Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Söndagsrapport

sociala_sondag_kubb_2016-08-14_hw_08.png
Foto: Henric Wauge.
 
Nio tappra Bamsingar möttes upp trots hot om nederbörd vid Kanalplan vid 12-tiden för att i regi av vår Sociala Söndag-grupp träna kubb. Solen dök upp genast och värmde oss under förflyttningen till Tullgårdsparken där två banor sattes upp och vi delades upp i 4 lag.
sociala_sondag_kubb_2016-08-14_hw_10.png
 
sociala_sondag_kubb_2016-08-14_hw_03.png
sociala_sondag_kubb_2016-08-14_hw_05.png
Ovan: Några stilstudier. Foto: Henric Wauge.
 
 
Pinnarna flög vinande genom luften för att i bästa fall träffa de träbitar som utgjorde måltavlorna. Alla lag spelade fyra matcher och det får anses vara en lämplig förövning inför Stanley Kubb som går av stapeln den 27:e av innevarande månad.Glada och nöjda avtågade majoriteten till ett lokalt mathak för att sedan återvända till Kanalplan för att se Hammarby Damfotboll ta sig an Värmländska QBIK.
 
Bamsingarna hade eget bord på plats där säsongskort och souvenirer såldes och medlemmar värvades. Damerna tog tidigt ledningen efter ett inlägg från högerkanten och med Hammarbytjejer inrusande på rad i straffområdet med Therese Boström som målskytt. Bajen hade spelet fram till slutminuterna av halvleken då QBIK pressade på.
 
hifdam-qbik_2016-08-14_pj.png
Glada efter en balja. Foto: Peter Jonsson.
 
I andra halvlek gör Cathrine Dahlström 2-0 efter ett frisparksinlägg med mycket folk framför Värmlandskeepern. Hammarby för spelet i resten av matchen, när QBIK får lägen försvarar sig de våra bra och Bajen å sin sida har en boll som klonkar i överliggaren vid målvaktens högra stolpe.
 
En fin 2-0-seger som innebär att Hammarby ligger tvåa i tabellen, fem poäng bakom ledarna från Danmark och fem poäng före trean Hovås Billdal. Trots den något bleka publiksiffran av 307 personer var det riktigt bra ös i klacken. Detta var den sista matchen tjejerna spelar på Kanalplan för en tid framöver då upprustningen av Hammarby IP inleds strax.
 
Summa summarum: En riktigt fin solskenssöndag i Bajens tecken. Mycket kul.
Forza!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024