fredag, april 19, 2024

Stångkorvar efter 6 poäng

Hammarby Hockeys bägge lag som var i farten under onsdagskvällen infriade våra förhoppningar om segrar, herrarna slog Wings HC Arlanda med 3-1 och damerna fick till samma siffror mot Haninge Anchors HC.
A-laget hade stundtals mycket bra snurr i Wings zon i SDC-hallen men en välplacerad bortamålis vid namn Hugo Fagerberg förhindrade att Bajens segersiffror blev ännu större. I första perioden gjorde Erik Linbro 1-0, framspelad av bröderna Carlsson och 2-0 fixade Linus Carlsson som forcerade in pucken efter att ha blivit frispelad av duon Oliver Forsberg och Felix Lundqvist.

I mittperiodens första halva var det Bajen för hela slanten, det såg ofta ut som powerplay men målen uteblev. Wings repade sig i andra hälften av perioden och Olle Wallberg i bajenkassen hade en del att göra. Dock fick han se en puck gå förbi sig när en fristående motståndare kunde raka in en 2-1-reducering.

Spelet i den tredje perioden var likt det som presterades i den andra perren men målen uteblev för bägge lagen. I periodens slutskede tar Wings timeout och plockar ut målvakten vilket ger resultat, visserligen i fel riktning för gästerna som får se Marcus Carlsson lägga in 3-1-pucken i tom kasse med broder Linus och Felix Lundqvist som framspelare.

Stabilt spel av Hammarby Hockey gav dem den andra raka trepoängaren och en femteplats i tabellen.

På fredag spelar de våra nästa match, borta mot Hudiksvall och Bamsingarna drar dit i minibuss.

Stångkorvar
Jacob Moen delar ut
3 till 18. Linus Carlsson för mål och bra jobb.
2 till 29. Olle Wallberg för stabilt spel i målet
1 till 15. Erik Linbro för baljan och fint snurrande.
samt 1 bonuskorv till 28. Jeff Karlborg för grymt slit.
Styrelsen delar ut en bonuskorv till 61. Mackan Karlsson för mål, skönsång och att han stressade till Zinken för att stötta damerna.

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Stark förstaperiod räckte till seger

Damlaget ställdes mot Haninge på Zinken och det var gästerna som tog ledningen i slutet av den första perioden. Under den andra tjugominutaren fick Bajen chansen i spel 5 mot 3 och Chris Engzell kunde utjämna.

I den tredje perioden, då undertecknad hade kommit på plats, var det Bajen som var det klart bättre laget och i powerplay kunde Linn Asplund göra 2-1 följt av 3-1 från Anne Girtz klubba. Fler mål blev det inte och i Hammarbys kasse imponerar Linnea Holterud Olsson med sitt lugn och skärpa.

Bra med att tjejerna gör två mål i numerära överlägen och som vanligt jobbar de föredömligt för varandra i egen zon. Segern innebär att de går upp på en andraplats i tabellen bakom Kallhäll, bägge lagen har samma antal poäng.

På söndag spelas nästa match, 12.30 startar derbyt mot AIK på Ritorp och då blir vi väl ett gäng som tar pendeln ut och sjunger för vårt lag?

Stångkorvar
Hence delar ut
3 korvar till 10. Anne Girtz. Åkte åttor med motståndarna.
2 korvar till 18. Linn Asplund. Återigen matchvinnande spelare. Kan hon ha en dålig dag?
1 korv 17. Elin Eriksson. Sliter som ett djur hela matchen. Riktigt jobbig att möta.