Ett hjärta - En förening
fredag, mars 01, 2024

Kvalkollen: Nacka vs Tumba

hockeyettan_logotyp_1_400x.png
 
Bamsingstyrelsens sekreterare drog under fredagskvällen ut till Nacka Ishall för att kolla in två av lagen som slåss om en plats i HockeyEttan nästa säsong. I Nacka är ju ett flertal spelare samt tränaren gamla vänner till oss.
Några rader om matchen Nacka mot Tumba , fredag 11/3 i Nacka ishall , i Kvalserie Östra till HockeyEttan. Kom lite sent till matchen, det hade spelats ca åtta min. Inga mål dittills, men Tumba hade haft ett powerplay, och även haft 5 mot 3 läge i dryga halvminuten. Spelet kontrolleras av Nacka som har flera giftiga avslut genom bättre passningsspel. Tumba har svårt att ta sig fram i kontrollerade anfall då Nacka checkar högt upp i planen. Det dröjer ändock till 18:46 in i perioden innan något mål kommer. Det är Nacka som gör 1-0 genom ett snyggt kontringsanfall. Två pass in från höger, målskytten släpar och kommer helt ren i slottet och sätter ganska enkelt pucken i mål. Passar gör bekantingarna Göransson och Okerblad Westin (totalt tre assist i matchen). Skott 11-8 i Nackas favör.
 
Andra perioden hinner bara bli 19 sekunder gammal då Nackas 2-0 trillar in. Det kan nog kallas en "fladderpuck". Nackaspelare skickar i en tilltrasslad situation innanför blå in pucken mot mål, målvakten helt överraskad och resultatet - mål. Klockan hinner sedan bara ticka fram till 2:16 då nästa Nackamål kommer. Återigen ett kontringsanfall med ett par snygga passar och det står 3-0. Tumba får ett powerplay i denna period men får inte ens då till något tryck i Nackas zon. Skottstatistik andra perioden 16-17. Nacka ser definitivt starkare ut, kvickare och visar upp ett bättre passningsspel.
 
I tredje periodens första hälft får Tumba vid två tillfällen powerplay men lyckas ej få hål på Nackas keeper. 10:23 in i perioden sätter Nackas nr 21 , Christoffer Sjöholm , 4-0 utan assist. Lite drygt två minuter senare sätter Nacka 5-0. Nu känner nog Nackaspelarna att matchen är i hamn och de är inte helt skärpta när Tumba reducerar till 5-1 efter 14:37. Några fler mål blir det inte i matchen. Tyvärr missar jag skottstatistiken i sista perioden.
 
Nacka får genom denna seger tre poängs försprång (nu totalt 9 poäng) till Tumba , Tierp och Wings (alla dessa har 6 poäng). Bålsta och Rimbo har hittills 0 poäng. På söndag , 13/3, har Nacka återigen hemmamatch, då emot Wings. Nackatränaren, inte helt obekante Håkan Ferm, sade i lokalblaskan att det gäller för spelarna att hålla huvudet kallt om det skall gå vägen i detta kval. Det har de lyckats med i tre matcher nu.
 
Nacka hade i sin uppställning i dag 8 spelare i juniorålder. Hela laget är förresten ungt, äldste spelare i dagens uppställning är född 1990.
 
Mer
 
Nyfiken Bamsing med hockeyabstinens
/Håkan Blomstrand
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024