro reducera till 5-2, återigen ett powerplaymål och assisten får han av Joakim Ramsten och Benjamin Blomberg.

5-2 kanske låter mycket men så mycket fart i anfallszon har vårat gäng aldrig haft förut i den kyrkolika hockeyladan, bara en storspelande keeper stod i vägen för ett mycket jämnare resultat. Att vi dessutom har fått fason på spelet i numerära överlägen bådar gott inför resten av säsongen.

I den haltande tabellen innehar fortfarande Bajen en femteplats men det kommer att bli omplaceringar då resten av den 10:e omgångens matcher spelas på söndag.
Nu får laget ladda om inför onsdagens bortafajt mot Vallentuna i den räcka av bortamatcher Bajen nu har på raken (förutom spelade Hudikmatchen och Vallentuna på onsdag är det Väsby den 31 okt och Nacka den 6 november). Med tanke på att vårt bortastöd håller hög klass känns det absolut inte som någon nackdel, snarare tvärtom.

Stångkorvar
Alla nio minibussresenärer lade varsin stångis efter matchen och resultatet blev (utan motiveringar p.g.a. kollektiv minneslucka):
3 st till 18. Linus Carlsson
3 st till 15. Erik Linbro
2 st till 8. Jesper Skogström
1 st till 3. Joakim Arnmark
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8301.0

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Bra insats, men förlust i Hudik
Hudiksvalls HC: Hårt jobb och fina mål bakom 8:e segern

hudik-hh_2016-10-21_bamsingar_cr.png
Välkomnande de luxe. Foto: Carina Robertsson.

Bamsingarna
Som vanligt var det en lugn minibussfärd tur och retur till Hälsingland med det obligatoriska stoppet (stoppen) i Tönnebro. På hemvägen var det ett loosers meeting där då Sundsvalls hockeydamer också passade på att käka en bit efter en torsk mot Brynäs.
Bra sånginsats ifrån vår lilla klack som motvikt till hemmapublikens handklappar. Riktigt trevligt att bli bjuden på bullar och kaffe av hemmaorganisationen (bra råddat, Tibbe). Stort tack till Hudik Hockey för det exemplariska bemötandet, det måste vara HockeyEttans bästa organisation.
Vi tillönskar också unge herr Anton Åman god läkeprocess då han under matchen fick en puck rätt över garnityret med blodvite och tandlossning som följd.

Till sist
Turbo och Victor omarbetade Euskefeurats dänga Pessimiskonsulten:
Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall
Drömmer man om SHL, hamnar man en fredagskväll
i en lada i Hudiksvall
I bästa faaaall...

Vi syns ute i Vallentuna!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024