Ett hjärta - En förening
fredag, mars 01, 2024

Bajen till playoff mot Troja

vallentuna-hh_2016-02-14_ronnelow_500x.png
Tränare Rönnelöw tar ton. Foto: Henric Wauge.

När slutsignalen ljöd i matchen mellan Vallentuna BK och Hammarby Hockey ljöd även budskapet över Hockeysverige: Bajen är klara för playoff! Med ett grymt bra stöd av tillresta supportrar i Vallentuna Ishall tog inte Bajen bara den enda poäng som behövdes för att gå till playoff, de tog hem alla tre efter två mål av den oförliknelige Benjamin Blomberg samtidigt som Sebastian Andersson spikade igen kassen.
Själva matchen var ingen av de bättre som spelats under säsongen men det uppvägdes mer än väl av den elektriskt laddade spänning som rådde inför sista omgången av HockeyEttan Östra vår där alla fyra matcher var av betydelse för dels playoff och dels nedflyttningskval.
Hammarby var det tongivande laget i den första halvan av inledningsperioden utan att det för den delen ramlade in några puckar i motståndarmålet. I ett powerplay hade Benjamin Blomberg ett gyllene läge att raka in pucken men då gör Vallentunas keeper Martin Olsson matchens räddning då han gör en extraordinär sidledsförflyttning. Med bara sekunder kvar av första perioden langar Tomas Lindgren och Joakim Arnmark fram pucken till Blomberg som längs högersargen tar sig fram och sedan går hårt in på mål och får in pucken innan han kolliderar med målvakten och 1-0 till de våra är ett faktum.

vallentuna-hh_2016-02-14_ramsten_500x.png
Ramsten tar sig in på fiendekassen.

Andra perioden är jämn men ett par riktigt tveksamma utvisningar utdömda av domare Christensen skapar oreda i våra femmor som gör att spelet hackar. Som tur är har Vallentunas spelare väldigt svårt att få ordentliga träffar på pucken i de avgörande lägena samtidigt som Bajen i försvarsspelet jobbar hårt för varandra och täcker skottvinklar. Det saknas inte heller chanser för Bajen, Joakim Ramsten med sin snabba skridskoåkning åker runt Vallentunaförsvaret men missar den avgörande backhanden framför kassen. Perioden förblir mållös.

I tredje perioden ser spelet ungefär ut som i andra. Glädjen i Bajenklacken är orgiastisk då Joakim Arnmark lägger ett långpass i mitten av banan fram till €Benji€ som lurar upp Vallentunabackarna på läktaren och lägger in 2-0 högt. Efter detta känns det relativt säkert matchen ut, de sista två minuterna tar Vallentuna ut sin målvakt men det blir aldrig något riktigt knivigt för de våra att reda ut och segern är ett faktum.

Efter matchen blir det sång från isen med Benjamin Blomberg som ledare som sedan avlöses av Benny Rönnelöw. De 100-talet tillresta Bajare i klacken som  ger ett sådant suveränt stöd i Vallentuna Ishall värmer så jävla skönt i hjärtat.

Hammarby Hockey slutar på en fin andraplats i vårserien, en poäng bakom Åkers som förutom seriesegern nu kommer att få möta Visby/Roma i playoff. Haninge slår planenligt Tierp men med knappa siffrorna 3-4 och slutar på en tredje plats. Sollentuna tar den poäng de behöver av Åkers och säkrar så ett nytt HockeyEttan-kontrakt. Trots Wings 2-5-seger borta mot Väsby blir det de som gör Tierp sällskap till nedflyttningsserien.

vallentuna-hh_2016-02-14_lindgren_500x.png
Fightingface eller ålderskrämpor? wink

Innan vi går in i playoffsnacket vill jag uttrycka den kärlek jag har till säsongens upplaga av Hammarby Hockey. Det är en bragd att med de minimala förutsättningarna lyckas ta sig vidare från seriespelet. Benny Rönnelöw har tillsamman med Arto Parkkali och Johan Sundin lyckats att skapa ett lag som är en riktigt fin grupp och där alla spelare har gått framåt i utvecklingen under säsongen. Om vi ser på de som är kvar ifrån förra säsongen får Joakim Arnmark symbolisera denna utveckling; genom att tygla sitt humör på isen har hans ishockey höjts sig åtskilliga procent vilket värmer detta hjärta. Att Tomas Lindgren är tillbaka betyder mycket, hans erfarenhet gör att han kan läser spelet väl och kan ta position på rätt ställe före situationer uppkommer samtidigt som hans ledaregenskaper stärker upp laget. Till alla och envar i Hammarby Hockey; från tränare, via spelare fram till våra outtröttliga matrisar - Ni är för jävla bra!

Och betänk, på bara 8 säsonger har vi gått från division 4 till att åtminstone skymta Hockeyallsvenskan vid horisonten. Hur stort är inte det?
Min önskan är att de styrande i Stockholm Stad ser vad vi uträttar med extremt små medel och kan fås att förstå vad vi skulle kunna göra med en gnutta stöd från dem i form av en reell plan med markanvisning för en egen hall.

Nu väntar playoff 1 i bäst av tre matcher mot Troja/Ljungby som slutade trea i Allettan Södra. Troja har absolut favoritskapet på sig vilket torde gynna Bajen, de kan gå ut på isen utom någon som helst press på sig. Att första matchen spelas i LW Hallen på torsdag kl 19.00 är bara till fördel för oss, i ladan är vi extremt svårspelade vilket smålänningarna skall bli varse. Fyll hallen till bristningsgränsen med grönvit support och vi skall ha en bra chans att förvåna expertisen!
Troja/Ljungby har redan förstärkt sin trupp inför slutspelet med spelare ifrån HC Dalen och Krif, sådana resurser har de.

Troja har fördelen att få spela den andra och den eventuella avgörande tredje match i sin nybyggda hall som numera heter Ljungby Arena. Hur vi skall ta oss de 44 milen till bortamatchen/matcherna återstår att se men det vore hur kul som helst med en massiv invasion.

Kassar för kassan
2 baljor mot Vallentuna innebär att Bajens målskörd i HockeyEttan Östra vår slutar på 52 mål betyder att om alla betalar enligt anmälningarna som inkommit blir det hela 22 464 kronor till Hammarby Hockeys kassa.
Vilka som blir pristagare i den målskillnadstävling vi haft under vårserien redovisas separat.

Mer
Matchfakta
Hammarby Hockey: Hammarby klara för playoff!
Hammarby Hockey: Äntligen i Playoff - Vi ses i LW Hallen
Sv Fans: Hammarby till Play-off
Bajen Hockey TV: Intervjuer efter Vallentuna-Hammarby (0-2)

Foton från Henric Wauge.

Allt att vinna - noll att förlora! Forza Bajen!
/sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024