tisdag, april 16, 2024

Hammarby Hockey segrare ännu en gång

Mickelsson triumferar. Foto: Carina Robertsson/Benjamin Thorén.

I Sjöstadshallen avgjordes under lördagen innebandykampen mellan Hammarby Hockey och Bamsingsupporten. Det blev en oväntat jämn kamp där emellertid supportens krafter tröt under andra halvan av matchen och hockeykillarna kunde glida ifrån till en någorlunda komfortabel seger.
Hård kamp mellan Johnny Olofsson och Joakim Arnmark. Foto: Henric Wauge.

Matchklockan hinner inte slå för den första minuten innan Hammarby Hockey tar ledningen genom Fredrik Emsjö. Hammarby fortsätter att tugga på och det blir både 2-0 från nya, ifrån SSK J20, vindsnabbe Kenny Salander och 3-0 av för dagen utespelande Sebastian Andersson. Då börjar supporterlagets formationer stabilisera sig och målvakten Bemma gör i samma veva ett gäng snygga räddningar. Med sex minuter kvar inledningsperioden kommer det ett viktigt första mål ifrån Bamsingarna och det är ingen mindre än stödtruppen Johnny Olofsson som står för det. Mattias Tjärnström knappar in till 3-2 med halvannan minut kvar.
Efter en skakig start från Bamsingarnas sida blev det så en jämn period.

"Passive Aggressive defence" från Mackan när Benji kommer farande. Foto: Henric Wauge.

Andra perioden börjar med att Benjamin Blomberg gör 4-2 och trots att Mattias i supporterlaget gör sitt andra mål halvminuten senare gör hockeyn ett ryck till 7-3 (Sebbe x2, Benji). Bamsingarna vädrar morgonluft då Benjamin Blomberg åker ut två minuter för en telekinetisk tripping på Olle Emsjö. Ett bra PP resulterar då Turbo sätter 7-4. Joakim Arnmark gör dock omgående 8-4 vilket blir resultatet efter två perioder trots att Fredrik Emsjö gör ett mål efter Arnmark som dock helt felaktigt döms bort av den usla domaren.

"Vad är det som händer?" Foto: Henric Wauge.

I tredje perren inleder Bamsingarnas Christian målskyttet då han gör 8-5. Tyvärr är nu krafterna helt slut i supporterlaget och hemjobbet får lida till backen Jespers och målvakten Bemmas stora förtret. Salander, Sebbe, tränare Johan Sundin, Victor Mickelsson samt Blomberg hänger kassar (Sundin och Mickelsson gör mål i numerärt underläge efter att Sebastian Andersson dragit på sig en tvåa för 'delaying the game' då han skjutit utanför). Bamsingarna avslutar dock matchen med flaggan i topp genom att göra kampens tre sista baljor genom Tjärnström, Kenta och Johnny 'Gös' Olofsson. Sista målet vinner hörs efter slutsignalen ifrån Bamsingleden,En riktigt kul match att skåda i Sjöstadshallen. Att påstå att det var ett publikhav på läktaren vore att överdriva men visst var vi några tappra, däribland tränare Benny Rönnelöw (eller var han lagledare?) och Tomas Lindgren.

Drabanterna! Foto: Carina Robertsson.

Målbäst i vardera laget blev Sebastian Andersson och Mattias Tjärnström. Arnmark hävdar med bestämdhet att han var matchens assistkung och det kan stämma, blindstyrena i sekretariatet behagade dock inte bry sig om några jävla passningar.

Efter matchen var vi ett gäng som avslutade med lunchbrunch på Texas Longhorn. Mycket trevligt.

Stort tack till alla deltagare (stort av Johnny Olofsson att ställa upp i Bamsingarna!). Applåd för Kenta som roddat i hop evenemanget och tack till Gabbe Isoz/Hammarby Innebandy för hjälpen med klubbor m.m.
Speciellt tackar vi Hammarby Hockey och dess spelare med hela vårt kombinerade Bamsinghjärta för att de tar sig tid att spela mot oss supportrar! Våra gemensamma aktiviteter under lågsäsongen gör att man ser fram emot hockeysäsongen 2016/2017 redan nu och som kanske inleds med prestigefyllda Stanley Kubb i slutet av sommaren.

Mer bilder från Henric, Carina och Bemma finns att skåda i Bamsingarnas grupp på Facebook.